Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia9292

teściowa utrzymuje kontakt z była dziewczyna

Polecane posty

Cześć. Mam wielki problem . Nie wiem czy to ja jestem nienormalna, czy sytaucja która panuje w moim związku. Jestem z moim facetem od 3 lat (mieszkamy razem) . Moja teściowa jest ogólnie fajna babką, ALE nadal utrzymuje bardzo bliskie kontakty z była dziewczyna Mateusza. Byli razem 5 lat jak jeszcze do gimnazjum chodzili . Mineło prawie 10 lat od rozpadu ich zwiazku . Ma nawet dziecko z innym facetem (turkiem),a jego matka tak jakby sie z tym nie pogodziła. Ciagle ją wspomina ,że to jest jej córeczka która nadal kocha i ,że jej syn to wnusio ( mówi mi to prosto w oczy). Ma ich zdjecie na szafce. Spotykaja sie w domu teściowej na drineczki, pogaduszki. Wyjeżdżaja razem na wczasy. Ona wszystko wie o Mateuszu kiedy ,gdzie ,co ,jak . Nawet raz przyszła wystrojona jak struś w boże ciało do teściowej ,bo akurat tego dnia miał byc Mateusz. Była bardzo rozczarowana jak nie dotarł. Za tydzien znowu teściowa jedzie z nią na domki. Mam dośc tej chorej sytuacji i nie wiem co zrobic , ta dziołcha jest w naszym zyciu ,a matka nie widzi w tym nic złego, czuje sie jak w trojkacie.Z tego powodu też poprzednia dziewczyna Mateusza z nim zerwała. Gadałam , kłociłam sie nie raz z Mateuszem , ale on twierdzi ,że cokolwiek nie powie swojej matce to nic to nie zmieni , powie , poprosi , nakrzyczy to i tak bedą sie spotykały po kryjomu. A nie zamierza z tego powodu zerwac kontaktów z matka . Jestem w du.pie .Czuje sie strasznie . Co myslicie na ten temat ?

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no taka tesciowa jest 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
Wspolczuje, chyba bym tego nie zniosla. Ale jedyne wyjście jakie tu widze to olewka, przynajmniej udawaj. Ich związek byl dawno, byli gowniarzami, wiec watpie żeby Twojego faceta to ruszalo. A może i teściową odpusci jak zobaczy ze masz to gdzieś.

Gość gość
A kim ty jestes ze masz dyktowac tej kobiecie z kim jej wolno sie spotykac. Co za chamstwo i brak szacunku.

Gość gość
Ja z jednym z moich ex-miłości się nie odzywam, a z rodzicami mam kontakt. Wiem, że na pomoc jego mamy i ojca mogę liczyć. Mnie z nim nie wyszło, co nie oznacza, że mam nie utrzymywać kontaktów z ludźmi, których lubię. A z nim nie gadam, bo jego żona mnie nie trawi i jest cholernie zazdrosna. Mimo, że on wielokrotnie próbował zagadywać, nawet na drugi dzień po ślubie... Powiedziałam stanowcze nie i poza cześć na ulicy nie ma na co liczyć, na inne formy kontaktu nie reaguje - olewam.

Wiem ,że nie mam prawa ustalac z kim ma sie spotykac ,a z kim nie . Dlatego ta sytuacja tak mnie boli. Czuje sie jako ta druga . Jak Mateusz spotykał sie z poprzednia dziewczyna , jego matka spiskowała ze swoja ulubienica jak tu rozwalic ich zwiazek . Aż w końcu dziewczyna nie wytrzymała i sama go rzuciła Teraz jestem ja i boje sie ,że za moimi plecami szykuje sie powtórka histori. Ta dziołcha ma dziecko i nie raz chciała wrócic do Mateusza ,bo najwidoczniej nie ma perspektyw na życie. A jego mamusia próbowała chyba wszystkiego ,żeby ich połączyc. Nadal mówi do teściowej MAMO. A teściowa do jej syna mówi wnusiu. To jest normalne ? Uważam ,że chamstwem jest ta chora sytuacja i to ja moge sie skarżyc na brak szacunku do mojej osoby.

Czuje sie nie potrzebna w tej rodzince . Moje miejsce zajmuje jego ex . Za rok mamy sie pobrac . I co ? We dwie bedziemy synowymi ? I mówiły MAMO ? :D Nie mam komu sie wyzalić , a Mateusz żyga juz tematem jego matki i ex. Najgorsze jest to ,że on jest mamisynkiem :) chociaz już nie ,aż takim jak kiedys.

Gość gość
Skoro nie stać cię na innego faceta niż maminsynek, to twój problem. Widocznie jesteś jakąś prymitywną wiejską dziewuchą i nikt na poziomie cię nie chce.

Gość gość
Jesli nie jestes w stanie zaakceptować tej sytuacji , zerwij wszelki kontakt z tesciową , powiedz , ze ona znalazła już sobie synową i wnuka , a Ty nie zamierzasz byc tą druga , tak samo jak Twoje dziecko nie będzie kolejnym wnukiem. Twoja tesciowa ma prawo utzymywać relacje z kim chce , ale powinna tez szanować wybór syna i nie podkreslac , że jego eks dla niej jest dalej synową . Uświadom to chłopakowi , że w przyszłości , że jego matka nie będzie dla Ciebie teściową a Twoje dzieci nie będą jej wnukami , bo trójkąty Cię nie bawią i zamknij temat. Odczekaj kilka miesięcy , może do Twojej tesciowej coś dotrze i będzie się starała naprawić Wasze relacje , a jesli nie to poważnie bym sie zastanowiła nad slubem , skoro już teraz masz problem z teściowa a Twój facet to maminsynek

Gość gość
urodź mu dziecko to o tamtej zapomni

Heh... Tak sie zlozyło ,że mieszakm w trójmieście i pracuje w firmie windykacyjnej :) na brak adoracji wsród męzczyzn nie narzekam . Kocham mojego faceta najbardziej na świecie i chce z nim byc . Także Twój prostacki komentarz nie zrobił na mnie wrażenia , pokazuje tylko Twój ,aż nad to wysoki poziom ;)

Gość gość
Ona nie jest Twoja tesciowaw. Tesciowa to matka meza a on nie jest Twoim mezem. Jesli z tamta mial dziecko to naturalne ze bedzie trzymala kontakt z matka wnuka. Nie dosc ze rozbilas rodzine to chcesz teraz zabrac dziecku babcie.

To nie jest dziecko Mateusza. Ona wyjechała do Angli , puściła sie z jakimś Turkiem i wpadła . Po czym wróciła do polski z bruchem i prosiła by Mateusz z nia był :)

Gość gość
Czy Tobie autorko wydaje się, że z racji tego, że jesteś dziewczyną jakiegoś faceta matka tego faceta ma dostosowywać do Ciebie krąg swoich znajomych i zmieniać swoje zachowania wobec nich?

Heh... licze na to ,że nie bedzie przy mnie mówiła o jego byłej np. ze ona jest jej córeczka , że ja kocha itp. Że nie bedzie opowiadała jej o moim prywatnym zyciu z Mateuszem . I nie bedzie próbowała rozbic mojego związku tak jak kiedys próbowała . Tylko zaakceptuje fakt ,że Mateusz jest szczećliwy ze mną . Nie chce zmieniac jej KRĄG znajomych . Ale uważam ,że tak bliski kontak z ex ,źle wpływa na nasz związek . Planujemy ślub i dziecko . I nie powinna nam szkodzic tylko pomagac . Jej zachowanie jest nie wporządku w stosunku do mnie. Może jak bys przeczytała wczesniej co pisałam , to bys zrozumiała . Nie bede wspominała o innych rzeczach do których jest zdolna jego matka .

Gość gość
Jakich rzeczach bo to co napisalas do tej pory to Twoje czepianie sie tej kobiety. Ona ma prawo spotykac sie z kim chce i lubic kogo chce.

Gość gość
klaudia9292 dziś Heh... licze na to ,że nie bedzie przy mnie mówiła o jego byłej np. ze ona jest jej córeczka , że ja kocha itp. Że nie bedzie opowiadała jej o moim prywatnym zyciu z Mateuszem . I nie bedzie próbowała rozbic mojego związku tak jak kiedys próbowała . Tylko zaakceptuje fakt ,że Mateusz jest szczećliwy ze mną . Nie chce zmieniac jej KRĄG znajomych . Ale uważam ,że tak bliski kontak z ex ,źle wpływa na nasz związek . Planujemy ślub i dziecko . I nie powinna nam szkodzic tylko pomagac . Jej zachowanie jest nie wporządku w stosunku do mnie. Może jak bys przeczytała wczesniej co pisałam , to bys zrozumiała . Nie bede wspominała o innych rzeczach do których jest zdolna jego matka . x Przykro mi, ale to co piszesz jest kompletnie pozbawione sensu. Jedyne co Tobą kieruje to zazdrość o partnera. Chcesz wpływać na to z kim spotyka się jego matka, choć kompletnie nie masz do tego prawa. Jeśli już masz prawo mieć do kogokolwiek pretensje to do swojego faceta (jeśli zdarzają się sytuacje, w których jego matka Ciebie źle traktuje), a nie do tej matki. Jeśli polubiła (pokochała?) byłą kobietę swojego syna to ma swoje relacje z nią oziębiać tylko dlatego, że syn ma nową partnerkę?

Gość Zamiast obgadywać w necie
matkę swojego konkubenta to moze spożytkuj nadmiar energii na coś pożyteczego? Poczytaj coś, postudiuj słownik poprawnej polszczyzny, bo czytać się nie da :O Ilośc błedów porażająca

Gość gość
Ciekawe, co by powiedział Mateusz na to, że obrabiasz w necie dupę jego rodzinie...?