Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu mamy które były w ciązy nawet 2 razy w roku ze względu na poronienia

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do kobiet które poronily we wczesnej ciązy , w polowie lub urodziły martwe dziecko itd .. Czy starałyście się o dziecko 3-6 msc po utracie ? I tak dopoki się nie udało czy odpuszczłyście na jakiś czas ?Pytam bo sama w ciągu roku byłam 2 razy w ciązy 1 ciąza poronienie 12 tc 2 ciąza 5 msc .I teraz chcemy 3 raz .Ale ostatnio byla rozmowa z tesciową zaczela opowiadac ile dzieci sie rodzi zdrowych itd a moj mąz powiedział ze warsztat nie zamkniety i że jak się uda to w przyszłym roku bedzie mlode . Tesciowa nas opier... ze nam widocznie nie pisane itd . A jak moja mama sie dowiedziala od tesciowej to powiedziala mi ze oszalalam że chce wiecznie w ciązy chodzić , że lepiej odpuscić rok 2 i dopiero a nie ze ja cały czas w ciązy!!! zglupiałam ;(

Gość gość
znacie przyczyne poronień?

Gość gość
wiesz ja bym odpuscila, przeciez organizm jest wyczerpany, daj mu sie odbudowac bo znow nie donosisz...

Gość autorka88
Przyczyny 1 poronienia nie znamy ale 2 to niewydolność szyjki.Lekarz mnie namawia na ciąze mówi że to dobry czas że w 16 tyg zaloży mi szew , ja sama tez czekalam na czas kiedy bedziemy mogli się starać .Ale to jak reaguje rodzina doprowadza mnie do szału!

Gość gość
nikt więcej ?Lekarz mi nawet na ostaniej wizycie przepisał duphaston i powiedział ze zaraz jak zobacze 2 kreski mam brać 2 razy dziennie , sam mnie namawia na ciąze powiedział mi ze musze starac sie o dziecko poki jeszcze "zaskakuje" tzn że nie mam problemów z zajściem bo obawia się ze rok -2 i bedę miec problemy jak moja mama. Która od 33 rż nie może mieć dzieci . Ten plus ze nas szybko urodziła i lekarz mi mówił że mnie to też może spotkać

Gość gość
a co rodzinie do tego? to ty z mężem po konsultacji z lekarzem powinniście podjąć decyzję. ja zaszłam w ciążę miesiąc po poronieniu. poroniłam w 6tc, więc lekarz stwierdził, ż enie ma przeciwskazań, aby od razu starać się kolejny raz. podobnie miała moja znajoma - lekarz też nie kazał czekać. jak się traci dziecko w późniejszym etapie to na ogół lekarze mówią aby odczekać te kilka miesięcy - ale nie lat :O

Gość gość
Własnie lekarz powiedział że 3 cykle i do dzieła . Jestem po 3 cyklu w sumie to OW na dniach . Wiem ze nie zawsze udaje się odrazu , nie chce czekać Bóg wie ile .Mama gada mi za uszami że co chwile w ciązy być to nie zdrowe .Tesc i tak twierdzi że ja to mu wnuka nie urodze !!

Gość gość
sorry, ale masz pierd/olniętą rodzinę, jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań, a mąż jest takiego samego zdania, co Ty, to do dzieła, a rodzinie powiedzcie, że to wyłącznie Wasza sprawa

Gość gość
generalnie olej rodzine i tyle jak maz chce ty chcesz lekarz pozwala a jak juz zajdziesz to im nic nie mów na wszelki wypadek powiedz im w 7 miesiacu :P

Gość autorka88
Mama nie wiem może zyje w strachu o to ze znów strace dziecko .A nie widzi jak cierbie z braku tego dziecka jeszcze teraz kiedy termin porodu się zbliża .Bo miałam urodzić na początku sierpnia ! A tesc starej daty już ma mnie za nic bo DZIECI NIE MA! W sumie nie rozmawiamy z nimi " sluchajcie chcemy dziecko "Tylko jak zaczyna sie takie użalanie nademną itd to wtedy moj mąz mówi że życie jeszcze przed nami że nie zrezygnujemy z dziecka że postaramy się żeby miec dzieko jak najszybciej .To oni nas tak zgasili

Gość gość
cierpie tam miało być!

Gość gość
własnie powiem im późno o ciązy jak się uda ale skoro bede musiała lezeć to i tak sie zorientują ..

Gość gość
słuchaj to jest tylko i wyłacznie WASZA decyzja ja bym poprostu im nic nie powiedziala jak zajde czekala bym jak najdłuzej tez zaszłam w ciaze pochwalilismy sie tesciowej szybko potem poroniłam i te jej głupie teksty do dzis mi w głowie hucza a połowy pewnie nie słyszałam bo mi maż nie powtórzył. mam zamiar niedlugo sie zaczac starac o dziecko i nic tym razem nikomu nie powiem az do konca

Gość autorka88
O 1 ciązy w domu sie dowiedzieli jak wyladowałam w szpitalu a tesciowie od nas do dziś tego nie słyszeli ale swoje wiedza , bo siostra męza mi w karte 2 ciązy zaglądła z reszta moja mama napewno im powiedziała. O 2 ciązy dowiedzieli się w 12 tyg a teraz najpierw musi sie udac a nastepnie zobacze jak ciąza bedzie przebiegać jak bedzie zagrożona to wcale sie nie dowiedza

Gość gość
ja bylam nawet w 3 - przy trzeciej ciazy urodzilam

Zaszłam w ciążę trzy miesiące po poronieniu ( 9tc ) i łyżeczkowaniu. I teraz moja królewna sobie słodko śpi. Powodzenia :)

Gość gość
3razy w roku za 3razem sie udalo

Gość gość
Chcesz dzidziusia lekarz pozwala to do dzieła ;) a teściowej się nie spowiadaj nie jej sprawa.

Gość gość
chce i to bardzo , teściowa mieszka blisko nas dlatego napewno się dowie . Ale ja nic im nie powiem . Tak postanowilismy z mężem

Gość gość
Skoro w 12 tyg stracilas dziecko, radzie zmienić lekarza. Szew czy krążek zaqklada się około 16-20 tuyg jeśli szyjka się skraca i rozwiera ale jeżeli u ciebie juz w 12 doszło do poronienia szew powinnobzalozyc się około 12-14 tuyg profilaktycznie . bo niewydolność szyjki niestety jest zagrażającą ciazy. Tez to miałam ale urodzxilam zdrowa córkę w 38 tyg 4dniu Nie czekaj do 16 tyg bo przy niewydolności dziś może być szyjka ok a za kilka dni może być rozwarcie bez żadnych objawów. Ja w 20 tyg miałam 25 mm trzy dni później poszlak do lekarza bo byłam po 800 km podroży i złe sdie czulam szyjka miala15 mm. 4 dni później poszlak na zalorzenie szwu był to ostatni moment szyjka miała 5 mm i rozwarcie. Kwestia tygodnie a i mogłam urodzic

Gość gość
AUTORKA "Przyczyny 1 poronienia nie znamy ale 2 to niewydolność szyjki.Lekarz mnie namawia na ciąze mówi że to dobry czas że w 16 tyg zaloży mi szew" Kurcze wszystkie dziewczyny z tym problemem nie musiały czekać na szew tylko ja musiałam . Moj lekarz mnie wysłał do kliniki najlepszej w rejonie a tam powiedzieli że SZEW NIE JEST ZŁOTYM ŚRODKIEM , i czekali na poród ! Powiedzieli że jak do 2 tyg nie zacznie się porod to założa mi szew!!A synek urodził sie po kilku dniach w szpitalu

Gość gość
ja stracilam dziecko tylko raz w 19 tygodniu. ale lekarz pozwolil starac sie nam po pierwszym okresie- czyli to bylo poltora miesiaca po poronieniu. teraz jestem w 23 tygodniu ciazy i narazie jest wszystko ok. bardzo mi przykro ze musisz sluchac glupich tekstow rodzicow. powinni Cie wspierac i pomagac. ale decyzja nalezy do Was. nie mowcie im najdluzej jak sie da. dopoki brzuszka nie bedie widac to raczej da sie to utrzymac w tajemnicy. powodzenia Wam zycze:)

Gość gość
poronilam w marcu tego roku w 11 tygodniu, w czerwcu zaszlam w ciaze i narazie ok :) przyczyny poronienia nie ustalono