Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzięki bogu ktoś wymyślił KLIMATYZACJE

Polecane posty

Gość gość

Gdyby nie klima to bym umarła....w niedziele i poniedziałek u nas 34 stopnie zapowiadają, przecież to można ducha wyzionąc..dziecko 10miesięczne mi nie spało, my niewyspani -mąż wypożyczyl klimatyzator(zbawienie w nocy-w dzień normalne funkcjonowanie), za rok jak skończymy sie budowac do klima obowiązkowo w domu.. Jak sobie radzicie z upalami? Kurcze kiedys jak pamiętam przed 2000 rokiem jak było 27 stopni to był upal...

Gość gość
poczekaj , jeszcze zatęsknisz do ciepełka. Polska to nie Kalifornia i taka pogoda nie będzie trwać w nieskonczoność :)

Gość gość
jest lato jest ciepło nie dramatyzuj a katowac sie zagrzybiona klimą nie dzięki

Gość gość
jasne, ktoś kto tęskni za 35 stopniami jest chory!!! 95 procent społeczeństwa nie cierpi upałów. Jestem po biologii-organizm nie wypoczywa w temperaturze powyżej 21-22 stopni . Dalej: jak efekt ciepl. pójdzie dalej w takim tepie jak idzie za 100 lat woda zaleje floryde i inne np. półwysep helski. Temperatura bedzie rosła rosła rosła...powodzenia. Polecam film "żar z nieba"

Gość gość
Ja mam klime w domu, polecam. Bez niej nie wyobrażam sobie. znajomi mieli przedwczoraj u siebie w mieszkaniu 29 stopni o godzinie 19:O

Gość gość
Tu autorka. Nie jest zagrzybiała:) mąż jest po budownictwie sanitarnym:P:P Sprawdził dokladnie zajrzał do środka, niemowlakowi grzyba bym nie uruchomiła w pokoju:O klimatyzator Zibro:) polecam

Gość gość
gościu po biologii : "w tempie" a nie "w tępie" :), oj coś sobie chyba dodajesz :) A ile u nas czasu trwają "upały" 30-stopniowe,żeby tak narzekać?Poza tym , drogi biologu pownnaś coś wiedzieć o niebezpieczeństwach klimy- grzyby!!!!

Gość gość
Taaaa tak wam upaly pasuja? Już szukam tych tematów:" jak wytrzymujecie upały", "mam w domu na poddaszu 30 stopni" "jeszcze kilka dni upałów i sie wykończe" Nieeee no ale wszyscy kochają 35 stopni w cieniu!!!!

Gość gość
nie kuźwa, pasują mi mrozy 20 stopniowe!!!!!!! Pewnie,że sto razy bardziej wolę ciepłe lato niż mroźną zimę!!!!!

Gość gość
Tu autorka-ja nie jetem po biologii. Nie wiem skąd ten wniosek? Akurat kończyłam budownictwo ogólne:)

Gość gość
Gosc dzis 15.23 dla twojej informcji klimatyzacje sie czysci

Gość gość
A ja wole zime niż lato. W lato wszystko śmierdzi, umiera więcej ludzi niż zimą(zawaly udary utopienia) , lata ogrom robactwa, w sklepach wszystko płynie aż strach coś kupic! (miasto 100 tys mieszkanców-ogromny blaszany carrefourr bez klimy!!!-bylam tam wczoraj z dzieckiem, mam taki temometr przy kluczach, 30 stopni w srodku sklepu )

Gość gość
Właśnie jak ktoś dobrze zauważył klime się czyści. My w samochodzie czyścimy kilka razy w wakacje...w domu raz na 3-4 tygodnie.-i tak za rzadko uważam ale zawsze zapominam.

Gość gość
gość 15.26 -no co ty powiesz? To Amerykę uważam za odkrytą :D

Gość gość
Ja tez lubie bardziej zime niz lato

Gość gość
No to wiec czego gadasz ze klima=grzyb.grzyb to chyba masz w domu

Gość gość
bo kafeterianki grzyba mają nawet w gaciach i pod pachami ale w klimie??? Broń boshe klimy nło przecie tam grzyb!!!:D

Gość gość
:D :D :D , w sedno :D

Gość gość
No przecież ostatnio byl temat o praniu myciu itp. wyszło na to ze kafeterianki piora pościel na wielkanoc a biorą kąpiel to na boże narodzenie. Noo jedna stwierdziła że 2 latka myje co 3 dni. Myją się rano a wieczorem ida spac brudne. wszystko jasne.ale klima jet zagrzybiona........

Gość gość
ale żadna z was nie napisze, że klimatyzacja jest po prostu niezdrowa dla organizmu, juz tak nie narzekacje, bo ledwie parę dni upałów i już stękanie

Gość gość
Upal tez zdrowy nie jest. U mnie w sypialni bylo 32 st. Nie powiesz mi ze organizm wypoczywa w takiej temperaturze. Zalozylismy klimatyzacje i w koncu mozna wypoczac. Aaaa a dla kafeterianek informaxja myje sie 2 razy dziennie posciel zmieniam co tydzien a reczniki co 3 dni.

Gość gość
coraz słabsze te jednostki, chyba powstałyście z ułomnych plemników skoro raz na ruski rok słońce przyświec***arę dni 30 stopni a już umieracie, stękacie, klimatyzację tachacie do chałupy :o

Gość gość
Mieszkam na południu hiszpaniu, u nas od ponad 2 miesięcy jest ponad 30 st do 38 ( od 8 dni) jakos człowieka organizm musi się przyzwyczaić do upalow choć trudn Od 14 do 17 jest przerwa ( nie pracuje sie0 po 17 znow zycie rusza

Gość gość
dobrze, że jest Bóg i przynajmniej co niektórzy mają komu dziękować, a co do narzekania - nieszczęść to też chyba Boga wina

Gość gość
Powodzenia z tą klimą. Owszem fajnie jest się chłodzić podczas upałów ale ja osobiście i moja rodzina jesteśmy wiecznie chorzy od tej cholernej klimy :/

Gość gość
Popatrz a ja mam 3 rok w domu od 8 lat w pracy i przezoebiona bylam raz na jesieni kiedy akurat klimatyzacji nikt nie uzywal... i tu nie chodzi o niemoznosc wytrzymania wysokiej temperatury. Raczej o pewnien komfort.

Klimatyzacje mozna nastawic na 21, a jak ktos chce i na 25 stopni. Jesli sa bardzo duze upaly, to wystarczy nastawic ja na wyzsza temperature, zeby nie bylo duzej roznicy temperatury. Wtedy sie raczej chorowac nie powinno. Bez klimatyzacji w upaly, nawet przy zaciagnietych roletach w poludnie robi sie na poddaszu 29 stopni - u nas znaczy. Z klimatyzacja ustawiona na 25 stopni jest calkiem przyjemnie. Mi w aucie chwilowo wysiadla i jest masakra :-)

Gość gość
a u nas jest klimatyzacja montowana przez www.polkont.pl/katalog/klimatyzacja/p-rozwiazania-klimatyzacyjne ogółem pełna profeska, bo cała instalację dobierają indywidualnie do pomieszczenia itp, warunków. Dobra rzecz i zgodzę się,że latem mega ulga!