Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pgm_boy

Wakacje Wyspy Kanaryjscie samemu jak

Polecane posty

Gość pgm_boy

Witam. Te wakacje planuje spędzić na Wyspach Kanaryjskich :) Moim zamierzonym celem jest tak wstępnie Teneryfa południowa część czyli Los Cristianos, Costa Adeje , Playa De La Americas. Pytanka mam dwa: Czy ktoś już był, a na pewno takie osoby są i chciały by się podzielić opinią jak tam to wszystko wygląda?? Ogólnie chodzi mi o plaże, rozrywka i takie tam. I jeszcze jedno czy ktoś może wybiera się SAM w tę okolicę??? Chciałbym z kimś wspolnie to zorganizować bo sporo taniej za holele. Pozdrawiam.

Gość gość
Na Teneryfie plaze są brzydkie. Czarny piasek jest, przez to woda wydaje sie brzydka. Jesli lubisz bialy piasek i blekitna wode to nie spodoba Ci sie na Tenenryfie

Gość pgm_boy
ok, wiec co polecasz, jaka wyspe ewentualnie okolice?? Tak zagladałem na google maps to okolice los cristianos maja duż plaż i z satelity tak to nie wyglada

Gość gość
z satelity moze nie, ale tak tam jest naprawde. Teneryfa to wyspa do zwiedzania a nie plazowania. Ladne plaze sa na Fuertventurze i Gran Canarii

Gość gość
fajna plaza jest na polnocy, kolo stolicy. nazywa sie Las Teresitas i jest zolciutka bo piasek jest z Sahary. na poludniu najladniejsza jest chyba plaza del Duque. jesli chodzi o rozrywki to masz pelno knajp, pubow, do wyboru do koloru.

Gość Marchewka2402
Serio masz tyle energii zeby wszystko organizwac ? Sa wyjazdy w last minute chociazby z itaka, majac cos takiego pod reka w typowo turystyczne miejsca raczej sama wyjazdow organizowac nie planuje. Podziwiam werwe, zycze powodzenia.

Gość Google Girl
A gdzie widziałaś takiego lasta z Itaki? Możesz podrzucić linka?

Gość gość
Plaze ladniejsze na Gran Canarii bo tam jest piasek przywieziony z Sahary. Na Teneryfie piasek jest czarny bo pochodzenia wulkanicznego. I na Teneryfie masz wiecej ciekawostek, chociazby wulkan, na ktory wjezdza sie kolejka linowa :D Kazda wyspa ma swoj urok a Kanaryjczycy ogolnie sa bardzo mili i natretni :D

Gość gość
bylam w tym roku w czerwcu na gran canarii i moge tylko polecac! jesli interesuje cie ww dzien plazowanie a w nocy imrezy to maspalomas a konkretne playa del ingles to cos dla ciebie ;) jesli bardziej plazowanie i nocne spokojne przesiadywanie w knajpkach to moge polecic mogan, plaza super, choc nieduza niestety i w sezonie napewno przepelniona. tu kolejny plus dla playa del ingles. jak dla mnie gran canaria jest najepsza z tych wysp. znjdziesz wyszstko czego dusza zapragnie, plaze super, no i stosunkowo niedrogo plus wysyp hiper-i minimarketow wiec ok :)

Gość gość
ja bookowalam przez neta- przelot i nocleg na niemiekiej stronie. jesli chcesz porownac ceny to polecam chceck24.de ps. w mogan jest szkola nurkoowania delphin prowadzona przez polakow :D

Gość gość
*check24.de