Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy według Was zniszczyłam swoje życie i czy mam szanse jeszcze coś w ogóle osią

Polecane posty

Gość gość

- mam 24 lata - w podstawówce i gimnazjum zawsze się dobrze uczyłam niestety byłam prześladowana, gnębiona [pochodzę z biednej rodziny i nigdy nie byłam tez towarzyska] - po gimnazjum dostałam się do dobrego liceum o profilu humanistycznym, ale z nie widomych mi teraz przyczyn zrezygnowałam, wystraszyłam się, ze sobie nie poradzę, wszystko było nowe : ludzie, otoczenie, miasto… dzisiaj bardzo tego żałuję ... - później zachorowała moja mama, załamałam się, sama spędziłam tez trochę czasu w szpitalu, zawaliłam 2 lata - poszłam do liceum wieczorowego dla dorosłych, zdałam maturę - nie mam ukończonych żadnych studiów - nie mam pracy, pieniędzy, nigdy nie pracowałam - nikt nie chce mnie przyjąć nigdzie, każdy pyta o dziurę w CV po gimnazjum i dlaczego w liceum nie pracowałam i czemu teraz nie pracuje i co ja mam zrobić ? - jestem kompletnie aspołeczna, do tego leczę się z depresji - nie mam i nigdy nie miałam wsparcia w rodzicach - mieszkam z partnerem za granica, od września idę do szkoły - co byście zrobili na moim miejscu ? czy powinnam nakłamać odnośnie prac w CV z Polski, wiem, ze nie powinnam, ale jeśli tego nie zrobię to nigdy nic nie znajdę, a niestety taka luka nie świadczy dobrze - jestem załamana, wiem, ze jestem sama sobie winna, ale czasu już nie cofnę, boje się, ze przegrałam życie, ze już nic nie osiągnę, jak na razie nie mam nic, a rodzina mnie nie wspiera, tylko non stop mowa, ze powinnam się już czegoś dorobić, bo przecież za granica mieszkam … a ja się ciesze, ze nie umieram z głodu,,, jestem nikim :(

Gość gość
nie ma już dla Ciebie ratunku

Nie kłam w CV. Uważam, że jeśli napiszesz prawdę (nie tyle w CV co np w liście motywacyjnym albo na rozmowie), że jako dziecko byłaś biedna i pozostawiona samej sobie, miałaś ambicje ale strach i brak wiary odebrały Ci siły, ale przez ostatnie lata pracowałaś nad sobą i jesteś już ambitną i silną kobietą, to zadziała w oczach pracodawcy na Twoją korzyść. Nie masz się czego wstydzić.

Gość gość
Zyie jest przed toba

Gość gość
Polecam wolontariat Jeśli mieszkasz w UK poszukaj np.do charity shopu

Gość gość
Nie wiem jak z pracodawcami za granicą, a w kraju spokojnie możesz nakłamać że podróżowałaś z narzeczonym bo akurat miałaś taką okazję, albo opiekowałaś się chorą na raka babcią, tu i tak g***o wszystkich interesuje co robiłaś ponieważ nie masz wartości człowieka tylko pracownika. Ja zawaliłam więcej bo matka mi chorowała i musiałam opiekować się bratem niemowlakiem do 3 roku życia, a w cv napisałam ze byłam 3 lata z rodzicami za granicą . Co jakiegoś pracodawce obchodzi moje życie prywatne? I co to za pytanie czemu teraz nie pracujesz, bo szukasz pracy jakby ktoś nie zauważył. Rozwalają mnie te głupawe testy, pytania z automatu etc. Masz szanse jak każdy inny, życzę odrobiny szczęścia żebyś dobrze trafiła i to wszystko :)

Gość gość
Zrob ESOL, GCSE, zdaj IELTS na dobrym poziomie, potem Access to higher educatin i studia pielęgniarstwo, księgowość Potrwa to troche, ale warto Aha na studia można się starać o kredyt Ewentualnie dobry kurs w collegu

Gość gość
Klam w CV! I tak nikt tu nie bedzie do nikogo dzwonil i sprawdzal czy faktycznie pracowalas w Polsce jako kelnerka, sprzataczka czy tam sprzedawca! A nawet jesli to podal nr do znajomych. Tak wiem, nie powino sie, ale ludzie nie takie rzeczy robia... Zawsze mozesz powiedziec, ze byla to praca "Na czarno"

Gość gość
Nikogo doświadczenie do takich prac z Pl nie będzie tutaj nawet interesować

Gość gość
Wlasmie ze koles ma racje moze nasciemniac jakas praca na magazynie lub ze byla kelnerka to nic ze to lipne prace ale zawsze "cos "w polu zatrudnienie

Gość gość
może napisz, że pomagałaś w domu ze względu na chorobę rodzica. to też rodzaj pracy i na pewno doświadczenie (opieka nad osobą chorą). zapełnia dziurę w CV i pokazuje dojrzałość i odpowiedzialność.

Gość gość
i jeszcze jedno. nie zniszczyłaś swojego życia! wiadomo dziura w CV i na początek nie dostaniesz wymarzonej pracy ale na początek na pewno coś prostego znajdziesz. a 24 czy 25 lat to wcale nie za późno, żeby zacząć życie. jeśli chcesz to nawet spokojnie zaczynaj ze studiami.