Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam pomóżcie co mam zrobić strasznie boli

Polecane posty

Gość gość

strasznie boli mnie ząb, ból jest nie do zniesienia, cała lewa strona obok ucha mnie bardzo boli, mam w domu tylko leki typu ibuprom, biore i nic nie pomaga ból wraca, a teraz boli tak że nie da sie wytrzymać, co mam zrobić nie wytzrymam do rana tak

Gość gość
weź wate, spryskaj perfumem i przycisnij na zębie.

Gość gość
wspólczuje :o wez moze zimny okład ...

Gość gość
moja koleżanka pryskała antypersirantem ale z tego co wiem to jeszcze octeniseptem sie płuka.

Gość gość
Jedz na pogotowie stomatologiczne. Tabletki raczej nie pomogaa

Gość gość
Amolem wez poplucz, albo zrob oklad (lub inną tego typu mieszanka ziolowa na alkoholu)

przyczyny mogą być 3 , ogólnie 1 , zapalenie miazgi , pulsuje i boli na zimno , przeważnie jest dziura w zębie 2 zapalenie okołowierzchołkowe , może nie być dziury w zębie tylko plomba , boli kiedy się gryzie 3 wyrzynajaca się ósemka , boli bez przerwy na samym końcu łuku zębowego w każdym przypadku słabo pomagają leki przeciwbólowe , ketonal czasami pomaga

Gość gość
SPIRYTUS (MOŻE BYĆ SALICYLOWY, TAKI Z APTEKI)! bierzes na watke, tamponik lejes obficie i przykładasz do zęba, popiecze, będzie średnio przyjemnie, ale wytrzymaj. Powtórz ze dwa do trzech raz całą sytuacje. Gwarantuje uśmierzy ból.

Gość Ibuprom_
Ibuprom jest przeznaczony do walki z bólem słabym i umiarkowanym. Żaden lek nie daje 100% gwarancji bezpieczeństwa, podobnie jak nie daje 100% gwarancji skuteczności. Wrażliwość na działanie leku oraz podatność na działania niepożądane ma charakter indywidualny: jest różna u różnych ludzi. Zawsze należy liczyć się z ryzykiem niepowodzenia terapii oraz wystąpienia działań niepożądanych. Jeśli chciałaby Pani zgłosić działanie niepożądane związane z zastosowaniem preparatu Ibuprom, prosimy o kontakt na adres mailowy PV@usp.pl