Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zbyś

Powiedz że mnie kochasz

Polecane posty

Witam jestem facetem Zbigniew z Kołobrzegu 51 lat robię co chcę zmywam naczynia piorę pracuje jako elektryk no i zajmuję się moja Danusią Danusia kochana małżonka 48lat Teraz śpi sobie spokojnie i lekko chrapie 22,07,2014 powiedziała (Powiedz że mnie kochasz) odpowiedziałem że bardzo cię kocham i się rozpłakałem Gdyby nie jej stan choroba która ja trawiła moja Danuś śpi 23/22 godziny na dobę czasami się budząc na picie zmianę pieluchy karmienie i mycie To już ponad jedenaście miesięcy jak nastąpił udar połączony z afazją po kilku badaniach i operacji w Szczecinie diagnoza była jednoznaczna GLEJAK WIELOPOSTACIOWY Potem radio i chemio terapia w Poznaniu na ul, Garbary w WCO dlaczego tam bo tam są dobrzy specjaliści Byłem tam razem z Danusią kończąc swoje leczenie radioterapią Chorowałem od ponad dwóch lat na chłoniaka grudkowego 3stopnia właśnie byłem po kilku chemioterapiach i wznowie chciałem być z moją ukochana w czasie świąt i nowego roku Nasze owoce miłości czyli dzieci zostały w domu Ola 261 Basia 241 i Tomek 171 w Kołobrzegu Basia powiedziała że to były najsmutniejsze święta jakie miała Po żony radioterapii znowu operacja prawą stronę miała niewładną, Nastąpiła lekka poprawa. Kolejnej operacji już nie można było wykonać guz był w obszarach elokwentnych dr Jerzewski ze Szczecina powiedział aby cieszyć się każdą chwilą Następnego dnia byliśmy cała rodziną czyli Ja moja kochana Danusia córka Ola Basia syn Tomek mój brat jego małżonka moją mamą i dziewczyną Tomcia na koncercie Andre Rieu w Gdańsku Arenie było bardzo pięknie Danusia była zmęczona i szczęśliwa już rok wcześniej kupiliśmy bilety bardzo lubimy operetkę i piękną muzykę często wyjeżdżaliśmy na różne koncerty Potem było coraz gorzej choroba nie dawała za wygrane ile łez wylałem j moja miła rozumieliśmy się bez słowa wystarczył drobny gest Najgorsza jest świadomość że nie mogę jej pomóc i na moich oczach powoli odchodzi robiłem co mogłem zapewniałem że będzie dobrze ale słabła z każdym dniem godziną minutą Ponad dwadzieścia pięć lat cudownie przeżytych więcej byliśmy razem jak osobno,, W czasie wakacji jak dało radę podróżowaliśmy z dziećmi po Polsce góry jeziora ciekawe miejsca kajakami po Parsęcie lub okolicznych jeziorach, jak już dzieci dorosną każde pójdzie w swoją stronę może przekażą innym normalne szczęśliwe życie Kto z dorosłych po tylu łatach przesyła esemesa (kocham cię bardzo) Czasami dzieci dziwnie patrzyły na zakochanych rodziców i robiły dziwne miny typu fe Jeśli mógłbym cofnąć czas to absolutnie nic bym nie zmienił i dziękuję Bogu za tak wspaniałą kobietę Jak się poznaliśmy to prawie miesiąc czekała na pierwszy pocałunek ode mnie potem się kochaliśmy i całowaliśmy przez całe życie Karmiąc moją małżonkę łzy same napływają do oczu ciągłe muszę je wycierać i ból jaki czuję jest nie do zniesienia Przecież nie zasłużyła sobie na taki los Znajomi nasze małżeństwo dawali jako przykład wspaniałej miłości rodziny która się szanuje i kocha Obecnie niedowład jest po obydwóch stronach czyli ręce nogi nie władne głowa nie trzyma pionu Prawdopodobnie nie widzi nic jeśli przesuwam rękę nie podąża wzrokiem ale słyszy i czasami coś powie Na szczęście może pić i połykać pani pielęgniarka z Hospicjum domowego powiedziała że będzie jeszcze gorzej Zdecydowaliśmy z dziećmi że nie oddamy Danusi do szpitala ani hospicjum aby do końca mogła być z nami Teraz pomagamy jej przejść na tamtą stronę w miarę bezboleśnie i w domowym zaciszu. c.d.n Zbyś

Gość misskrasnali
o rany :( Bardzo Wam wspólczuję :( Trzymajcie się razem 🌻

c.d. #5 2014-08-02 11:36:59 melo92 Zaglądam tu coraz częściej Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 11 Re: Powiedz że mnie kochasz Zazdroszczę Wam tej miłości ¡Musisz być silny ¡Pokazuj żonie że na prawdę jest dla Ciebie ważna! Trzymam kciuki i gorąco pozdrawiam! Offline #6 2014-08-02 13:19:52 mariola856 Przyjaciółka Forum Wiek: 28 Zarejestrowany: 2014-02-18 Posty: 1613 Re: Powiedz że mnie kochasz piękna miłość, życzę dużo zdrowia dla Danusi a tobie dużo siły Offline !1

c.d. #7 2014-08-02 13:28:48 kalaa Słodka Czarodziejka Re: Powiedz że mnie kochasz Piękna miłość,, mażę o takiej miłości aż po sam grób ! w tych czasach to chyba nie możliwe, Offline #8 2014-08-02 16:09:08 Alessa Słodka Czarodziejka Wiek: 25 Zarejestrowany: 2014-01-02 Posty: 167 Re: Powiedz że mnie kochasz Tych słów potrzebuje się bardzo, a szczególnie w takich chwilach,, prawdziwej i pięknej miłości nie zmieni nawet straszna choroba Offline ; #9 2014^08-03 11:01:43 Zbyś Tajemnicza Lady 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Kiedyś wróciłem po pracy do domu Danusia była na działce chciałem przywitać się z Basią ale była bardzo zajęta oglądaniem filmu, W drugim pokoiku siedział syn Tomcio też coś oglądał na moje powitanie podniósł tylko dłoń wcześniej wspominałem że chce się pozbyć telewizora Basia w swojej euforii powiedziała że też Potem mówiła że żartowała Na drugi dzień poprosiłem kolegę do pomocy i telewizorki wylądowały na recyklingu Nasze stosunki w domu po kilku dniach nabrały tępa dzieci zaczęły rozmawiać między sobą zapraszać znajomych grać w różne gry i w końcu rozmawiać z rodzicami o tym co było w szkole pracy co czują co by chciały zrobić albo jakie mają marzenia Po pewnym czasie same zauważyły że życie jest jedno, każda chwila tylko raz,i że wcale nie trzeba tracić życia na bezsensownym patrzeniu w fotoplastikon który zagłusza nasze uczucia i rzeczywistość ,prawdę mówiąc odbiera nam nasze normalne myśli,dając nam wszystko na tacy prosto pod nosek i bez żadnego wysiłku z naszej strony,,,, wystarczy zmieniarka w dłoni i cały świat jest przed nami, Ale czy to jest nasz świat I nasze życie My sami jesteśmy reżyserami aktorami nasz film lub kto woli serial ma tytuł życie , Tylko od nas zależy czy ten dzień i każda chwila którą mamy zostanie właściwie wykorzystana czy uśmiechniemy się porozmawiamy wspólnie wybierzemy się na rower kolacje spacer no i w końcu przytulimy kogoś Ile trzeba stracić aby zrozumieć, Że szczęście jest na wyciągnięcie ręki jest do koła nas składa się z małych okruszków wystarczy posłuchać swojego serca i żyć każdego dnia tak jak by jutra już nie było Miłość sama nas znajdzie i powróci dobro które dajemy. Na pytanie czy jestem szczęśliwy pomimo bólu jaki czuję powiem tak ceniłem każdy dzień Zbyś Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-08-03 17:31:12) Offline

c.d. #10 2014-08-03 14:25:46 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Odkąd pamiętam lubiłem palić ognisko i patrzeć na płomienie Jak wrzucałem patyki suche i cienkie płomień był jasny i ciepły i iskrzący. Przy cienkich mokrych ognisko przygasało i bardzo powoli pojawiał się słaby płomień,, Jeśli dorzuciło się bardzo grubych tylko był żar Miłość jest jak ten płomień jasny i ciepły który świeci iskrzy i ogrzewa też innych których spotykamy Suche patyki-to troska i myślenie o drugiej osobie drobne uczynki przytulenie drobny upominek pocałunek jakiś gest esemes aby ta druga osoba czuła że jest komuś potrzebna i bardzo kochana należy starać się okazywać uczucie w różnych miejscach gdzie jesteśmy, (nie tylko w alkowie) i nie bać się tego co czujemy, jak nas inni postrzegają, czy właściwie się zachowujemy, To jest przecież wasze życie i wasza miłość Iskierki strzelające nad płomieniem w którym są same suche patyczki to uczucia które dopełniają miłość Mokre patyki-uczynki które są rutyną bez większego starania ot po prostu tyle tylko że to za mało do jasności i ciepła,mogą też całkiem zadusić ognisko będzie się tylko tliło Natomiast grube konary-są codziennością która w pogoni za sukcesem aplauzem splendorem nie pozostawia miejsca na uczucie tylko smutny żar Jeśli go poruszymy zobaczymy iskierki czyli uczucia bardzo wiele ale zaraz znikną bo bez miłości nie są w stanie utrzymać się na dłużej Jeśli nic z tym nie robimy powoli wygasa , Można jeszcze rozdmuchać żar i spróbować rozpalić, Jeśli nic się nie zrobi po prostu miłość gaśnie odchodzi Drugiej szansy nie ma Zbyś. Edit: Dym jest- egoizmem,kłamstwem,cichymi dniami,kłótniami,brakiem akceptacji drugiej osoby taką jaka jest, wspólnej szczerej rozmowy która cementuje nasze uczucia Zróbmy wszystko aby nigdy nie przesłaniał płomienia miłości Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-08-03 18:26,54) Offline #11 2014-08-07 22:36:18 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 : Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Dzisiaj Szymon karmiąc Danusię zrobił więcej niż jej chłopak przez pięć lat chłopak przez pięć lat Całując Danuś zobaczyłem łzy które powoli spływały jej po policzkach wiedziałem że też mnie kocha i jest szczęśliwa, Dwa dni wcześniej na chwile wyszedłem cicho zapytała (gdzie jest Zbyś) Coraz rzadziej się budzi i na krócej Takie były początki W październikowy poranek jadąc zmarznięty motorowerem myślałem jak to wszystko się ułoży, Niebo płakało tego dnia było zimno Za kilka godzin Danuś tupnęła swoją nóżką mówiąc (takiego Zbysia nie chcę) muchę z kieszeni musiałem założyć, Właśnie stawaliśmy się rodziną Był nasz ślub w USC następnie Kościółek i wesele przy magnetofonie w małym domku panny młodej z najbliższą rodziną Żadnego zdjęcia mojej Danusi w sukni ślubnej się nie mamy fotograf zgubił wszystkie filmy, pozostały te z aparatu czarno białe nad ranem Od pierwszego pocałunku minęły nie całe trzy miesiące w tym czasie pokazałem Danusi swoje największe wady, powiedziałem jeśli je zaakceptujesz to potem będą same zalety, Oczywiście długo nie czekałem foch milczenie wtedy spokojnie wytłumaczyłem, Nawet jak powiesz lub wykrzyczysz o co chodzi będzie lżej inaczej ściana milczenia będzie tak wysoka że rozdzieli najwspanialsze uczucie No i pomogło działało w ciągu naszego życia dla obcych wydało się dziwne jak jedno na drugie krzyknie lub upomni od tamtej pory szczera rozmowa nierzadko nawet głośna działała na korzyść naszych uczuć, Danuś wspominała że szła jak owieczka na rzeź ,w końcu są rozwody Po roku pojawiła się maluteńka Ola spokojnie ssała pierś Danusi piękna istotka której Wspólnie daliśmy życie Następnie przyszła na świat Basia Jak Danusia ją tuliła powiedziała że chce jeszcze jedno była bardzo szczęśliwa Był piękny słoneczny dzień lata byliśmy u rodziny koło Lublina lubiliśmy ich odwiedzać tam były moje korzenie babcia dziadek ciocia wujek z dziećmi i inni będąc dzieckiem spędzałem tam piękne niezapomniane chwile, Basia i Ola siedząc na schodach tłukły młotkiem orzechy laskowe Danusia babcia Helenka i ja siedzieliśmy na ławce w cieniu mirabelki, Miła moja powiedziała(babciu jestem w ciąży) i się rozpłakała babcia Helenka głaszcząc jej dłoń i tuląc ją do siebie spokojne powiedziała ( Danusiu dzieci i szklanek nigdy nie jest za dużo ) pojawił się Tomcio ostatnio jego Ilonka powiedziała(panie Zbysiu Tomcio jest taki sam jak pan) uśmiechając się powiedziałem ale ile ni a zalet,. Cóż nawet najpiękniejsza budowla lub rzecz wykonana przez człowieka zamieni się w perzynę, Najtrwalsze co może pozostać na tej ziemi po Danusi i Zbysiu to nasze dzieci Przychodząc na świat w każdym z nich jest mamusia tatuś babcia dziadziuś prababcia pradziadek i cały ród., Z Danusią i dziećmi często odwiedzamy gr oby naszych bliskich W każdym z nas jest ich cząstka to tak jakby sami siebie odwiedzili Zbyś Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-08-07 22:54:10) Offline

c.d. #12 2014-08-09 06:38:11szczęście111 Przyjaciółka Forum Wiek: 29 Zarejestrowany: 2014-02-19 Posty: 763 Re: Powiedz że mnie kochasz Zbyś wszystkiego dobrego ci życzę! Jesteś super mężczyzną super mężem Dzioło - "zamyślone głowy" - hej, zamyślone głowy nie chcę z wami walczyć jazda Offline #13 2014-08-13 10:10:58 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat 1 Zarejestrowany: 2014-08-01 : Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Cicha muzyka którą bardzo lubimy towarzyszy nam codziennie niesie ze sobą wspomnienia,, Danusia podczas śpiączki jak się jeszcze budziła mówiła (teraz—teraz nie—teraz jest—teraz wiem—teraz ja już wiem) Tylko jeden raz na początku powiedziała całe zdanie (Teraz już wiem jak to jest) Doktor Zdzisław i pani Ania pielęgniarka oby wszyscy tacy byli często poświęcając się włożyli serce troskę życzliwość i dobro, Aby nasza kochana Danusia w czasie leczenia w domowych warunkach bez najmniejszego bólu szczęśliwa i spokojna bezboleśnie mogła odejść za co wszyscy jesteśmy niezmiernie wdzięczni Nasze dzieci w tym trudnym okresie odnalazły swoje miejsce w życiu, Ustalaliśmy rodzinnie obecna medycyna potrafi naprawdę wiele, Tlen r espirator dożywianie r urką nawadnianie serce tak można długo, Na takie życie nie zasłużyła Przecież już nie będzie mogła tak jak lubiła z dzieciństwa brodzić na boso w ciepłej kałuży po deszczu pozwoliliśmy jej odejść W ostatniej dekadzie swojego pracowitego życia była Biedroneczką na terenie naszego miasta lubiła swoja pracę opowiadała o załodze klientach na piersi nosząc' dumnie karteczkę z imieniem.. Pozostanie w naszych sercach Dobro jest miarą człowieka nasza Danusia była wielka Opuściła nas 2014-08-13 / Andre Rieu – Siłenzio / P.s, .’Ceremonia rozpocznie się Mszą świętą w kościele (Parafia Miłosierdzia Bożego) 20 14-08-16 sobota w dniu pogrzebu o godzinie 9, 00 ) ul Koszalińska Ostatnia droga odbędzie się dnia,2014-08-16 sobota na Cmentarzu Komunalnym w Kołobrzegu o godzinie 10,15 wystawienie trumienki i czuwanie ( Zgodnie z wolą Danusi trumienka będzie zamknięta) następnie wyprowadzenie z kaplicy o godzinie 11 00 na kwaterę nr, Czasami ktoś pisze że byliśmy jak dwie połówki jabłka,, Jabłko ma dwie różne połówki jedna jest skierowana na północ druga na południe Tacy byliśmy Danusia była bardzo uczuciowa płakała przy każdej okazji pokazała że uczucie jest najważniejsze Szacunek to miłość do innej osoby jeśli ktoś jest ważniejszy jak my sami to znaczy że darzymy go wielką miłością i bardzo szanujemy , Jabłko nigdy nie jest jednakowe z obu str on każda jest inna i ma inne wartości dopiero połączone stanowią całość, Kwiat jest zawiązaniem miłości,, Ziarenka to życie które ma każde w nas,, I tylko jedna połówka ma ogonek Wszystko co nas różniło łączyło się w całość,, Która nazywa się życie Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-08-13 20 16 36) Offline : #14 2014-08-13 15:53:18 tiaMaria Dobry Duszek Forum Wiek: 28 Zarejestrowany: 2012-10-25 Posty: 129 Re: Powiedz że mnie kochasz Poryczałam się Podziwiam Państwa miłość, podziwiam Pana Moja Babcia mówiła zawsze, że nie wybaczy ,że dziadek ją zostawił, że umai ł sobie sam, Ona bardzo go kochała i jego śmierć była dla niej wielką stratą kiedyś powiedziała "Wołałabym być pierwsza, bo on by sobie poradził beze mnie może Pana żona też wolała być pierwsza Offline #15 2014-08-13 16:44:20 Zaglądam tu coraz częściej Wiek: 28 Zarejestrowany: 2014-08-03 Posty: 16 Re: Powiedz że mnie kochasz Reąuiesćat in pace,, Offline :

c.d. #16 -2014-08-13 17:01:21 SiebieMiDaj Do zakochania jeden krok Wiek: Odpowiedni Zarejestrowany: 2014-07-24 Posty: 40 Re: Powiedz że mnie kochasz Chce mi się płakać,, Przy pana cierpieniu moje problemy przestają być problemami,, Niestety tak już jest że człowiek nie mając większych problemów potrafi sobie je sam stworzyć, dopiero patrząc na nieszczęścia innych uświadamia sobie że jego życie jest wspaniałe,, Bądź dla mnie jak i ja dla Ciebie, Offline #17 2014-08-15 01:52:49 ewaa!2 Niewinne początki Zarejestrowany: 2014-08-15 Posty: 1 Re: Powiedz że mnie kochasz Witam,cóż można powiedzieć w chwili gdy patrzy się na cierpienie bliskiej i kochanej osoby,, W sumie nic człowiek milczy i zagryza wargi myśląc dlaczego jego rodzinę dotknęło takie nieszczęście , W pewnym momencie jest bunt do Boga,dlaczego to ona tak cierpi,a nie ja dlaczego to mnie spotkało a nie kogo innego,dlaczego tak wcześnie,dlaczego to nie ja pierwszy,dlaczego Wiem jak to boli (może inaczej domyślam się),, Panie Zbyszku,bardzo współczuje Panu i całej pana rodzinie,, Danusiu dziękuję ci za wszystko( ty wiesz za co),dziękuje za mile słowa za wsparcie i za opi er dziel ani e mnie również dziękuje tyle mogę ci powiedzieć dzisiaj j : Danusiu przepraszam również,że nie potrafiłam i nie miałam odwagi być przy tobie Zgasł płomyk życia, spłynęła z rozpaczy łza, smutek ;i ból dała losu gra,, Otoczona przyjaźnią oraz sercem wędrujesz gwiezdnym kobiercem do odległej i nieznanej krainy, gdzie będziesz zbierać za swe życie nagrody i daniny . A tu, wśród nas w kadrze pamięci zatrzymana, póki naszego życia będziesz kochana za swoją serdeczność oraz życzliwość, za wielką dobroć i z prawdą spolegliwość Offline #18 2014-08-15 15:09:08 srebrny Net-facet Zarejestrowany: 2013-10-30 Posty: 733 Re: Powiedz że mnie kochasz Czasami cisza powie więcej niż słowa Offline ! #19 2014-08-16 19:59:48 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Re: Powiedz że mnie kochasz Dzisiaj W czasie pogrzebu mija dokładnie rok od chwili kiedy nasza Danusia miała udar i jak przy ślubie znowu niebo rano płakało Dużo ludzi odprowadziło moją ukochaną ksiądz Jacek słusznie powiedział że wartością człowieka są ci którzy przyszli na ostatnią drogę aby się pożegnać Dziękuję bardzo wszystkim za dobroć i pamięć i miłość z całego serca Zbyś Offline #20 2014-08-21 18:23:37 sąsiadka Ewa Niewinne początki Zarejestrowany: 2014-08-21 Posty: 1 Re: Powiedz że mnie kochasz Kiedy dowiedziałam się o chorobie Pani Danusi nie mogłam a raczej nie chciałam w to uwierzyć Jak to ? Pełna zdrowia ,energii, uśmiechu i życia kobieta jest tak poważnie chora! Pomimo, że znaliśmy się tylko jako sąsiedzi(kiedy mieszkałam na Żółkiewskiego) zrobiło mi się bardzo smutno i źle na sercu.. Później zrobiło mi się jeszcze bardziej źle kiedy dowiedziałam się o pogorszeniu stanu zdrowia Pani Danusi,, Wiedziałam już, że bardzo cierpi leżąc w łóżku. Wtedy tak sobie pomyślałam ,że tak dawno Jej nie widziałam a chciałabym żeby wiedziała ,że jest mi tak bardzo przykro, że musi tak cierpieć i której nocy przyszła do mnie we śnie i podała mi swą dłoń-ja Jej też podałam i poczułam ciepło, miłe ciepło. Obudziłam się rano i było mi jakoś lepiej Pobiegłam do okna w kuchni z którego tak często patrzę na Wasz balkon i za każdym razem łzy cisną mi się do oczu, tak jak teraz,, Zaczęłam się modlić o to aby Jej męki się skończyły „Ser ce mi ściskało i w gar dle była klucha kiedy za każdym razem kiedy szłam przed 7 do pracy przechodząc obok kortów patrzyłam w górę i widziałam Męża-wspaniałego,kochającego , wiernego, oddanego męża,który wypala papieros za papierosem. Zastanawiałam się dlaczego ja tak bardzo to przeżywam-przecież od czasu do czasu spotkaliśmy się przypadkiem wymieniliśmy uśmiechy i zwykłe dzień dobry A ja byłam przy Was duchowo i ciągle patrzyłam z okna w kuchni w Waszą stronę,Często balkon był pełen ludzi i znów łzy się cisnęły- jak Oni si wspierają pomyślałam jak Oni się kochają! Nie byliście sami- była z Wami rodzina, znajomi ,A ja dalej spoglądałam w Wasze okno myśląc czy to już czas . I znów rano przed 7 idąc do pracy patrzyłam w górę i widziałam człowieka Człowieka,który ciągle pali pali pali TO taka odskocznia choć na chwilę. I nastąpił ten dzień Widząc kto do mnie dzwoni 13 wiedziałam,że to już koniec Bardzo zrobiło mi się smutno. Miałam wyjechać na weekend na wieś i wyjechałam .ale wróciłam z dziećmi w sobotę bo nie wyobrażałam sobie inaczej I założyliśmy odświętne ubrania(chcąc wyrazić szacunek) aby iść pożegnać Panią Danusię. I poszliśmy,,Gdy weszłam do kapliczki poczułam spokój,po prostu spokój Było tak inaczej,piękne pieśni, i ten spokój-zresztą Pani DANUSIA TEZ TAKA BYŁA,Tyle ludzi,nawet lekarz ginekolog był pożegnać swoja pacjentkę i powiedział bo to dobra kobieta była, Była i w naszej pamięci taka pozostanie. Uroczystość była piękna tak jak Wasza miłość Piękna prawdziwa do samego końca,, Ja też bym chciała być tak kochana Dla mnie na zawsze WASZA MIŁOŚĆ będzie autorytetem,choć sama takiej nie mam,, I życzę aby Wasze owoce miłości zaznały takiej samej miłości jak ich rodzice,bo tego Ich Uczyliście przez całe życie. Miło było patrzeć jaj mama niosła blachę ciasta, pakowaliście samochód i cała rodzinką uśmiechnięta jechała sobie gdzieś,, Ja WAS tak spostrzegałam jako wzorcową kochającą się rodzinę i tego zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu),! tak sobie myślę jak to cudownie tak się kochać nawzajem i znów Wam zazdroszczę- ale zazdrością szczerą,bo sama bym chciała tak żyć,Współczuję Wam tego bólu i bezsilności tych łez,że nie Możecie nic zrobić-choć Robiliście wiele Do końca była z Wami,, Wiem ,że ten ból zostanie do końca , Przeżywając to bardzo opowiadałam moim koleżankom z pracy o Was. o Waszej MIŁOŚCI I O BÓLU „ Moja koleżanka z pracy opowiedziała mi swoją historię o tym jak przeżyła śmierć kliniczną, Czemu o tym piszę? Bo powiedział,że w chwili kiedy odchodziła czuła się tak wspaniałe ,tak błogo ,że nie jest w stanie tego opisać Dlatego też starajcie się zapomnieć o tym bólu a pomyślcie o tym ,że Wasza MAMA ,ŻONA DOŚWIADCZYŁA TEGO WSPANIAŁEGO UCZUCIA ŻE JUŻ NIE CZUŁA BÓLU, CIERPIENIA ALE COŚ PIĘKNEGO CO ZAPROWADZIŁO JĄ DO INNEGO ŻYCIA, W KTÓRYM I TAK SIĘ KIEDYŚ WSZYSCY SPOTKAMY SĄSIADKA EWA Offline #21 2014-08-21 13:36:09 febrę O krok od uzależnienia Zarejestrowany: 2014-08-20 Posty: 62 Re: Powiedz że mnie kochasz Niech Pan powie tym, którzy nie mieli takiego przykładu w domu jak Pan i Pana żona dajecie dzieciom,, Co to znaczy miłość, jak związek ma wyglądać Gdzie jest ten klucz do szczęśliwego małżeństwa? Będę się modlić, Pozdrawiam, K Z miłością jest jak z kolką nerkową, Dopóki cię nie chwyci atak, nawet sobie n wyobrażasz, co to takiego,, A gdy Ci o tym opowiadają nie wierzysz Offline

c.d. #22 2014-08-26 21:13:39 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Wczoraj byłem na kolejnym badaniu tomografem jak leżałem zamykając oczy pamiętałem wcześniejsze badanie I ,K Byłem na początku mojej choroby, jak Doktor Kaczmarczyk przyklejał dziwny celownik na brzuchu (wcześniej powiedział że nie będzie bolało), to była biopsja cienko igłowa metoda skandynawska (tylko barbarzyńcy coś takiego mogli wymyślić) bolało jak jasna cholera, trzustka miała guza a ja mętlik w głowie czy to nie jest początek końca, potem jeszcze wycieli w Kołobrzegu węzeł chłonny i zaczęło się moje leczenie Danusia z Basią czekały obok na korytarzu w Wielkopolskim Centrum Onkologii Potem pojechaliśmy do palmiarni śliczne kolorowe wielkie karpie jadły nam z ręki cmokając i chlapiąc przy tym,piękne rośliny które nas otaczały dodawał) uroku bardzo bolał brzuszek ale byłem szczęśliwy że Danuś i Chąjduczkiem (Basia)są ze mną Mogłem liczyć na swoją rodzinę w czasie leczenia w szpitalu na chemiach w Kołobrzegu, Szczecinie, petach tomografach i innych badaniach byli blisko i wspierali swoją, obecnością pomocą Danuś dopisałem jako współwłaściciela do naszego autka jak mnie zabraknie żeby mogła spokojnie z niego korzystać przepisałem polisy na Danusie i dzieci Jak Danusia zachorowała to też na Zbysia i dzieci przepisała polisy Nie tak to miało być, Takiej fabuły chyba nigdy nie wymyślił żaden reżyser a nam się udało (bez żadnej próby i to za pierwszym razem) Kiedyś z nią rozmawiałem jak dzieci dorosną to więcej czasu będzie dla nas No i się trochę pomyliliśmy Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-08-26 21 16:38) Offline #23 2014-08-27 13:50:45 kobietka84 Na razie czysta sympatia Zarejestrowany: 2014-08-26 Posty: 27 Re: Powiedz że mnie kochasz Witaj Zbyszku ponowie :-) Radziłeś mi wczoraj, ale mój problem nie ma porównania z Twoim, Choć wiem,ze to nie problem- bo ogromna miłość bije z Ciebie, ODPOWIEDZIALNOŚĆ! Mało jest takich mężczyzn, kiedy pojawia się choroba, najlepiej uciec , ale znam podobnego do Ciebie, Mój sąsiad, 37 lat, trzy śliczne córeczki od roczku do 5 lat, zona- piękna kobieta, wykształcona ostanie by oddala, ale choroba- glejak mózgu,, Przeszła 4 operacje, robiliśmy składki, wspieraliśmy wszyscy- na ta chwile jest u rodziców, sparaliżowana, maż wspiera, rodzina się wymienia by karmie, by umyć, nad opieka nad dziećmi Cóż więcej, czy życie jest sprawiedliwe?! Nie, ale tam gdzieś na górze, na górze ON wie kto jest silny, kto udźwignie krzyż! Sama jestem chora, ale funkcjonuje, trzeba mieć w sobie wiele miłości! Życzę uśmiechu ! Żyj tak, jakby każdy nowy dzień był Twoim ostatnim! Offline #24 2014-09-01 06:26:41 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Już nie pamiętam Ile razy prosiłem moja Danusię jak jeszcze nie chorowała abyśmy udał się Bornholm Właśnie wróciłem z Basią Tomkiem i Ilonką Danuś bała się wielkiej wody i nie było sposobu aby ją przekonać, poprosić Ale była z nami w Basi i Tomku zwiedzaliśmy piękne miejsca poznali nowych ludzi i ich obyczaje naprawdę szczęśliwych ludzi którzy nas przenocowali nakarmili i pomogli bardzo zmienić dwa dni z naszego codziennego życia Pożyczyli samochód i mogliśmy zwiedzać wyspę zbierać grzybki robić zdjęcia , Mogłem pokazać miejsca których nigdy nie zapomnimy Było bardzo fajnie wieczorem jak wróciliśmy usłyszałem od dzieci że bardzo dziękują Ola z Szymonem zostali w Kołobrzegu opiekowali się mieszkaniem kotkiem i mieli czas dla siebie I mnie jest trochę lepiej powoli wracam do życia Zbyś Bardzo dziękuję za wszystkie wasze wasze posty dzięki nim wiem że nie jestem sam Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-09-01 17:44 :00) Offline

c.d. #25 2014-09-01 06:52:13 smerfetka52 Przyjaciółka Forum Wiek: 50+ Zarejestrowany: 2014-04-25 Posty: 613 Re: Powiedz że mnie kochasz ZBYS CZYTAM TWOJA HISTORIE COŚ PIĘKNEGO NAPRAWDĘ MIŁOŚĆ JAK WIELKIE TO SŁOWO JAKIE MA ZNACZENIE ? TEZ JESTEM PO CHOROBIE NOWOTWOROWEJ ALE JUŻ DŁUGO TEZ BYL PRZY MNIE MĄZ WSPIERAŁ MNIE I NADAL TAK JEST TEZ WIERZE W MIŁOŚĆ AŻ PO GRÓB ALE NIE WIEM CZY JAK BYM BYŁA W ŚPIĄCZCE DAŁ BY RADE ? NIE RAZ ZASTANAWIAM SIĘ CO BY BYŁO GDYBY ? MNIE PRZERAŻA TA MYŚL MAŻ MA CIĘŻKĄ PRACE NIE WIEM A TY ZBYSIU MUSISZ ŻYĆ BO TACY LUDZIE TO WIELCY LUDZIE PODZIWIAM CIĘ A ZA TO CO ROBIŁEŚ DLA ZONY TO COŚ PIĘKNEGO OBY TAKICH LUDZI I TAKICH MĘŻÓW ŻON BYŁO WIECEJ NAPRAWDĘ JESTEŚ WIELKI POZDRAWIAM CIE I ŻYCZĘ ZDROWIA Offline #26 2014-09-15 22:14:43 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Akurat siedzieliśmy przy stoliku Grześ Marzenka i moja miła Słychać było bardzo ładną taneczną muzykę muzykę śledzik tak określaliśmy taką impr ezę to było kilka lat wcześniej u koleżanki Reni Na parkiecie tańczyło kilka par jedna pani była bez pary, Naprawdę fajnie tańczyła sama w kozaczkach była bardzo szczęśliwa wspaniale się bawiąc nie patrząc na innych i na to co oni sądzą Danusia powiedziała że jeśli kiedykolwiek zostanie sama (wtedy lekko chorowałem) to takie życie będzie prowadziła szczęśliwe Ostatnio mój przyjaciel powiedział czy chce pojechać nimi na święto winobrania do Zielone Góry tak oczywiście rzekłem Pomyślałem być w Rzymie i Papieża nie oglądać Ciągle się gubiliśmy więc przywiązałem balonik do niebieskiego plecaczka z biedronki różowego zająca na dłuższej lince i moje 56 kg było widoczne z daleka cała grupa wiedziała gdzie jestem, Natomiast z karaoke nic nie wyszło zajączek wtedy Drugiego dnia odwiedziliśmy palm i ar nie Liść palmowy zostanie jako wspomnienie Wieczorem cała ekipa poszła spać zostałem i bawiłem się jak ta pani parę lat wcześniej i przy samej scenie (tego dnia mijał dokładnie miesiąc jak Danusia To noc była od Zbysia dla Danusi Raz zatańczyłem z panią która lekko pacnęła mnie palcem po nosie (za to że ją poprosiłem do tańca) Była przez chwilę szczęśliwa Warto było być wśród zakochanych szczęśliwych wesołych ludzi (czasami bardzo mocno zmęczonych)jak i ja Dzisiaj odbyła się msza za Danusię Zbyś Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-09-15 22 16:54) Offline #27 2014-09-16 07:34:51 samotnax4 Cioteczka Dobra Rada Wiek: kobiet się o wiek nie pyta;) Zarejestrowany: 2014-06-08 Posty: 330 Re: Powiedz że mnie kochasz Mam nadzieję, że mój mąż chociaż w połowie kocha mnie tak mocno, jak Ty swoją żonę Offline #28 2014-09-28 06:30:29 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Po domu baraszkują dwa małe kotki często psocąc i hałasując Dzieci nazwały je Andre i Gloria Ja wolę Andrzej i Grażyna, ktoś podrzucił je na wichurę w dniu kiedy zmarła Danusia. Spotkamy się w lutym usłyszałem przed wczoraj w gabinecie hematologicznym dr Maria jeszcze zapytała czy dobrze się czuję, Odpowiedziałem że bardzo dobrze ( po dwóch tomografach i badaniu krwi wyniki były bardzo dobre choroba się zatrzymała ) Pracując zapominam na chwile o swoim życiu ale jak wracam do domu jest mi bardzo ciężko i boli,, Na działeczce (którą Basia się zajęła) byłem tylko raz zabierając malinki które dzieci zer wały wspomnienia są za silne,, Emocje zawsze były w moim życiu pozytywne i negatywne, na tym forum znalazłem bardzo mocne słowa,, W złości nie decyduj,, W szczęściu nie obiecuj, Wiele krzywdy możemy uczynić innym kierując się skrajnymi uczuciami decydując czasami bardzo roztropnie Tego się już nigdy w żaden sposób nie cofnie Szanujmy innych każdego dnia Zbyś Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-09-28 19 08:54) Offline

c.d. #29 2014-10-05 08:20:10 Zbyś Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Bańki mydlane puszczane przez wesołe Są małe średnie i duże, niektóre znikają szybko inne później, na początku mienią się tęczą potem bledną i stają się cieńsze My ludzie jesteśmy jak te bańki na samym początku nasz los jest przesądzony jedni żyją dłużej, innym nie jest to dane , Czy to w łonie matki, w kwiecie młodości lub podeszłym wieku przychodzi czas kiedy opuszczamy naszych bliskich W każdej takiej bańce jest dusza uczucie miłość chęć życia, Nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy nasza pęknie albo kogoś kogo kochamy, To jest nasze życie czy tego chcemy czy Lubiłem bardzo niedziele za czas spędzony z moją miłą i całą rodziną, Offline #30 2014-10-05 09:39:05 lwona40 Dobry Duszek Forum Wiek: 18+;-) Zarejestrowany: 2012-07-11 Posty: 133 Re: Powiedz że mnie kochasz Witam Zbysiu , I woja historia,twoje słowa są bardzo Prawdziwe,dotykają i sprawiają że zaczynam inaczej widzieć swoje życie „, I to co w sobie nosisz to Wielka Miłość do żony i dzieci,, Jest ci teraz ogromnie trudno bez niej masz żałobę Dzieci są blisko,wspieracie siebie, jesteście ze sobą,to jest ważne,, Walczysz ze swoja chorobą już kilka lat, a mimo to masz w sobie jeszcze dużo siły i miłości,To jest piękne i prawdziwe, Zazdroszczę ci tej miłości i pokory z jaką przyjmujesz życie, Życzę tobie zdrowia i szczęścia,, Miłość szanuje,, Kocham cię, więc w ciebie wierzę, Wiem, że jesteś wystarczająco silny, mądry, dobry, żebyś dokonywał własnych wyborów,, Nie muszę za ciebie decydować, Sam to potrafisz,, Offline #31 2014-10-2121:51:38 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Koleżanki Danusi z biedronki poprosiły o parę zdjęć z urodzin Danusi byliśmy z rodzina i bliskimi na naszej działce ogrodowej wtedy ostatni raz śpiewaliśmy jej sto lat (za dwa i pół miesiąca zmarła), trochę trwało zanim mogłem je obejrzeć i przygotować na penie do druku,potrzebowałem trochę czasu, Jak ją ubierałem zanim spoczęła w trumience byłem spokojny pomagała mi jej siostra Renatka i córka Ola zastanawiałem się kto będzie następny może ja albo ktoś bardzo bliski, Wcześniej był dziadek Tadeusz babcia Helenka teść Zygmunt teściowa Weronika wujek Artemij jego syn Olek mój tata Wiktor następny wujek Władek powoli wszyscy z naszego wesela (życia) odchodzą czy tego chcemy czy nie i jedynie co to możemy się modlić o zdrowie następny dzień o to że jeszcze żyjemy . W pracy projektując i wykonując instalacje elektryczne na statkach czuje się jak ryba w wodzie zapominam o kłopotach codzienności jak wracam do domu to jest trochę inaczej smutniej Panienka z kosą chyba polubiła naszą rodzinkę na tyle że tego pana od pochówków z zakładu pogrzebowego znam za dobrze jest miły ale powinniśmy spotykać się o wiele rzadziej i w milszych okolicznościach,, Syn najmłodszy Tomcio skończył właśnie osiemnaste urodziny Danusia tego nie doczekała w swoich zapiskach opisała że nie będzie na siedemnastych urodzinach życząc Tomciowi jak najlepiej , Między swoimi operacjami napisała dla nas list lub przesłanie o co mamy zadbać jak żyć opisała też jak chce być pochowana,musiała to pisać na początku choroby bo później nie mogła ani pisać ani czytać całymi zdaniami, Może kiedyś znajdę chwilę i napiszę obecnie nie znalazł bym tyle siły aby to napisać i wytrzymać,, Poprosiłem młodych czyli Olę i Szymona aby zaliż chajtneli się (czyli z deszczu pod rynnę) nawet w żałobie robiąc tylko przyjęcie no i udało się 24., 10,2.014 Przy 600 letnim dębie o imieniu Bolesław Zbyś Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-10-21 22:36:56) Offline

c.d. #32 2014-11-01 11:24:33 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz wczoraj usłyszałem cukierek albo psikus, właśnie czekaliśmy na Kasię, dzieci umalowane przyszły po łakocie dostał) fanty dzieląc się zostawiły pod drzwiami jeden rekwizyt,, To była kosa z taśmy i styropianu dziewczynka zapomniała, powiedziałem że śmierć zostawiła swój oręż może zostawi naszą rodzinę w spokoju Kasia przyjaciółka Danusi i naszego domu pomimo że pracowała miała swoją rodzinę męża i dzieci,, Bardzo nam pomogła w czasie choroby Dusi, bywała na większych naszych uroczystościach Przyszła złożyć życzenia Oli i Szymkowi z okazji ślubu przy okazji pokazałem jej zdjęcia naszej rodzinki „ Moja miła bardzo lubiła jak nas odwiedzała Kasia razem chodziły do technikum udało im się zebrać swoją klasę i spotkać się po latach, powspominać dobre czasy pochwalić się swoimi rodzinami opowiadać jakie losy napotkali w swoim życiu, Dusi a była wtedy bardzo szczęśliwa jak wspominała chłapanie w łazience w internacie (myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny) Swojego czasu była też druhną miała swoich podopiecznych harcerzy , Bardzo chciała pojechać na Węgry tam kiedyś była ze szkoły na zbiorze jabłek,(nie udało się) Starali się zbierać je jak najdelikatniej a ten pan co przyjmował przeglądając mówił obyte to zsypali je do kupy teraz to wszystkie będą obite,miała tam wiele wspomnień poznała nowych przyjaciół. Dzisiaj jest czas na wspomnienia nad mogiłami tych co odeszli., Zbyś„ Offline

c.d. #33 Wczoraj 17:20:11 Zbyś Tajemnicza Lady Wiek: 51 Lat Zarejestrowany: 2014-08-01 Posty: 99 Re: Powiedz że mnie kochasz Czasami jest mi bardzo ciężko płaczę i nie mogę wytrzymać im bardziej kogoś kochamy tym bardziej boli jeśli go zabraknie na co dzień i od święta jest mi bardzo ciężko dzisiaj troszkę wypiłem,, Jak chciałbym przytulić swoją DUSIE 1 POWIEDZIEĆ ŻE CIĘ KOCHAM , Ostatnio edytowany przez Zbyś (Wczoraj 17:21 02) Offline #34 Wczoraj 17:38:32 Zuza33 Netbabeczka Wiek: -najlepszy! Zarejestrowany: 2013-04-22 Posty: 402 Re: Powiedz że mnie kochasz Wiem co czujesz-też to przeżywałam,Czuje się namacalny,więcz fizyczny ból No i powiem największy truizm na świecie:czas leczy rany Jest to ze wszech miar-jak najbardziej prawdziwe twierdzenie,Módl się za Danusię tak jak potrafisz-Tobie i jej ta modlitwa pomoże, jutro będzie lepiej p.s. Tylko tyle zostało :

Gość gość
Baim ta sama chwila.

Gość grzeslaw
Współczuję :-(

Gość gość
moze to czas stefan żebyś przyją do wiadomości, że twoja żona została zamordowana. w dodatku na raty. przepraszam, że to mówie ale pomyslałem, że chciałbyś wiedzieć