Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jasna krew pod koniec okresu

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam taki problem iż miewam bardzo nieregularne miesiączki. Czasami długość cyklu dochodzi nawet do 60 dni. Teraz, okres dostałam po 48 dniach tylko że nie był on taki jak zawsze, jednak dość obfity a pod koniec zamiast ciemnego plamienia była jasna krew. Nie współżyję, a z chłopakiem uprawiamy jedynie petting. Staramy się uważać ale mimo to za każdym razem wydaje mi się że jestem w ciąży. Doradźcie coś

Gość gość
a co lekarz na to?

Gość gość
Nie byłam jeszcze u lekarza. Za dwa miesiące kończę 18 lat, wtedy postanowiłam się wybrać. Problemy z nieregularnymi okresami to rodzinne, więc cały czas żyję w nadziei że się unormują. Miesiączkuję już prawie 5 lat.

Gość gość
Wiem... Musze się wybrać. Ale teraz ten okres był właśnie inny, a ja sie tyle naczytałam o krwawieniu na początku ciąży, że zaczęłam panikować. Wiem że szanse są bardzo małe, ale i tak martwi mnie ta krew.

Gość gość
ot, krew jak krew. Skoro okres był jak zwykle -obfity to nie nie wiem czemu się wkręcasz z powodu koloru -czasem jest ciemniejszy a czasem jaśniejszy. Czy wszystko musi być od ciąży? Może nastąpił jakiś uraz np. szyjki macicy albo od nadżerki poleciała krew.

Gość gość
O tu sobie poczytaj wypowiedź lekarza: xxxxxxxxxxx "mam 20 lat, mam nieregularne miesiączki i właśnie zaczęłam krwawić, ale krew jest jasnoczerwona i jest jej mniej niż w moich poprzednich miesiączkach. Powinnam się obawiać, czym to może być spowodowane? Uprawiałam seks z chłopakiem, ale zabezpieczyliśmy się i przed wytryskiem wyszedł ze mnie. xxxxxxxxxxx Witam! Jasnoczerwona krew może wskazywać na krwawienie z szyjki macicy lub pochwy. Jego występowanie po stosunku może być objawem nadżerki szyjki macicy. Jeżeli nie ma Pani innych objawów miesiączki, a krwawienie pojawiło się wyraźnie w wyniku stosunku, to warto udać się do ginekologa na badanie oraz wykonać cytologię szyjki macicy. Krwawienie takie może być również spowodowane infekcją bakteryjną lub grzybiczą, towarzyszyć mu wtedy będzie swędzenie i nieprzyjemny zapach w intymnej okolicy. Pozdrawiam serdecznie!"

Gość gość
Wielkie dzięki :) po prostu jestem straszna panikara i niepotrzebnie sie sama nakręcam. Uspokoiłaś mnie :*

Gość gość
Ale do ginekologa idź jak najszybciej i nie czekaj do 18-tki. Coś się dzieje z twoim organizmem i musisz to bez zwłoki sprawdzić.