Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentkaaa

Jaki kierunek studiów wybrać, pomocy!

Polecane posty

Filologia romańska na uniwersytecie czy zarządzanie i inżynieria produkcji na politechnice? Co daje lepsze perspektywy?

Gość gość
polibuda

Gość gość
Robienie loda i pieska

Gość gość
ja studiuje finanse i rachunkowość na WSB i myślę nad własnym interesem zamiast pajacować na czyjeś konto ;)

wybierz politechnikę, filologia romańska - dużo nauki co do której nie będziesz wiedziała po co to robisz, a na polibudzie może przynajmniej to będziesz wiedzieć jak i tak wybierasz kierunki na których się będziesz musiała uczyć :P

Gość gość
Politechnika. Zawsze lepszy kierunek techniczny niż filologia. Sama skończyłam filologie tylko inny język. Uważam że to byla strata czasu. Teraz poszlam na kolejne studia żeby sie przekwalifikowac. Ja marzylam o pracy tlumacza , jak tego sprobowalam to uznalam ze to nie dla mnie. Mega nudna sprawa.

Gość gość
ja zdecydowanie polecam kierunek zarządzanie. Ten kierunek studiowałam w http://www.gwsh.gda.pl/ i byłam bardzo zadowolona. Zajęcia miałam ciekawe, praktyczne. Teraz pracuję w dużej firmie i nauka ze studiów nie poszła w las. Jeśli szukacie pracy rozwojowej, pełnej wyzwań to idziecie na zarządzanie.

Gość gość
tez jestem po filologii, nie polecam! lepsza polibua

Gość gość
ciężko trafić teraz z kierunkiem studiów aby mieć zagwarantowaną pracę w wymarzonym zawodzie. Poszedłem w ślady ojca, jestem po studiach w Akademii Morskiej. Składam dokumenty do SMT, bo tak doradzili mi znajomi. SMT ma dużo statków i zatrudnia ponoć półtora tysiąca marynarzy. Skontaktowałem się przez ich stronę http://pracanamorzusopot.pl/ . Liczę na to, że zgodnie z ich obietnicą zaoferują mi ścieżkę kariery aż do kapitana.

Z polskiego zawsze miałam czwórkę,a z matmy i fizy ledwo tróje

Gość gość
odnoszę wrażenie że większość odp w tym temacie to jakieś krypto reklamy. wybrałabym filologie, bo ta inżyniernia to wg mnie jakieś za przeproszeniem g***o a nie poważne studia. najlepiej wybierz to co Cię interesuje, a nie co inni radzą