Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabawki edukacyjne dla 2 latka

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 21 mc nudzą go dotychczasowe zabawki. Dawno mu nic nowego oprócz samochodów, nie kupiłam, lubi się nimi bawić. Zastanawiam się nad zakupem garażu z jakąś małą autostradą, choć wolałabym zabawkę, która go czegoś przy okazji nauczy. Mamy puzzle, zajmą go na sekundę, klocki drewniane i plastikowe, coś do dopasowywania kształtów, jakieś muzyczne, grające ale go nudzą. Może ciastolina? Czy lepiej samemu masę solną zrobić, np.razem i świetnie się przy tym pobawimy. Lubi też kuchenkę, gotuje ze mną, zresztą facet też powinien sobie umieć w kuchni radzić, większość kucharzy znanych to faceci nie? :) Więc może kupie mu tą mini kuchenkę :)

Gość gość
Żeby nie było, że syna feminizuje, bo też ma swój zabawkowy odkurzacz, i odkurza ze mną, to ma wiele typowo męskich zabawek, młotki gumowe i inne :)

Gość gość
Spojrz na zabawki edukacyjne firmy czuczu. To sa rozne ukladanki. Moj syn uwielbia puzle dwuelementowe i memo. Memo mozna uzywac na rozne sposoby, albo nazywac zwierzaki albo szukac par albo np zakrywam trzy rozne obrazki i pytam gdzie jest no krowa. Kolejna zabawka ktora dziecku sie nie nudzi sa takie kolorowe grzybki ktore sie wklada w dziurki. To sie nazywa chyba mozaika. Jako dziecko tez to mialam i uwielbialam :-)

Gość gość
Jeszcze zapomnialam napisac o ciastolinie , moj dwulatek ja uwielbia. Jesli chodzi o masę solna to można ja fajnie bawić dodajac torebke kisielu w proszku , tylko trzba uwazac zeby nie zjadl bo ladnie pachnie :-) jezcze fajna zabawa dla dziecka jest nasypanie kg ryzu do pudelka . Do tego dajesz mu kilka łyżek jakies kubeczki i dziecko zajete masz na dlugo :-)

Gość gość
klocki lego duplo - rozwijają kreatywność dziecka i nigdy się nie nudzą

Gość gość
Nie przpadam za zabawkami edukacyjnymi, swiecacymi i halasujacymi gownami :P Zreszta wiekszosc dzieci dostaje takowe zabawki niestosowne do wieku. Po co 2-latkowi lptopp edukacyjny czy tablet? Takie male dzieci nie potrafia z tego korzystac, czesto przyciskaja jak popadnie cy niszcza. Lepsze sa wlasnie jakies puzle stosowne do wieku czy nawet te pojemniki i lyzki do zabawy, ale trzeba z dzieckiem posieddziec i pokazac, co i jak a nie posadzic dzieciaka i liczyc ze sam sie polapie. Malowanie/rysowanie tez wspolne. Nawet nauka, ja bralm klocki i 2-letniej corce pokazywalam podstawowe kolory, pojela w mig. Tak samo pozniej sama rysowalam obrazki do kolorowania, szlaczki, pisalam litery. Ksiazeczki tez kupowalam, ale dziecko szybko sie nudzilo, a gdy zrobilam cos sama i wspolnie siedzialysmy, to dziecko bylo wnibowziete.

Zajrzyj na bajdocja.pl, na pewno znajdziesz tam ciekawe zabawki dla dzieci. Ja tam kupuje i jestem zadowolona.

Gość gość
Duże możliwości ma robot Edison, bardzo fajne wsparcie edukacyjne. Pomijam możliwość łączenia z Lego, bo z tego akurat za często nie korzystamy, ale jeszcze ważniejsze jest dla mnie programowanie Pythonem, który będzie na maturze obok języka C już niedługo. Taka nauka dla uczniom duży handicap na maturze w przyszłości na pewno.

Gość Michalinaaaa85
Może jakaś dwujęzyczna zabawka? Moja córka ma kilka takich, ale najbardziej przypasował jej Miś Podróżnik (Chicco). Poza tym, że standardowo, jak w takich zabawkach wciska się przyciski i zabawka coś mówi lub śpiewa, to ten misiek ma karty, które dziecko samo wkłada mu na brzuszek, decydując którą historię miś będzie opowiadał - a mojej córce to się właśnie najbardziej podoba :) Kupiliśmy jej gdy miała niecałe 3 lata i służy na do dziś i jeszcze się nie znudził (ma 4,5 teraz) :) https://images84.fotosik.pl/942/a475dea12173ec65med.jpg

Gość IzabellaMija
Mi kiedyś neurologopeda powiedziała, że jeśli dziecko ma problem ze skupieniem się na jednej zabawie przez dłuższą chwilę to warto zaciekawić go czymś na dłużej, poopowiadać, wytłumaczyć i zadbać o to, żeby nie miał zbyt wielu rozpraszaczy wkoło, czyli najlepiej pochowane zabawki, aby skupił się na jednej konkretnej -u nas działa:) Mała zaczęła sama przeglądać książeczki po tym jak opowiadam jej dokładnie o wszystkich szczegółach, które są na rysunkach na każdej ze stron. A jeśli mam Ci polecić fajną zabawkę edukacyjną dla dwulatka to może Food Truck od Chicco go zainteresuje - to tak w nawiązaniu do pasji gotowania. Jest to zabawka dwujęzyczna, połączenie zabawy w gotowanie z zabawą samochodem. Dziecko przygotowuje posiłki słuchając polskich i angielskich przepisów lub nazw produktów z których przyrządza dania. Gdy przygotuje posiłek może przejechać kuchnią na kółkach w dowolne miejsce wymyślając nowe scenariusze zabawy.

Gość Paula

Witam, my polecamy książeczki edukacyjne - mamy mnóstwo od Wydawnictwa MD. Tanie kolorowanki, bajki z naklejkami, ksiązeczki kartonowa a ponadto super zabawki w atrakcyjnych cenach. Więcej znajdziecie tu https://www.wydawnictwomd.pl/

Gość Kasia
Dnia 26.08.2019 o 20:10, Gość Paula napisał:

Witam, my polecamy książeczki edukacyjne - mamy mnóstwo od Wydawnictwa MD. Tanie kolorowanki, bajki z naklejkami, ksiązeczki kartonowa a ponadto super zabawki w atrakcyjnych cenach. Więcej znajdziecie tu https://www.wydawnictwomd.pl/

Zgadzam się! Piękne książeczki i tanie.