Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenor

Zostałam oszukana na allegro czy mogę coś jeszcze zrobić?

Polecane posty

Gość lenor

Witam kupiłam mojemu dziecku wywrotkę z lego city miała być nowa nieużywana a przyszła w rozwalonym pudełku, mocno podniszczona i niekompletna brakuję około 20 klocków.. kosztowała 50 zl i 15 zł wysyłka , odrazu jak ją dostałam zadzwoniłam do gościa który mi ją sprzedał i powiedziałam że chcę odesłac bo zrobił mnie w konia a on sie rozłączył i tyle było z rozmowy.. załozyłam spór na allegro napisałam im co się stało i już ze 2 tyg czekam na odp, napisałam jeszcze dziś maila do tego oszusta że mój mąż jeździ po całej polsce i jeśli sie ze mną nie skontaktuje to spotkamy sie osobiście.. czy coś jeszcze moge zrobić? niechodzi o 50 zł bo to mała kwota ale nie chce żeby uszło mu to na sucho..

Gość gość
sporu na allegro nie wygrasz nigdy, no i nie sadze ze koles dostanie nauczke

Gość gość
Zapamiętaj sobie babo, że rzeczy na allegro kupuje się od zarejestrowanych sklepów ze 100% liczbą pozytywów wynoszących około 3000 tysięcy

za takie komentarze dziękuje, ten sprzedawca niema ani jednego złego komentarza..

Gość kijevna
i ode mnie:) chociaz akurat nic nie mam na zbyciu, ale może wieczorem coś wystawię:)

Gość gość
bo ludzie boją sie wystawiac negatywy, jak wystawisz on wystawi tobie również, na przyszłość, otwieraj przesyłkę przy kurierze i odmów odbioru, kurier spisuje protokół i jest świadkiem, sprawy teraz nie wygrasz, bo on odpisze że wysłał nową a ty podmieniłaś, klocki pogubiłaś i tyle, przesyłkę niestety odebrałaś bez sprawdzania , twój błąd

Jeśli zglosilas sprzedajacemu stan zabawki od razu po otworzeniu paczki, to walcz o swoje pieniądze. Oszukał cie. Nie odpuszczaj. Napisz maila do administracji allegro i przeslij go też do sprzedawcy. Ja bym nie odpusciła oszustowi. BTW tyle tu wyszczekanych mamusiek, a takie cienkie komentarze w tej sprawie. Z sił opadły nam czy co? "Odpuścić" to nie jest popularne na kafe.

Gość gość
Według mnie nie wygrasz, prawie nikomu się nie udaje. Strata czasu

Gość gość
Trudno coś poradzić w tej sprawie ponieważ Allegro nic z tym nie zrobi. Co najwyżej wyśle upomnienie i jego rola się na tym kończy. Jedynie możesz dać negatyw licząc się z tym , że również go dostaniesz.

Gość gość
kiedyś koleś wysłał niepełne zamówienie, nie odbierał telefonu i dałam negatyw z wytłumaczeniem pod spodem za co. koleś zadzwonił pokornie, dosłał i poprosił o cofnięcie negatywa. więc isę nie poddawaj :)

Gość gość
Kupilas od firmy czy od osoby prywatnej? Bo jak od firmy to odeslij bo towar jest niezgodny z umową.

Gość gość
chyba niewiele zrobisz jak sprzedawca odmawia wspólpracy wystaw negatywa i koniec

Gość gość
Myślę że serwis aukcyjny radzi sobie z takimi typkami ale na przyszłość sprawdź w swoim banku czy Twoja karta płatnicza posiada opcję "Chargeback" Poczytaj o tym. Wpisz w wikipedii hasło Chargeback. A w ustawieniach serwisu ustaw sobie "Płacę kartą". Do tego nie potrzeba nawet pinu i hasła oczywiście nikomu do serwisu nie zdradzaj bo autoryzacja jest nie potrzebna. Powodzenia w sporze!!