Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy

Polecane posty

Gość gość

Witam . Mam problem z wlosami , otoz sa bardzo suche i sianowate juz dlugi czas. Stosowałam mnostwo roznego rodzaju kosmetykow typu cale serie Eveline - maska, odzywka , szampon . do tego wiele jedwabi regularnie , szampony typu gliskur , elseve , panetene , szampony i odzywki typowo z rossmana , olej arganowy , oliwe z oliwek , olej kokosowy , robilam tez maseczki domowe z jajka i piwa pozniejn tez z nafty i cytryny ... zmienialam tez szampony na te naturalne czyli pokrzywowe lub z rzepy , mozna by powiedziec ze probowalam doslownie wszystkiego. Powiem rowniez ze nie stosuje suszarki prostownicy od roku oraz regularnie podcinam konce , mimo to dalej jest siano kolezanki doslownie zwracaja mi uwage ze nie dbam o wlosy a ja sie bardzo staram i nic z tego nie mam . Jedyny moj grzecz to farbowanie co 2 miesiace . Czy ktos moze pomoc ? moze ktos tez tak ma i cos pomaga ?

Gość gość
upup

Gość gość
up up up

Gość pomocna1
Co powiesz o swoich włosach? Jakiej są długości, jak wyglądają? Suche siano, lamią się, rozdwajają. łatwo je obciążyć, czy wręcz przeciwnie, chłoną jak gąbką maski, odżywki? Może zmień farbę na hennę, nie obciąża tak włosów. Podejrzewam, że ty powinnaś sięgać po oleje dla włosów wysokoporowatych. Może wybierz coś z tej listy: olej z wiesiołka olej z orzechów włoskich lniany olej z pachnotki słonecznikowy sojowy olej z pestek dyni olej z nasion truskawki sojowy konopny olej z kukurydzy olej z dzikiej róży olej z pestek winogron olej z pestek arbuza olej z ogórecznika poczytaj ten blog, może okaże się pomocny:) .http://www.blondhaircare.com/

Gość pomocna1
Z szamponów na dobry początek może alterra, nie wysusza włosów i nawilża, przynajmniej na moje włosy tak działa.

Gość gość
być może masz takie włosy już z natury, moja kuzynka ma podobny problem i NIC z kosmetyków nie skutkuje, używa olej rycynowy i wosk pszczeli a z szamponów dziecinny bambino

Gość gość
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi z każdej wezme po trochu i sprobuje jak działa . Ten blog jest bardzo ciekawy czytam i czerpie co mogę . Prawdą jest że od dziecka nie mam błyszczących gładkich wlosów i musze sie wspomagać jak tylko mogę

Gość pomocna1
jeszcze mogę ci polecić blog .http://www.anwen.pl/ również o włosach. Każdy włos jest inny, dlatego nie ma skutecznej metody działania, tylko metodą prób i błędów można dojść do optymalnej pielęgnacji, tak aby wyciągnąć z włosów jak największe, możliwe piękno. Opis włosa byłby pomocny, ale skoro od dziecka nie masz błyszczących, gładkich włosów to pewnie, olejki z wymienionej grupy powinny być tymi właściwymi. Musisz jednak spróbować, dlatego kup mniejszą buteleczkę i systematycznie smaruj. Możesz na godzinkę, możesz na całą noc, minimum 2-3 razy w tygodniu. Większą ilość lub mniejszą. To kwestia indywidualna, jednak odpowiedni szampon też jest ważny i po każdym myciu odżywka. Jeśli masz włosy kręcone lub falowane, radze poczytać o pielęgnacji przeznaczonej do tego typu włosów, możesz nawet spróbować mycia odżywką.

Gość pomocna1
Jeszcze z olejków wypróbowanych przeze mnie mogę polecić Amle firmy Dabur, w moim mieście wiem, że sprzedaje ten olejek w drogerii Jasmin (można go zamówić przez internet), zresztą mają tam wybór innych kosmetyków naturalnych. Muszę jednak zaznaczyć, że jest tam sporo parafiny, dlatego może zapychać buzie i zapach jest... hm specyficzny. Gdy zaczynałam swoją przygodę z olejkami zaczęłam własnie od Amlii i Vatiki(olej kokosowy wzbogacany różnymi składnikami). Miałam suche, zniszczone włosy z połamanymi końcówkami, które systematycznie ścinałam. Szybko było widać efekty, włosy były bardziej nawilżone(nawet jeśli myłam włosy szamponem), kolor wzmocniony, miałam grubszy warkocz, włosy szybciej rosły. Jednak to co służy mi niekoniecznie musi tobie. :)

Możesz zmieszać bezsilikonową odżywkę do włosów z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek i tak przygotowaną mieszankę nałożyć na kilka godzin na włosy. Później umyj włosy szamponem bez silikonów, delikatnym, nałóż maskę na włosy. Stosuj szampony i odżywki bez silikonów, ale efekty są widoczne dopiero po czasie.

Gość gość
A zamoczyć je próbowałaś?

Gość gość
mi pomogło olejowanie. używam oleju lnianego z oleofarm i włosy mi się mocno poprawiły. nie są suche, nie łamią się i mniej wypadają.