Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmagdamum

Do kiedy karmiłyście mm?

Polecane posty

Gość mmmagdamum

Jak w temacie? Syn właśnie skończył 3 lata, ale podaję mu 2 razy mm, po 180ml. Nigdy nie był karmiony piersią. Do przedszkola chodzi od marca, spodziewaliśmy się, że będzie chorował, bo podobno dzieci chorują, a jest zdrowy jak ryba. Koleżanki mnie straszyły, że dziecko będzie chorowite, anemiczne, a tu niespodzianka. U lekarza byliśmy tylko na szczepieniu i bilansie. Raz miał katar. Ponieważ mm ma tak dobry wpływ na niego zastanawiamy się czy nie podawać go jeszcze z rok.

Gość gość
Moze podawaj cale zycie,w koncu krowie jest dla cielakow?:D Co do tematu:podawalam mm do 6 miesiaca,do 12 miesiaca hydrolizat a po 12 krowie.

Gość gość
a u nas do 10 mm, potem nie chciał, a po roku próbowałam i smakowe i cuda na kiju. Jest w ogóle bezmleczny :) Do roku chorował, ale uważam, że miał prawo-wcześniak, urodzony z zapaleniem płuc... Po roku byliśmy w szpitalu (powtórka z rozrywki-zapalenie płuc) od tamtej pory raz miał rozwolnienie od ząbkowania i teraz też ale nie wiadomo, czy czegoś nie zjadł, bo jeden dzień rozwolnienie na drugi-raz zrobił taką kupę i wymioty, od razu do lekarza, dostał leki (wczoraj) i od rana zero objawów :)

Gość gość
moja córka ma 3 lata i 3 miesiące i też pije jeszcze mm, bo uważam, że jest zdrowsze od krowiego, lepiej przyswajalne białka zawiera, robiłam jej badania na zawartość wit D we krwi i wapna i wyszło super, pediatra była w szok, bo większość dzieci ma poniżej normy. Mojej córce słuzy mleko modyfikowane i będę jeszcze dawała.

Gość gość
Do 3 dnia życia. Potem już mogłam karmić moim mlekiem.

Gość gość
MM jest do 3 roku życia. Później już powinno się na krowie przestawić.

Gość gość
to na pewno nie jest zasługa mieszanki a poza tym sezon na choroby zaczyna się w jesieni i trwa przez zimę. marzec to już wiosna....mniej wirusów w powietrzu krąży.

Gość gość
Do 9 miesięcy potem mleko krowie.

Gość gość39
starsza córa do 4lat,w dodatku z butli,młodsza gdy miała 1,5 roku zrezygnowala z mleka.namiętnie je natomiast żółte sery.

Gość gość
nie widzę sensu w przestawianiu się na krowie, po co? kończysz mm i dajesz normalne jedzenie. po co dziecku to mleko?

Gość gość
zaraz cie zjada matki wariatki no karmiace cycem he he moze karm do kiedy dziecko chce jak mu smakuje dawaj bo kazde dziecko jest inne niektore nie przepadaja za mlekiem mowa juz o starszych dzieciach

Gość gość
A mleko krowie to nie normalne jedzenie? Moj uwielbia mleko,zwykle mleko. Dlaczego jak skonczy 3 lata to mam mu mleka nie dawac tylko normalne jedzenie? Mleko tez jest nornalnym jedzeniem.

Gość gość
tak, miałam na myśli mleko, serki, jogurt, warzywa, owoce, zboża= ogół "normalnego" jedzenia :) nie, że z piersi czy mm się PRZERZUCASZ na krowie. Mleko nie musi być już głównym pokarmem dziecka.

Gość gość
gość wczoraj Moze podawaj cale zycie,w koncu krowie jest dla cielakow?smiech.gif x a myślisz że mm jest robione z kobiecego mleka? przecież to też jest KROWIE mleko, tyle, że modyfikowane :O Ja podawałam hydrolizat do 2 rż, potem stopniowo przerzuciliśmy się na kozie i tak jest do dziś - ma 7 lat.

Gość sylwuucha_fl
Moim zdaniem kiedy skończył 3 lata to już najwyższy czas na przejście na mleko krowie. Może jeszcze mu w butli to mleko podawałaś?

Gość gość
Mój miał 19 miesięcy jak skończyłam z mm

Gość gość
Moj ma 9m I do tej pory byl na piersi dzis go odstawiam podaje mu ekologiczne I odtluszczone mleko krowie.I tak nie pije duzo tego mleka woli obiadki ,kaszki czy owoce lub kompot do picia.

Gość gość
ja od 9 miesiąca dawałam mleko krowie,, mamy gospodarstwo i krowy mleczne , wiec jak dziecku nic nie było to spokojnie dawałam to mleczko :) do dziś chętnie pija :) zawsze to tez taniej było.