Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego Polacy ubierają się tak tandetnie?

Polecane posty

Gość gość

wlasnie wrocilam z Paryża i Polacy wyglądają okropnie, dziewczyny mocno zafarbowane wlosy na kruczo ciemnie kolory albo wyżarte utlenianiem, okropne kolory, zestawienia, kroje ubrań, a faceci to już tragedia, nie da się opisać

Gość gość
To teraz czas na USA, s********j i podziel się spostrzeżeniami po powrocie 🖐️

Gość gość
byłam w USA i tam tanteda jest na porządku dziennym, ale jest w niej jakaś metoda, jest spasowana, że tak ujmę, przynajmniej umieją dobrać rozmiary i kolory w ich tandecie jest jakaś metoda przynajmniej tandetne rzeczy które noszą pasują do siebie...

Gość gość
bo w d--ie to mają; najważniejsze to czuć się dobrze w swoim towarzystwie, a szmaty to nieistotna sprawa; Polacy nie są takimi pustakami żeby tylko w lustro patrzeć

Gość margotkalilka
Ja odnoszę wrazenie, że Polacy ubieraja się nudno. Każdy podobny styl, na nogach rurki conversy/vansy/air maxy ( faceci i dziewczyny!). A już te białe conversy doprowadzaja mnie do szału, chyba każdy je ma, pozatym nadal nie rozumiem jak można na zwykłe trampki wydać tyle kasy, u chińczyka za 10zł kupisz, co innego adidasy, buty do biegania itp. Bluzki też luźne workowate wciśnięte do spodni żeby "talia" była i do tego duży, szpanerski zegarek, bo godzinę każdy an w fonie, który też dzierży non stop w łapach słuchajac muzyki. Zero polotu, pewnie to ten stosunek krytykancki polaków ma na to wpływ, jak ktos wygląda inaczej no i słaby wybór w sklepach + drogo, wiec nie chce sie eksperymentować.

Gość gość
śmieszna sprawa, bo akurat mam na sobie dzisiaj rurki i bluzkę wciśniętą w spodnie :D tylko tego zegarka mi brakuje...i trampek

Gość gość
z tego co widzę na ulicach to najgorzej ubierają się kobiety około 50tki z nadwagą, nie umieją dopasować ubrania do figury (brzuszek, boczki). Natomiast młode ładnie się ubierają, duzo dziewczyn w ładnych kwiecistych sukienkach.

Gość gość
- najwyraźniej coś w tym jest ;D

Gość gość
tak, jest to, że to normalny, podstawowy zestaw na dzień taki jak dzisiaj - czyli pada i nie chce się człowiekowi stroić. Pierwsze lepsze spodnie i koszulka.

Gość gość
już tak nie narzekajcie,mieszkam blisko granicy niemieckiej i tu młode jak i stare niemki chodzą jak wieśniary.Brudaski,włosy pofarbowane na jakieś jaskrawe kolory,fajka w gębie i łażą takie

Gość gość
ale ja tego nie kwetionuje, co nie zmienia tego, ze polskie ulice sa nudne a jakby wejsc do pierwszego lepszego gimnazjum/liceum to wszystkie klony tak wyglądają i te obrzydliwe buty do tego, to moja opinia

Każdy się ubiera tak jak lubi. Mnie się bardzo nie podobają jakieś wyszukane stroje, poza tym, trzymam się jednego stylu z którym czuję więź, a inni mnie nie obchodzą.

Gość gość
a może dlatego że w sklepach coraz trudniej kupić coś sensownego? ja już dawno nic sobie nie kupiłam bo wszędzie wiszą takie łachy byle jakie, coraz trudniej mi znaleźć coś dla siebie

Gość gość
no ale co z tego? Moim zdaniem takie przywiązywanie uwagi do wyglądu innych to przesada. większość osób ma ciekawsze/ważniejsze sprawy na głowie niż w co się rano ubrać.

Gość gość
boszesz autorko jaka ty stuknięta:(((

Gość gość
ja to szczerze mówiąc nie wiem jak się ubierają Polacy, nie zwracam uwagi, trudno by mi było się wypowiedzieć

Gość gość
ja widzę tylko, jak ubierają się ludzie wokół mnie, siłą rzeczy to widzę, a reszta mi powiewa, nie zwracam uwagi.

Gość gość
tak co do tych sukienek - to też nie jest wyszukane ubranie. Kiecka to leniwa opcja w ciepły dzień - przeciągnać przez głowę i gotowe