Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PODWÓJNA MORALNOŚĆ

Polecane posty

Gość gość

często kobiety mówią ze istnieje podwójna moralność ,oburzając się o to ze fletowi wolno zaliczać i będzie nazywany maczo i jest podziwiany ,a dziewczyna będzie nazywana k****a ale wobec facetów istnieje również podwójna moralność wy możecie być dnem ,nikim-my musimy zdobywać pozycje kasę,prestiż i jeeeeeeszcze więcej kasy dla dowodu przytaczam jedna wypowiedz o podwójnej moralności na korzyść kobiet : ''Jasne, że tak! Dla kobiety ważne by była cierpliwa, opiekuńcza, oddana i zadbana. Z urodą to zwyczajny mit, z pieniędzmi tym bardziej. Odwrotnie byłby problem: facet musi być zaradny i taki frajer z Biedronki na pewno nie byłby dla nikogo interesujący, ale Ty nie masz takiego problemu, więc działaj! smiech.gif'' dlatego facet powinien móc zdradzać i zaliczać co popadnie ,gdzie kobieta ma byc cnotliwa bo inaczej będzie dziffka inna sprawa ze oburzacie się o chodzenie na dziiffki a większość tzw. zwykłych kobiet to takie ukryte diffki a inna sprawa to to ze miłość kobiety nie istnieje kocha tylko facet jak już -kobieta tylko wymaga

Gość gość
ale Ty nie masz takiego problemu, więc działaj! smiech.gif'' ale Ty nie masz takiego problemu, więc działaj! smiech.gif'' ale Ty nie masz takiego problemu, więc działaj! smiech.gif'' ale Ty nie masz takiego problemu, więc działaj! smiech.gif''

Gość dgdgd
Nie można niczego uogólniać, ludzie są różni, każdy jest inny, nie ważne jakiej jest się płci...

Gość gość
co ty pierdzielisz

Gość gość
takie partactwo :)

Ale brednie. Laska dajaca doopy na prawo i lewo, to dzi*wka, facet maczajacy w czym sie da to kur*wiarz. Jakie tu widzisz "podwojnosci"?

Gość gość
NIE! - Laska dajaca doopy na prawo i lewo, to dzi*wka, - facet maczajacy w czym sie da to machohoho i ogier bo facet musi się wykazac by poderwać ,a kobieta tylko wybrzydza a poza tym: -facet z mało płatną praca to nieudacznik i ma być zaradny,ma mieć mieszkanie,auto,samochód itd. -kobieta pracującą za najniższą krajowa ,albo bezrobotna na utrzymaniu bez niczego to normalna kobieta i tak z podwójną moralnością macie łatwiej

Gość gość
''Ale brednie. Laska dajaca doopy na prawo i lewo, to dzi*wka, facet maczajacy w czym sie da to kur*wiarz. Jakie tu widzisz "podwojnosci"?'' - laska pracujący za 1200 jest ok ,a facet nieudacznik? -laska bez prawka jest ok a facet nieudacznik? -laska mieszkający z rodzicami jest ok a facet nieudacznik? -laska bez znajomych,przebojowości jest ok a facet c***a i nieudacznik -laska niezaradny,nieumiejący sie bić ,zdobywać jest ok a facet c***a i nieudacznik -laska brzydka z kiepskim ciałem jest ok i uważana za przeciętna , facet za chudy to już c***a

Gość gość
klih

Gość gość
jgvhh

Gość gość
fdfdb

Gość gość
bzdurna teza pewnie młodego chłopaka,który ma zaniżoną swoją wartość i myśli,że tylko to co materialne stanowi o człowieku otóż nie, człowiek ,sam w sobie jest wartością po warunkiem,że nie ma w nim fałszu i obłudy

Gość gość
to jest podwójna moralność i to dwa razy na niekorzyść kobiety! Nie dość, że mamy udawać, że seks nas nie kręci to jeszcze w pracy dyskryminacja. Ile razy usłyszałam w życiu zawodowym pogardliwe- taka ładna pani i tak ciężko pracuje, po co? :o człowiek, sorry kobieta :o stara się, pnie po szczeblach kariery, a i tak traktują ją z pogardą. Mamy we wszystkich dziedzinach życia przej***** :o

Gość gość
To działa całkowicie na waszą kozysc! My musimy sami zdobyć swój byt Mamy tyle ile zdobedziemy,jesteśmy oceniani tacy jacy jesteśmy Kobieta zawsze może ratować się związkiem,ma stawiane mniejsze wymagania To o czym piszesz to twój przywilej bo jak byś była noezaradna to nikt nie powie ci nic złego, możesz zostać utrzymanka Meza/faceta Możesz być niezaradna,nic nie zdobyć i ludzie i tak poglaszcza cie po główce Cieszy się ze jesteś kobietą ty nie masz presji by piąć siepo drabinie kariery,zdobywać coraz to większej kasy, zdobyć dom,nie musisz mieć prawa jazdy i samochodu Ty zawsze możesz ratować się tylkiem i nikt ci nic złego nie powie bojestes tylko kobieta- istotą bardziej beztroską Bo facet musi-kobieta tylko może ogarniac życie,bo jak nie to facet jest nieudacznikiem,a kobieta ro tylko kobieta A teraz mimo ze wciąż glaszcze się was po główkach to juz nie potempia się waszego puszczalstwa itd.

Gość gość
10.56-->tylko ze ta wartość człowieka bez kasy jest tylko noszona u kobiet Facet waamian jest wtedy nikim i nieudacznikiem Taka podwójna moralność W temacie jest podany cytat wypowiedzi kobiety

Gość gość
chyba sobie jaja robisz, w dzisiejszych czasach kobieta, która nie robi kariery to tak samo nieudacznica. Jest presja, żeby pracować do 20, potem jeszcze na fitness a wieczorkiem w domu zrobić mężowi obiad na jutro i wskoczyć w seksowną koronkę. Kobiety mają coraz więcej obowiązków, z każdym rokiem takich utrzymanek jest mniej a stereotypy i krzywdzące męskie poglądy dalej takie same. Zatrzymaliście się mentalnie w średniowieczu.

Gość gość
Dziwne ze ja tego nie widzę Zwykle to facet jest tym lepszym,bardziej rozwiniętym w związku zawsze więcej ogarnia i daje od siebie ,w pewnym wieku musi mieć auto (20-25 lat) ,potem tak do trzydziestki ogarnąć chatę, musi pracować i więcej zarabiać od kobiety,a z tego co teraz widzę to zwykle w związku jest też atrakcyjniejsza fizycznie Kobieta nic nie musi bo to tylko kobieta- jak np. niema pracy to się jej w mówi ze to dlatego ze jest nie równouprawnienie A na faceta nie patrzy się czemu nie ma czegoś w życiu,ma konkretnie zdobywać i jeszcze robić w domu Za to teraz kobieta juz może sie puszczać na lewo irawo,tracić wcześnie dziewoctwo,być wyzwolona Zwykły facet musi sie rozwijać za młodu by cos zdobyć bo nikt mu nic nie da zadarmo ,a na koniec dostaje wydymana na wszystkie boki przez niegrzecznych przystojniakow za młodu dziewczynę i musi się ostro wykazać zęby go z łachy chciała i jeszcze wmawiac jej ze jej uchybienia nie istnieją ,chociaż wy kobiety surowo oceniacie mężczyzn

Gość gość
'Jasne, że tak! Dla kobiety ważne by była cierpliwa, opiekuńcza, oddana i zadbana. Z urodą to zwyczajny mit, z pieniędzmi tym bardziej. Odwrotnie byłby problem: facet musi być zaradny i taki frajer z Biedronki na pewno nie byłby dla nikogo interesujący, ale Ty nie masz takiego problemu, więc działaj! smiech.gif''

Gość lim pam lim pam
Obecnie kobieta ma już wszystkie prawa mężczyzny przy dużo niższym stopniu obowiązków i odpowiedzialności za swoje czyny, oraz mnóstwem kół ratunkowych. A mimo to wiele i tak nic z tym życiem nie potrafią zrobic

Gość gość
,, taka ładna pani i tak ciężko pracuje, po co?,, A była byś w stanie związać się z biedniejszym facetem Co? No ta.....mamy dowód tezy w temacie

Gość gość
,,Nie dość, że mamy udawać, że seks nas nie kręci,, Buhahahhha! To ty pierdzielisz Tak udajecie ze tracicie dziewictwo o 4-5 lat wczesniej od każdego przeciętnego chłopaka Ciągle chcecie przygód Macie zwykle więcej partnerów w życiu A na koniec i tak nie musicie przejmować się konsekwencjami i biezecoe lepszego od siebie dającego najwięcej profitów któremu dopientnie dorastacie żerując na tym ze to facet musi SOE wykazac

Gość gość
nikt mnie nigdy po główce nie gładził,i nie odpuszczał tylko dlatego,ze byłam dziewczynką,czy aktualnie kobietą miałam zawsze full obowiązków w domu,i to ponad siły dziecka własciwie,a do tego nauka,a byłam prymuską,i to bez wysiłku.od zawsze pracuję na siebie,i nawet na rodziców pracowałam całe lata,w pracy wykonuję również to co nalezy bardziej do męzczyzny,ale skoro potrafię i jestem w tym dobra,to czemu nie?tylko,że płaci się kobiecie jednak gorzej niż facetowi,same bzdurne tezy tu stawiacie ani nigdy dooopą nie kupczyłam,ani nic nią nie załatwiłam ,nigdy nawet nie dostałam żadnego wartościowego prezentu od faceta,i chyba nawet bym go nie przyjęła,bo czułabym się skrępowana,poza tym po co,jak mogę sobie sama co potrzebuję kupić,a jak mnie nie stać,to po prostu tego nie mam i nie potrzebuję,proste. jedyne,co by mnie zatrzymało w domu,to dzieci,jeśli bym ,cz raczej byśmy(ja i jakiś tam hipotetyczny partner) podjęli decyzję ,ze zakładamy rodzinę,to chciałabym wychowywać swoje dzieci,a nie żeby niańki się po domu pętały,nie mniej to tylko hipotetyczne rozważania kobiety poprzez emancypację,narobiły sobie tylko kuku,teraz trzeba i rozwijac się zawodowo,i zajmować się dziecmi ,domem,i wszystkim kiedyś po prostu siedziały,i kwitły :O A jedna pensja wystarczyła na utrzymanie rodziny.

Gość gość
Boś brzydka :-)

Gość gość
Ursisru

Gość gość
Podwojna moralnosc wynika z tego, ze oczekujemy od siebie czego innego. Kobiety chca *****czy wiec czepiaja sie prawiczkow a faceci chca porzadnych kobiet i czepiaja sie puszczalskich. Kobieta sypiajaca z kim popadnie nie pasuje facetom a facet sypiajacy z kim popadnie imponuje kobietom.