Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Antybiotyk, tabletki i plamienie

Polecane posty

Gość gość

Zażywam tabletki antykoncepcyjne Sylvie 20 od prawie dwóch lat. Nie towarzyszą mi nigdy żadne skutki uboczne. 20 lipca zażyłam ostatnią tabletkę z opakowania, robiąc 7 dniową przerwę. Pech chciał, że w tym samym czasie rozchorowałam się i 22 lipca byłam zmuszona przyjąć antybiotyk Augmentin. Krwawienie z odstawienia dostałam tak jak zwykle, czyli 4 dnia przerwy (24 lipca). Było ono takie jak zwykle, ja przyjmowałam w dalszym ciągu antybiotyk. Po 7 dniach przerwy przyjęłam tabletkę z nowego opakowania i tutaj zaczynają się problemy. Mój okres trwał 6 dni, ale w dalszym ciągu plamię z czym nie spotkałam się nigdy wcześniej. Czy mogło zdarzyć się tak, że tabletka z nowego opakowania, którą przyjęłam nie zadziałała w ogóle przez branie antybiotku? Nie łykam ich o tej samej porze, zachowuje kilkugodzinną przerwę. Martwię się jednak, ponieważ nigdy nie miałam plamień. Dodam, że przez 7 dni sotoswania antybiotyku zabezpieczałam się dodatkowo z partnerem i teraz także to robię, ale miałam nadzieję, że we wtorek (14 dni dodatkowego zabezpieczenia) mogę zaufać już tylko tabletkom. Czy plamienie oznacza, że nie jestem chroniona przed ciążą?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować