Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina7745451

debet na koncie

Polecane posty

Gość kalina7745451

Witam, mam pewne obawy. Otóż mam na koncie około 700 zł swoich środków oraz 500 zł możliwości debetu, więc środki dostępne to 1200zł. Niestety jestem zmuszona w tym tygodniu wyciągnąc całą sumę łącznie z przyznanym mi debetem i saldo na koncie bedzie wynosić -500zł. W przyszłym tygodniu jednak przyjdą mi pieniądze i tu moje pytanie. Czy kiedy przyjdzie mi np 1000zł to bank pokryje debet i będe miała tylko 500zł środków dostepnych czy też ponownie udzieli mi debetu i bede miała 500zł + 500zł czyli 1000zł srodków dostepnych. To dla mnie bardzo wazne ponieważ mam teraz duzo wydatków, wyjde na prostą dopiero we wrześniu.. Dodam, że to Bank PKO konto dla młodych. Czy ktoś się orientuje w temacie??

Gość gość
tak, w pierwszym rzędzie pokryje debet + 15.8% więc nie zostanie ci 500 zł środków własnych. Kwota debetu znów będzie taka sama jak poprzednio. Tylko pamietaj, że jest ona znow oprocentowana, jeśli ją naruszysz

Gość kolanko444
dzieki za odp.. korzystalam juz kilka razy z debetu..i rozmawiałam tez z pracownikiem mojego banku.. oprocentowanie naliaczne jest dopiero gdy po 30 dniach nie pokryje debetu, jesli wpłyną pieniążki do 30 dni to nie ma problemu

Gość gość
chyba sie mylisz, bo kwota ruszona z debetu liczy sie za każdy dzien. Oprocentowana jest w stosunku rocznym i za tyle dni, ile nie jest spłacona/pokryta ten procent jest pobierany. Bank to nie jest instytucja charytatywna i tak całkiem za darmo ten debet nie jest :)

Gość gość
gość 11:22 Oczywiście masz rację. Różnica jest w wysokości oprocentowania pomiędzy dopuszczalnym (do 30 dni) lub niedopuszczalnym saldem debetowym.

Gość kolanko444
Mam dostęp do swojego konta internetowego i nie zauważyłam aby jakiekolwiek odsteki za debet były mi pobierane.. wiec chyba wiem co mówie. I pani przez telefon rowniez poinformowała mnie ze jesli pokryje debet do 30 dni to NIE MA odesetek.