Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homesickkkkkk

Wyjechałam za granicę i tęsknię za domem...

Polecane posty

Gość homesickkkkkk

Wyjechałam do Londynu, mam tu niekiepską pracę, ale tęsknię. Szczególnie teraz po powrocie z tygodniowego urlopu, który spędziłam w domu w Polsce. Wiem, że mi to minie, bo mialam tak wczesniej, ale nie wiem co mam o tym myśleć. Mogłabym wrócić, gdybym wiedziała, że mam tam jakąś przyszłość. Jakiś rok temu byłam w podobnej sytuacji i wróciłam, po czym przez parę miesięcy szukałam pracy. W końcu udało mi się znaleźć staż, za który płacili mi na miesiąc tyle ile tu dostaję na tydzień :( Poza tym mam już 25 lat i powrót do mamusi i tatusia też nie jest chyba zbyt normalny, nie można mieszkać cały czas z rodzicami, trzeba się usamodzielniać. No i teraz wróciłam godzinkę temu i siedzę i ryczę. Tęsknię za kotem i za swoim pokojem. Niech ktoś pocieszy lub coś powie :(

Gość gość
wyjdz gdzies do ludzi , ! smutno ci i tesknisz za domkiem bo pewnie jestes tam sama jak palec

Gość gość
zeby nawet wychodzila do calej zgraji ludzi i znajomych miala tysiace to i tak nic nie da :) jedni sa tacy ze sie aklimatyzuja latwo innym to przychodzi z wielkim trudem

Gość gość
Tylko że ja wychodzę do ludzi, pewnie mi to uczucie za parę dni minie, bo było tak wcześniej, ale teraz czuję się jak kupa :( Nie chce mi się nawet iść do tej pracy jutro, najchętniej wróciłabym teraz do domu :(

Gość gość
ludzie i znajomi to nie panaceum na tesknote ja Ciebie rozumiem autorko nigdy sie nie przyzwyczailam do bycia tu gdzie jestem odkladam kase na zycie w PL :)

Gość homesickkkkkkk
czuję się jakbym marnowała życie. Co dzień do pracy od 9:30 do 18 i zanim jestem w domu to już 19 i chwila i trzeba iść spać. W weekendy, pranie, zakupy i potem znowu to samo, zdychać się chce:( A tak bardzo chciałam wyjechać, przez 7 miesięcy odkładałam pieniądze z tego stażu i nic z nich nie wydawałam tylko po to żeby tu wyjechać i mieć się za co utrzymać dopóki nie znajdę pracy. Co mam zrobić :(

Gość gość
co robisz w tym londynie?

Gość homesickkk
mam pracę jako admin biurowy, coś typu recepcjonistka

Gość homesickk
ktos cos jeszcze powie? Smutno mi :(

Gość gość
jak autor napisal na koncu wszystko to zawdzieczamy obecnym rzadom PO dlatego wiekszosc z nas teskni do tych czasow gdy takiego goffna jak obecnie w Polsce nie bylo! bo w takiej Polsce chcielismy zyc a nie w tej obecnej !