Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sie dzieje z tymi dziecmi ktore

Polecane posty

Gość gość

osiagna pełnoletnosc a przebywaja w tych rodzinnych domach dziecka? Ida na bruk czy dostaja jakiś lokal socjalny , pokój przy rodzinie czy coś?

Gość gość
raczej nie mogą dalej przebywać w domach dziecka. idą do jakiś przytułków i tyle

Gość Tasmanksa
dostają mieszkanie od państwa socjalne, ale musza isc do pracy aby siebie utrzymać i wyzywic , mają ciężko w przeciwieństwie do innych dzieciakow którym rodzice pomagają we wszystkim

Gość gość
Dostają mieszkanie od państwa

Gość gość
moim zdaniem mają łatwiej niż inni bo mają pierwszeństwo w otrzymaniu lokalu socjalnego, ja pochodzę ze zwyczajnej rodziny i nie mam szans na takowy lokal, rodziców ani mnie nie stać na zakup mieszkania więc muszę wynająć a to koszt równy z moją pensją :/ i jak tu żyć ?

Gość gość
bardzo dobrze i sprawiedliwie, że dostają te mieszkania socjalne przed innymi bo ci inni, czyli Ty powyżej, masz rodzinę i masz gdzie mieszkać a osoba z domu dziecka rodziny nie ma, gdzie ma iść wg Ciebie, pod most czy do kartonu na ulicy?

Gość gość
Otóż wszystko zależy od miasta. Często niestety jest tak, ze muszą szybko znaleźć prace i wynająć choćby pokój, bo wiele miast nie dysponuje zbyt wieloma mieszkaniami socjalnymi. U mnie w mieście, niestety, takie osoby są pozostawione same sobie ( mam koleżankę która byka w domu dziecka do pelnoletnosci). Dostają pewna kwotę na start i są pozostawione same sobie co, wedlug mnie, jest bardzo przykre ponieważ życie ich wystarszajaco skrzywdzilo.

Gość gość
rzeczywiście bardzo to niesprawiedliwe, zresztą kryminaliści mordercy jak wychodzą z więzenia też dostają mieszkanie... a tacy ktorych nie stac na mieszkanie muszą wynajmowac albo mieszkac u rodzicow, masakra

Gość gość
nie każdy ma możliwość mieszkania u rodziców! mnie rodzice po 18tce powiedzieli do widzenia i walizki przed dom

Gość gość
Wspolczuje rodzicow;(