Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowiec jak zwykle

Mandat niemcy z fotoradaru

Polecane posty

Pstryknął mi wczoraj radaj w terenie zabudowanym w niemczech. Jak doszedłem to było tam ograniczenie 50km\h a ja jechałem coś 60-65. Czy takie mandaty dochodzą do polski a jak tak to w jakim terminie? Te mandaty są w euro a ja zarabiam min krajowe i mam obawy że zabiorą mi 1\3 wypłaty przez to :(

Gość gość
z tego co wiem to nie wysyłają do Polski, ale jak Cię kiedyś zatrzymają w Niemczech do kontroli to będziesz musiał to zapłacić.

Gość gość
Przesyłają, ostatnio usprawnili przepływ informacji tak więc niedlugo pewnie mandat dostaniesz.

Tak, w lipcu ubiegłego roku wszedł jakiś przepis usprawniający zdzieranie pieniędzy z nas biednych polaczków. Pytanie jak długo trzeba czekać? Jak to potem zapłacić? Jak to jest w euro przecież?

Trochę mnie wkurza to bo będę musiał im oddać jakieś tydzień do dwóch mojej pracy. Bo zarabiam przecież w złotówkach do h**a a nie w euro.

Gość gość
wysyłają ale może długo nie przyjść albo wcale

Gość gość
dostac mozesz max do 20eu czasami wysylaja czasami sie uda ze nie :)

max 20 euro? To ciekawe bo jak się okaże że jechałem za dużo o 21km/h to stawka jest już 80euro.

W sumie, ten link co dałem to za stary rok ale to nie ważne bo jak sie już dowiedziałem, po wdrożeniu przez znasz z****** kraj dyrektywy unijnej, nazisci z niemiec przysyłaja mandaty nawet małe. K***ica człowieka strzela bo nie wiadomo kiedy to wyślą a dwa, to trzeba bedzie iśc do sk****ałego prowidenta pewnie żeby kase pożyczyć bo mandaty są wysokie jak na polskie kieszenie. raz kolejny poczułem w jakim biednym kraju żyjemy. mandat i to jeden za przekroczenie predkosci jest w stanie rozwalić domowy budżet - dramat normalnie. jakbym miał dzieci to chyba poszedłbym kraśc w takiej sytuacji

Gość gość
niemcy to ****** nazistwowskie ś****wa,****** merkel szmate

Gość gość
Trzeba było nie przekraczać prędkości. To tak cieżko zwolnić ?

Gość gość
Co, bacik na dachu nie pomógł? Nikt nie powiedział "dróżka czysta można pomykać"? Sorry Winnetou, to nie Polska

Gość gość
Na pewno przyjdzie a za takie przekroczenie dostaniesz jak się nie mylę 25€ czyli około 100 zł bo jest jeszcze kilka odjetych punktów tolerancji tylko módl się żebyś miał jak najmniej przekroczone bo im więcej na liczniku tym gorzej. Ps. Niemców od świń wyzywacie chamy bez szkoły a waszych rodzin mordy karmia! Niewdziecznicy!!!

Gość gość
Też mnie naszło co nasz kierowca bombowca robił u tych nazistowskich świń. W domu buraku siedź to mandaty będziesz w złotówkach płacił

Gość gość
Do trzech miesiecy napewno przyjdzie od 10 km-- do 25km = 75 euro ( po odliczeniu tolerancji 2%

Boże już się czepiają. jechałem drogą tą 'landową' czy jak oni to nazywają i nie widziałem przejścia w tą 'zabudowaną' tyle. Zamiast poradzić jak tu szwabom kieszeni nie napychać to tylko wyzywać potraficie!

Gość gość
Idź się lecz debilu !!! Trzeba było do "nazistowskich świń" nie jeździć, jak przepisów nie znasz...no taaak, przecież Niemcy powinni dostosować się do niedouczonych polaczków. Debilu, jeździsz autem (pewnie stara corsa) to przygotuj się na ewentualne mandaty ! Jedziesz do Niemiec, przygotuj się na płatności w euro, a nie tu płaczesz i Niemców obrażasz ! Ale co do jednego masz rację - żyjemy w zasyfiałym, nędznym kraiku, który uważa się za potęgę Europy, aż dziwne, że w innych krajach po polsku jeszcze nie mówią, żeby dostosować się do płaczków/polaczków !

Gość gość
Ha ha ha...polaczek kozaczek myślał, że jak zwykle przykozaczy, a tu pstryk :) i oczywicie pretensje do całego świata. Na pocieszenie powiem ci, że niedługo za sam wjazd na "faszystowskie" drogi będziesz muiał zapłacić, to dopiero skandal nie ?" Faszyści" robią wszystko, zeby biednych polaczków wykończyć i ich przepastne kieszenie wydrenować...ha hah ha co za chodząca żenada z ciebie gościu...aż żal !

Przekroczyłem prędkość max 15km, gdzie jak sądziłem jedzie się 80 więc jechałem sporo wolniej niż powinienem według tego co mi się wydawało. Aha btw.... jak przyglądałem się na parkingu innym niemieckim autom to one jakieś takie luksusowe nie były, coś jak mój tak więc tam też się aż tak nie przelewa. Jak trzeba będzie to zapłacę, stać mnie. w przeciewiństwie to zgromadzonych tu frustratów prawików z kafe :D

Gość gość
ha ha ha Niemcom się nie przelewa ha ha ha dobre, martwisz się o 20 euro mandatu, a porównujesz się do Niemców..dobre

Gość gość
Niektórym się wydaje że w niemczech nie wiadomo jakie bogactwo jest. Zycie może tansze bo ceny podobne do naszych ale jak ktoś zarabia 2000 euro tam to i tak limuzyny sobie za to nie kupi. Obudźcie sie ludzie i nie słuchajcie opowieści tych co tam jeżdżą na zarobek ;)