Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy brakuje wam dawnych czasow lat 80 90

Polecane posty

Gość gość

mi brakuje i to bardzo kiedys bylo wszystko inne teraz jest takie straszne to wszystko ...

Gość gość
tak, brakuje, wtedy żyło się łatwiej, a teraz coraz gorzej, Polska upada, ludzie też coraz gorsi, zdrady, rozwody

Gość gość
Było inne,bo byliśmy dziećmi i nie musieliśmy się martwić...

Gość gość
czasami az mi chce sie plakac ze to tak szybko zlecialo ;[ tak widac ta roznice jak jest teraz a kieds :( ciesze sie ze mialam dziecinstwo w latach 90 bo teraz jak widze 10 w tych czasach to nie chciaabym takiego jak oni ;/ telefony komputery tablety tylko w glowie ;/ kiedys bylo tak inaczej!

Gość gość
Mnie tez brakuje, kiedys byla jakas metafizyka w zyciu, spacery, rozmowy, zainteresowania.... Teraz sa stylizacje, celebryci, hash tagi, Cocomo, papka medialna. Rozbuchany konsumpcjonizm, coraz bogatsze spoleczenstwo i jeszcze wiekszy bol i frustracja, gdy sie od tego odstaje.

Gość gość
tak bardzo brak,to był czsa wiary i nadziei

Gość gość
brakuje,teraz jest wszystko popie...lone,wyścig szczurów,brak zasad,zanik prawdziwych wartości.Tylko kasa,kasa

Gość gość
fajnie tak z kims powspominac;[ tylko zostaly wspomnienia bo juz to nie powroci jedynie na gorsze juz..

Gość gość
Teraz to już pierwszoklasiści muszą mieć Smartfona i tableta, co z tego,że ledwo czytać umieją. Dawniej nie było takiej rywalizacji między dziećmi, nie było kłótni kto ma lepsze i za większą kasę, owszem czasem była zazdrość o jakąś zabawkę,grę czy naklejki zbierane z chipsów,ale to były z reguły drobnostki, więc z reguły każdy rodzic mógł dziecku zafundować.

Gość gość
racja tylko kasa kasa i kasa ludzie stali sie tak obludni zazdrosni falszywi ;/ az nie moge przestac myslec ze tak sie to zmienilo wszystko ;[

Gość gość
dokladnie kazdy pierwszoklasista juz musi miec tego durnego smartfona ;/ kiedys to sie cieszylam z naklejek zbierania kart telefonicznych , zbierania karteczek i wgl;[

Gość gość
ja cieszę się niezmiernie, że dane mi było przeżyć dzieciństwo i młodośc w czasach bez internetu. Ba nawet komputer (C64 najczęściej) mieli nieliczni. Całe dnie na podwórku; rower, kapsle, monety, kabel, podchody, sanki. Do domu wpadało się tornister rzucić i na obiad jak już mama ochrypła z wrzasków przez okno ;) Nikt w szkołach mięchem nie rzucał, do nauczycieli zwracało się z szacunkiem, a głąby powtarzały rok w klasie. I te smaki... Ptyś, oranżada w woreczku, Donaldy z Pewexu; sam zapach Pewexu... :D Szczerze mówiąc współczuję dzisiejszym dzieciakom, nawet jak się jakieś widzi na podwórku to pojedyncze sztuki, bo reszta w domach siedzi. U nas na podwórkach watahy dzieciarni spędzały dnie. Nie było fejsbuków, nie było prania mózgów od najmłodszych lat, że tylko seks i wygląd się liczy, takiej lanserni jak dziś

Gość gość
gosc 21.03 tak samo jak ty mysle i nawet tak mialam ;[ tez wspolczuje tym dzieciakom jak widze ju 12 latki pomalowane czerwona szminka szpilki juz krotkie spodniczki obrzydzenie az dostaje bo ja w tym wieku tylko podworko rower w gonianego sie bawilo calym unoranym sie przychodzilo do domu tak fajnie to wszystko sie wspomina ale czemu juz nie powroci nigdy ;[

Gość gość
mi bardzo brakuje :(

Gość gość
tak lata 90 to dzieciństwo

Gość gość
Teraz liczy się tylko kasa i seks, nawet jak jedziesz do zakopanego żeby odpocząć, pochodzić po krupówkach, to na samym widoku oczywiście klub GOGO z wielką reklamą ktorej trudno nie zauważyć, rzygam tymi dziwami po prostu, kiedys kobiety byly szanowane a teraz z kobiet sie robi takie wory na spe\rmę, ktore mają tylko sluzyć facetom, dawac sie ru\chac w każdą dziurę i wykonywac obrzydliwe tance na rurze. A pomyslec, ze ja nawet nie wiedzilam co to jest robienie loda gdy bylam w liceum, a teraz kazde dziecko to wie...

Gość gość
a ja wam powiem ale nie smiac sie! ze czasami wspominam sobie te lata i wlaczam sobie sabrina nastoletnia czarownica tom i jerry ale tak tylko zeby powspominac ;[ nie jestem sama...

Gość gość
teraz co 2 laska staje sie puszczalska ... ;/ kiedys takie dziewczyny nie byly kazdy to widzi i widzial..

Gość gość
ja tak sie cieszylam jak jechalam na wies do babci wolalam siedziec na wsi u babci niz w miescie gdzie mieszkalam :)

Gość gość
faceci się żenić nie chcą. Kiedyś szybko latali za dziewczyną z pierscionkiem a teraz robią wielką łaskę, że się z nią ożenią po 5 latach wspolnego mieszkania... Po prostu wiekszy szacunek byl do kobiet. Ale czego sie spodziewac po chlopakach wychowanych na po\rnusach?

Gość gość
hmm .. jednym slowem wszystko bylo inne WSZYSTKO takie nie sztuczne jak teraz.. nawet Dobranocki dla dzieci byly lepsze ;[

Gość gość
nie wspominajac o programach telewizyjnych nie bylo rywalizacji kto lepszy

Gość gość
wyższy poziom w tv, teledyski byly takie że dalo sie oglądać, a teraz rzygac sie chce jak sie patrzy na te rozneglizowane kurvy

Gość gość
bewstydnice wszystko stalo sie takie kure..wskie

Gość gość
i były dobre programy dla dzieci jak TIK-TAK, 5-10-15, Ciuchcia, Domowe Przedszkole i piosenki fasolek

Gość gość
wydaje mi się , że teraz najtrudniejszą rzeczą staje się wychowanie swoich dzieci na normalnych uczciwych ludzi.Dzisiaj cały czas trzeba być czujnym w tym temacie.Dawniej tak nie było,nie było tylu zagrożeń (dopalacze,narkotyki,alkohol ,ogólna rozpusta).Koszmar, i oczywiście bez kasy jesteś dzisiaj nikim.

Gość gość
szkoda ze moje dziecko nie bedzie mialo takiego dziecinstwa jak ja mialam.. mialam najlepsze pod sloncem nigdy nie zapomne mojego dziecinstwa nigdy do konca zycia ;[ mojego dziecka az bede bala sie do szkoly puszczac takie wszystko teraz jest straszne dzieci od malego popalaja kradna i wgl masakra