Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Awantura o palenie przy noworodku.

Polecane posty

Gość gość

2 tyg temu urodziłam. Wybrałam się z mężem i synkiem na urodziny jego brata, 43. Dziewczyna szwagra ostentacyjnie odpalała szlug od szluga, reszta tez nic sobie nie robiła z obecnosci noworodka. Ja nie chcialam na ta impreze pojsc,to raczej obiad, alkohol ,rozmowy,ale wszyscy chcieli zobaczyc dziecko i nie wypadalo mi odmowic. Po moze 2 h ignorowania obenosci dziecka, grzecznie zapytalam,czy mogliby palic na zewnatrz,albo w kuchni,bo jesli o mnie chodzi to mi tu nie przeszkadza,ale dziecko ma 2 tyg i jemu z pewnoscia ta nie sluzy. Bratowa meza wyskoczyla z tekstem,ze jak sie nie toleruje palenia,to wypadaloby zostac w domu. Nie wytrzymalam i powiedzialam jej,ze w przeciwienstwie do niej, ja i dziecko jestesmy czlonkami rodziny i mamy tu prawo byc bardziej od niej. Ona od kilku lat stara sie zajsc w ciaze. Zaczela sie wojna, rozplakala sie,ze jak ja moglam tak ja potraktowac itp. No jakas paranoja. Powiedzialam jego bratu co o niej mysle i o tym wszystkim, stanal po jej stronie. Maz nie wytrzymal i ja tez i po prostu wyszlismy. No chorzy ludzie. Jak nie chcialam przyjsc,bo wiedzialam jak bedzie to ona smarowala mi tylek,ze mi odbilo po urodzeniu dziecka do tego stopnia, ze nie chce go pokazac nawet najblizsyzm.

Gość gość
Wredna z niej baba. Stara się o dziecko, ale na matkę to się chyba nie nadaje. To byłby taki problem jakby zapaliła gdzie indziej, a nie przy noworodku? Nie dziwie ci się, że się zdenerwowałaś.

Gość gość
podziwiam Cię,że pozwoliłaś na to aby 2 tyg dziecko siedziało non stop w dymie.... powinnas widzac takie coś wyjsc z dzieckiem.... Ale rozumu ty kobieto chyba nie masz

Gość gość
Brawo. Wreszcie kobieta która nie pozwala sobie dmuchać w kaszę. Nie jestem zwolennikiem kłótni, ale trzeba umieć się postawić i lunąć komuś kubeł zimnej wody na głowę.

Gość gość
a czemu pozwoliłaś ,że palili przy waszym małym dziecku Ty i twój pożal się Boże mąż? Baranie łby

Gość gość
Nie pali się przy dzieciach, koniec i kropka. Jest środek lata, upał, jaki problem wyjść z petem na dwór? Twoja rodzina brzydko się zachowała, nie fair wobec ciebie. Najgorsze to, że mąż się zachował nierozsądnie i nielojalnie.

Gość gość
brawo trzymałaś dziecko 2h w dymie, skąd się takie idiotki biorą?

Gość gość
nie dosc ,że pewnie duszno w chacie było to jeszcze nadymione ,a biedne dziecko w tym siedziało..... Ty kobieto myslisz wogóle? Kto normalny ciagnie dzieci po takich melinach?

Gość gość
wez sie zdecyduj czy to bratowa meza czy dziewczyna szwagra, poza tym daje 5/10 za nosny temat palenia przy noworodku.

Gość gość
Bardzo dobrze zrobiłaś!! Heheh i zachowałaś się podobnie do mojego partnera :) miałam kiedyś podobny problem, ja na Twoim miejscu udałabym obrażoną i się do niej już nie odzywała, napewno jej nie przepraszaj, najpierw zaprasza a potem ma pretensje... IDIOTKA i tyle( a w dodatku pewnie ci zazdrości i celowo robiła ci na złość, takimi to ja się nie przejmuje i nie współczuje)

Gość gość
co dobrze zrobiła? Głupie baby... Dzieciaka truła przez 2 godziny...

Gość gość
dziewczyna szwagra to jak bratowa męża, brak slubu niczego nie zmienia. Nie pozwolilam,by palono przy dziecku. Sądzilam,ze sie sami domysla, jak wystawialam dziecko na dwor. Ja mam 25 lat ,ona 40 ale to nie znaczy,ze mam sobie pozwolic na glowe wejsc. Nie wazne czy ktos sie obrazil, sami mnie zapraszali, na odmowe obrabiali mi tylek,a potem pretensje,ze nie pozwole im truc dziecka.

Gość gość
Wydaje mi się, że ten kto chciał zobaczyć dziecko, powinien zadzwonić i zapytać czy może przyjść do maluszka. A nie żebyś ty jeszcze z bolącym tyłkiem w połogu, musiała iść na imprezę, bo każdy chce zobaczyć dziecko.

Gość gość
lepiej truc dzieciaka niż miec d**e obgadaną? Chora jesteś autorko na łeb!

Gość gość
chlac się pewnie autorce chciało to poszła z dzieciakiem na meline pic patologia jak nic

Gość gość
Nie piję bo karmię. Nie powinnam tam iść,ale to rodzenstwo meza, z pozostalymi bracmi widza sie max 2 x w roku. Sadzilam,ze ludzie, 40 letni potrafia s ie zachowac.

Gość gość
No i zaczelo sie. bezplodne, sfrustrowane suki staraczki zaczely ujadac

Gość gość
Moim znajomym tez niedawno urodzilo sie dziecko. Wiedzieli, ze palimy oboje. Zaprosili nas do siebie ale wczesniej poprosili, zebysmy ostatniego papierosa wypalili conajmniej godzine przed przybyciem. Kurcze przyznam, ze szczena mi opadla na poczatku ale uszanowalismy prosbe .Sama bym w zyciu nie zapalila przy malym dziecku w pomieszczeniu.

Gość gość
Rozumiem, też bym się spodziewała od ludzi w takim wieku dojrzaszego zachowania.

Gość gość
16;27 widocznie ta znajoma wiedziała że rozsądku po was nie może się spodziewać i powiedziała wprost to co większość tylko myśli. Napalą się tacy przed wejściem do domu a pózniej wszyscy domownicy muszą wąchać przesiąknięte smrodem ubrania i cuchnące wyziewy z ust a oni myślą że są super kulturalni bo nie fajczą w czyimś domu

Gość gość
typowa libacja alkoholowa