Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób które robiły prawo jazdy w UK

Polecane posty

Gość gość

Jak dalIscie radę? Przeciez ceny sa kolosalne:( Tu gdzie mieszkamy 25f/godz, a ktos, kto nigdy nie jeździł potrzebuje 40-45 godzin, a gdzie tu jeszcze egzaminy, książki itd. Wyszloby mi ok.1500 f :/ Wiem, ze mozna sie uczyć jeździć z mężem, z kimś z rodziny czy jakimś znajomym, ktory posiada prawi jazdy od min.3 lat, ale trzeba sie ubezpieczyc, bo tutaj tak jest, a ubezpieczenie za taka nowa osobe to 200 f mc:/ Masakra :(

Gość gość
Mnie uczyl maz. Nie wzielam ani jednej lekcji. Zaplacilam jedynie za egzamin. Zdawalam swoim autem. Moze masz mozliwosc zeby ktos dopisal Cie do ubezpeczenia, moze to byc nawet kilkaset funtow ale w skali roku nie jest az tak zle. Albo kup jakiegos grata aby MOT jeszcze mial i nim jezdzij z kims a potem nim zdawaj. Przekalkuluj co sie bardziej oplaca, czy placic za lekcje, czy moze kupic cos malego, zdac i jeszcze pojezdzic.Ja kupilam malego pierda, fieste. Potem zatrzymalismy jeszcze kilka miesiecy i sprzedalismy.

Gość gość
ja jezdzilam z instruktorem 28f/h. fakt, tanie to nie bylo ale instruktor bardzo dobry, ja tez szybko zalapalam o co chodzi. w sumie wyszlo mi okolo 25godzin, instruktor pozyczyc mi ksiazke do teorii i plyte wiec nie kupowalam (ale to i tak na ebay mozna kupic za kilka funtow), no i wypozyczenie samochodu na egzamin to chyba 100f. zdalam za pierwszym razem :) fakt, to kosztuje sporo ale nie placisz wszystkiego na raz. pomysl ze w polsce masz isc i wylozyc 1500zl a tutaj mozesz sobie nawet za kazda lekcje placic kiedy mozesz i brac lekcje kiedy chcesz.

Gość gość
Ja oblalam ! Było bardzo trudno

Gość gość
trudno czyi co zrobilas ze oblalas?

Gość gość
pamietajcie zeby wybrac dobra godzine egzaminu, okolo 11, wtedy school traffic juz ustapi na ulicach bedzie pusto. zdalam za pierwszym, pozdro :)

Gość gość
a co jezeli ktos za duzo nie umie angielskiego tylko podstawy?? i ile wyjezzdzilas godzin?