Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie odnosnie edukacji w UK

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, ze aby dostać dofinansowanie do nauki np w collegu trzeba mieszkać i pracować legalnie w UK min. 3 lata ?

Gość gość
Tak! Utrudniają jak moga! Każdy kurs w collegu czy studia by dostać pożyczkę musisz miec udokumentowane 3 lata pracy i pobytu w UK ! Inaczej zapomnij o nauce, o ile nie jesteś bogaty !

Gość gość
No i bardzo dobrze. dlaczego tak uważam? bo znam takiego cwaniaka, który planował iść tu na kurs do college, żeby najpierw dostać bursary którego nigdy nie musiałby oddać, a potem pożyczkę z SAAS której nie zamierzał spłacać nigdy - bo uważał, że tak pokombinuje, zeby nie zarabiać powyżej kwoty, która obliguje Cię do spłacania kredytu!! :O porażka. w takim razie, pytam, po co on chciał się uczyć 3 lata, żeby potem zarabiać nadal jakieś grosze??! (under £16,910 a year) :O

Gość gość
Ja, zanim poszłam na kurs do college w Edynburgu, zarabiałam własnie te 16 tyś. w trakcie studiów mniej, bo pracowałam wtedy już tylko 2 dni w tygodniu a nie 4-5. teraz, prawie rok po skończeniu kursów, mam pracę w zawodzie i zarabiam może nie jakoś dużo, ale jak na Edynburg przyzwoicie (netto miesięcznie mam ok 1700).

Gość gość
A z czego żyłaś w trackie studiów? Bo raczej na pewno nie z pracy na 2 dni Co skończyłaś ?

Gość gość
Nie stać cię to się nie bierz.

Gość gość
A Was stac Za 6 31

Gość gość
Od nas wara i my mamy więcej. Ty masz 6,31 czy to w UK czy w Polsce, więc studia w UK nie dla ciebie. Dla nas owszem. :)

Gość gość
Ha ha ha. A Ty co, jasnowidz ? Buahahahah A może o sobie mówisz ?

Gość gość
Miałam kredyt studencki z SAAS. w sumie ok 12 000 funtów do spłacenia mam, już zaczęłam spłacać. na 1 rok kursu NC dostawalam bezzwrotne bursary 300 z hakiem miesięcznie. nie jestem sama mieszkam z partnerem więc te 300 plus dochód z part-time plus jego dochód full time było OK. teraz zarabiamy mniej więcej tyle samo.