Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewka_me

jakie butelki polecacie do karmienia niemowlaka?

Polecane posty

Gość ewka_me

niestety moje karmienie piersia wychodzi marnie, mam malo pokarmu i synek sie nie najada i musze kupic jakas butelke, zeby moc dokarmiac:( troche zaluje, ze karmienie piersia nie wystarcza i ze nie daje rady z rozkrecieniem laktacji, no chyba ze wy cos poradzicie na to? albo doradzicie jakie butelki kupic, zeby moc mimo wszystko laczyc karmienie piersia i butelka? bede wdzieczna

Gość gość
butelki avent polecam u nas sie sprawdzily, a zeby rozkrecic laktacje to polecam kupic sobie laktator i odciagac ile sie da, to czesto pomaga

Gość gość
takie z jabola brązowe

Gość Liwia a
a czemu twierdzisz że się nie najada? Najprawdopodobniej się najada, tylko tobie się wydaje inaczej. Co Cię martwi? Spróbuję pomóc.

Gość gość
witam, u nas sprawdziły się babyono i herbatka z koperkiem piłam ją litrami i pomogło

Gość ewka_me
bylam w poradni laktacyjnej i stwierdzili, ze troche wolno przybiera na wadze, a ma miesiac, hmm chyba ze to kwestia problemow z odpowiednim przystawieniem, moze dziecko zle przykladane, albo slabszej jakosci pokarm, bo wiadomo ze jadlospis przy karmieniu jest ograniczony, zeby dziecka brzuszek nie bolal, dlatego pytam o butelke, bo moze lepiej mi bedzie szlo podawanie mleka z butli, jak wlasnie zaczne odciagac, moze to rozkreci laktacje??

Gość gość
Jak chcesz karmić piersią i butelka to polecam Avent :) Smoczek kształtem przypomina pierś, a dziecko z tej butelki się musi trochę namęczyć żeby zjeść, więc podobnie jak przy karmieniu naturalnym:) a pomysł z laktatorem też dobry, czasem odciąganie może rozbujać laktacje,aha i przystawiaj dziecko na żądanie, kiedy potrzebuje, ważne żeby przynajmniej na początku dostawało twój pokarm, bo jest bogaty w różne dobre składniki, odpowiednie dla jego rozwoju;)

Gość Liwia a
to byłaś w poradni laktacyjnej i Ci nie pomogli? Powinni stwierdzić w czym jest problem, czy to złe przystawianie czy może problemy z wędzidełkiem. Jak chcesz karmić piersią to nie kupuj butelki. Kup sobie "medela sns" aby jednocześnie karmić dziecko i stymulować produkcję pokarmu w piersiach. Pij dwa razy dziennie zaparzony kminek. A ile dziecko przybrało i jaką miało wagę po wyjściu ze szpitala?

Gość gość
tez mamy avent i poki ci sie dobrze sprawdzaja, a jak dziecko nie przybiera na wadze, a ty nie masz pokarmu, to przejdz na mm i sie nie przejmuj, ja tak karmie prawie od poczatku i wyrzutow nie mam, wazne ze dziecko sie dobrze rozwija i nie choruje:)

Ja po porodzie nie mialam pokarmu wiec maz kupil mi laktator (najpierw reczny, teraz juz mam elektryczny na dwie piersi) i odciagalam co 3 godziny, takze w nocy. Po tygodniu produkowalam tyle mleka, ze polowe musialam mrozic. Teraz maly ma 6 tygodni i nadal karmie go odciagnietym pokarmem :)

Gość gość
Limfa ciesz sie poki mozesz mi po 10 tygodniach z laktatorem - tez co trzy godziny zanikal pokarm

Gość gość
Jeśli chodzi o butelkę to polecam lovi - ja mam aktywne ssanie czy jakoś tak i kupiłam drugą samosteryzlizującą ze specjalnym kapslem do mikrofalówki - 90 sekund na max moc i gotowe, polecam. Nie załazi osadem. Ta z kapslem działa tak samo jak ta aktywne ssanie, mają taki sam smoczek. Też jakiś czas karmiłam odciąganym mlekiem i widziałam, że dziecko przy tym smoczku musi się tak samo napracować jak przy ssaniu piersi. A z tego co słyszałam, czytałam i mi radzono na problemy z laktacją to przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać. Mówiono mi też, że dokarmianie to najlepsza droga do zaniku pokarmu ale ja dostawiałam ciągle dziecko, jak było jeszcze głodne to dokarmiałam ale nie zaprzestałam dostawiania i teraz jest tylko na piersi. Trzeba cierpliwości po prostu ale nie rezygnuj z przystawiania, nawet jak trochę pociąga na pusto i się pozłości to nic się dziecku nie stanie ale piersi muszą być pobudzane.

Gość gość
u nas najpierw byl avent (karmienie mieszane od samego poczatku) a pozniej kupilismy tippee tommee- sa o niebo lepsze, przynajmniej dla nas :)

Gość gość
Moje dziecko jest już starsze, więc używamy bidonu Skip Hopa. Dla niemowlaka sprawdza się Avent, ale nie pamiętam konkretnie jaki model mieliśmy.

Gość melkaa1
u nas jest dokładnie tak samo - najpierw avent, teraz bidon Skip Hop (ulubiony). Chyba w Rossmannie są teraz na promocji niekapki Aventu, więc można sobie zerknąć ;)

Gość gość b
Smaruj chleb maslem nie margaryna. To duzo daje no i herbata koperkowa w saszetkach. Ja mialam ograniczony jadlospis i maly dobrze przybieral. Daj z 3 razy pod rzad pic z jednej piersi i zas juz normalnie. Powinno sie rozkrecic

Gość gość
ja stosowałam lovi - ta z aktywnym ssaniem.