Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajedna9

Moją mamę interesują tylko rodzinne plotki O czym rozmawiać

Polecane posty

Gość takajedna9

Charakteru mamy się nie wybiera- moja akurat zawsze była plotkarą, właściwie plotki to całe jej życie. Ja nie podzielam jej "pasji" i ciągle mamy na tym punkcie sprzeczki. Starszy brat jest taki jak ona, więc mogą wisieć na telefonie godzinami. Ja nie lubię, gdy mama obgaduje osoby z rodziny, zwłaszcza te, z którymi niby się "przyjaźni" i nie chcę się bawić z nią w jej intrygi. Niestety wtedy mama się strasznie wścieka. Jakiś czas temu wraz z mężem rozmawialiśmy z mamą i ustaliliśmy, że nie będziemy poruszać takich tematów. Doszło do tego, że przez jakiś czas była totalnie sztuczna atmosfera w domu, rozmowa się nie kleiła. Teraz mamy 5miesięczne dziecko, mama wydzwania jak szalona zeby ciągle ją odwiedzać, jak mówię, że nie mam czasu to się obraża, a jak już przyjedziemy to zapyta nas o zdrowie, dwa pytania o dziecko i od razu plotki :O Czy macie na to jakąś radę? Dodam, że kiedyś nie przyjeżdżaliśmy do moich rodziców przez 2 miesiące (a mieszkamy dość blisko) i niestety to nie pomogło, wychodzenie z domu jak mama zaczyna plotkować też nic nie daje. Pomocy.

Gość gość
:D my w domu tez plotkujemy o rodzinie ale z umiarem i nie caly czas :p

Gość gość
bez przesady wszędzie się chyba troche plotkuje...

Gość takajedna9
Trochę źle się wyraziłam. Nie chodzi mi o zwykłe rozmowy co tam u kogo słychać. Mama lubi takie "agresywne" plotki. To znaczy, ma parę "zaprzyjaźnionych" ciotek, którym bardzo słodzi, spotyka się z nimi, a do mnie mówi jakie to z nich są stare rury itp. Chce też żebym np. do którejś zadzwoniła i o coś podpytała itd. Mama już ma na pieńku z wieloma osobami, które poznały jej uwielbienie do intryg. Ja nie chcę brać w tym udziału bo dla mnie takie udawanie, że się kogoś lubi a za plecami gadanie najgorszych rzeczy to coś obrzydliwego- no ale może jestem jakaś niedzisiejsza...

Gość gość
Swojej mamy już nie zmienisz, taka była, jest i będzie. Możesz tylko patrzeć na to z dystansem, ograniczać spotkania do minimum. Ona tymi plotkami zapełnia swoją pustkę.