Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tetniak mozgu, udar, afazja

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ktos ma jakies doswiadczenia w leczeniu afazji calkowitej po udarze, lub tak jak w tym przypadku operacji usuniecia tetniaka mozgu ? Bede wdzieczna za wszystkie rady i posty. Chetnie przyjme namiary na dobre osrodki wspomagajace leczenie w poblizu Tarnowa/ Krakowa. Osoba ktora cierpi na to zaburzenie ma 64 lata i jest zaledwie kilka dni po operacji. Bardzo chce być w kontakcie i widac ze czuje sie bezradna. Przez te kilka dni nie udalo nam sie porozumiec. Prosze o pomoc !

Gość gość
witaj koniecznie znajdź DOBREGO logopedę, powinien działać już 2-3- doby po urazie, im szybciej tym lepiej i znajdź takiego logopedę, który nie pracuje w szkole, bo tacy są do niczego, robią szkółki bo im dyrektorzy karzą. znajdź takiego który zna sie na swojej robocie i robi masaże logopedyczne, większość tępych logopedów nie będzie wiedziało o czym mówisz, a ten prawdziwy od razu powie, ze oczywiście, od tego trzeba zacząć

Gość gość
jezeli jest to lekka afazja , to moze minac samoistnie i wykrzywienie buzi tez powinno ustapic

Takimi zaburzeniami zajmują się neurologopedzi, neurolinwisci. Niestety, nie są to moje kierunki (małopolska), więc nie mam kogo polecać :-(

Gość gość
Nooo,takimi i innymi wszelkimi zaburzeniami zajmuja sie akupunkturzysci i bioenergoterapeuci,wiec trzeba patrzec szeroko na problem

Gość gość
mam świetny środek w postaci suplementu diety trzeba stosować min 3 miesiące ale poprawa pojawia się wcześniej zależnie od wielkości uszkodzeń.Równolegle trzeba stosować okresowo rehabilitację wg.wskazań istnieje możliwość pracy przez skype jeśli się zdecydujecie nie wiem jak ale niezbędny byłby namiar ja w tej materii kuleje.