Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zinterpretować takie zachowanie

Polecane posty

Gość gość

W zeszłym roku poznałam pewnego faceta w moim wieku.Na początku się do mnie uśmiechał starał się być blisko mnie raz pamiętam jak wychodziłam to czułam jego wzrok na moich plecach odwróciłam się i sie do mnie uśmiechnął. Dałam mu delikatnie do zrozumienia że mi się podoba ale mi odpowiedział że narazie nie jest zainteresowany nowymi znajomościami i że póki co jest solo. Potem mu wysłałam życzenia urodzinowe zwykłe wszystkiego najlepszego podziękował potem była chwila gdzie nie nie widywalismy się pisalismy do siebie. Potem nasze spotkania były jakies takie dziwne dało się wyczuc jakies napięcie między nami do pewnego spotkania gdzie podczas rozmowy patrzyliśmy sobie w oczy. Ale to spojżenie nie było takie zwykłe ono było przeszywające i powodujące przyjemne uczucie ciepła a ostatnio jak żesmy sie widzieli to odniosłam wrażenie że chciał się mnie o coś zapytać ale ponieważ było to w miejscu jego pracy i nie byliśmy sami wymyślił tak na szybko jakies pytanie tyczące jego pracy i mojego problemu z którym do niego przyszłam. A ostatnio wysłałam mu życzenia tojak sie zorientował z kim smsuje to sie bardzo ucieszył.

Powinnaś uważać bo mężczyzna który na wstępie deklaruje, że nie szuka nowych znajomości może szukać tylko seksu. Oczywiście to nie jest reguła. Możliwe, że wyjdzie z tego coś poważnego. Zobacz jak się zachowa. Jeżeli jest zainteresowany to znajdzie sposób, żeby Ci to pokazać.

Gość gość
Czyli chcesz mi powiedzieć że teraz jego kolei na jakiś ruch jeśli z tego ma byc coś więcej niż koleżeństwo?

Gość gość
A pozatym martwi mnie to że to tak długo trwa takie podrywanie i odpychanie i podrywanie znamy się ponad rok

jeżeli on szuka czegoś więcej i jest Tobą zainteresowany to zrobi ten ruch. Nie możesz mu się też za bardzo narzucać bo mężczyźni to zdobywcy. Moim zdaniem zrobiłaś już wystarczająco aby pokazać mu że jesteś zainteresowana. Ale jeszcze raz powtórzę... uważaj na niego i upewnij się że nie chodzi tylko o seks.

Gość gość
A może to co mi powiedział to było formą jakiegoś testu. Bo jeśli bym chciała iść z nim do łóżka a nie zależało by mi na tym to bym poszła z nim do łóżka nie przejmując sie tym że mi powiedział że narazie jest solo. Czyli ja go mogłam utwierdzić w przekonaniu że mi zależy na czymś więcej niż sex. On jest po nie udanym związku zresztą ja też i on o tym wie (skutki picia wódki język przestaje byc krótki)

Gość gość
oboje jesteśmy po 30

Gość gość
Włąsnie dlatego też się zastanawiam czy to nie jego kolej na jakis ruch jesli z tego ma byc coś więcej niż koleżeństwo.

Mężczyźni raczej nie bawią się w takie testy. Ale jeżeli jest po ciężkim związku to teraz może chcieć się bawić lub zrobić sobie przerwę od jakiegokolwiek związku. Chciej się z nim "zaprzyjaźnić" wejść do jego świata ale jako neutralna osoba. Nie wymagaj niczego i niczego nie oczekuj. Poznaj go i pozwól mu poznać siebie. Teraz będzie mu ciężej się z kimś związać więc najlepszą opcją jest czas.

Gość gość
Oboje chyba mamy z tym problem bo oboje jesteśmy ponie udanych związkach. Niestety nie wiem nic więcej ponad to że był z kimś kilka lat i sie z rozeszli ale nic więcej nie wiem

Gość takaSama28
ZaczarowAnia Madra z Ciebie Kobieta! moze mnie tez cos doradzisz... mam zblizony problem do Autorki, poznalam faceta, chcialabym zblizyc sie bardziej do niego, stac sie kim swiecej niz kolezanka... tylko boje sie odtracenia:((( "Chciej się z nim "zaprzyjaźnić" wejść do jego świata ale jako neutralna osoba. Nie wymagaj niczego i niczego nie oczekuj. Poznaj go i pozwól mu poznać siebie" moze to jest sposob?? juz sama nie wiem co robic:(((

takaSama28 Opisz mi waszą sytuację. Jakie obecnie są wasze relacje, jaki macie kontakt, jakie on ma podejście do Ciebie, jak długo się znacie i jakie on ma nastawienie do związków.

Gość gość
Idz do psychologa

Gość gość
Właśnie tego nie chce żeby moje poczynania odebrał jako narzucanie się. Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt ile on może czasu potrzebować żeby się zdecydować na ten ruch. Bo przecież komuś kto jest dla nas obcy albo nie czujemy do niego nic więcej poza koleżeństwem nie jestesmy wstanie się tak długo i w taki sposób patrzeć w oczy.

Gość gość
Znajdź sobie normalnego faceta.

Gość gość
moze cie po prostu lubi jak kolezanke i tyle

Gość gość
Nie staraj się tak interpretować jego zachowania, faceci są prostolinijni, jeśli by chciał być z tobą, to by dawał wyraźne znaki i wiedziałabyś to już dawno. Faceci nie myślą jak my, nawet do głowy mu pewnie nie przyszło, to, co tu napisałaś

Gość gość
Przyssałaś się do niego jak pijawka, dorabiasz jakieś chore ideologie, daj człowiekowi spokój, bo jakby chciał to wie gdzie cię szukać :-O

Gość gość
Chciałam dokładnie to samo napisać, co gość nade mną.

Gość gość
On tymi ślipiami strzela na prawo i lewo i takich przeszytych spojrzeniem gorącem ma na pęczki, więc się tak nie podniecaj.

Gość gość
Nigdy nie tracę czasu na takie głupawe podchody i przemyślenia. Interesują mnie tylko mężczyźni zachowujący się jednoznacznie. Ja sama tez się tak zachowuje.

Gość takaSama28
Opisz mi waszą sytuację. Jakie obecnie są wasze relacje, jaki macie kontakt, jakie on ma podejście do Ciebie, jak długo się znacie i jakie on ma nastawienie do związków. On jest kuzynem mojej znajomej, widujemy sie w kilka osob zazwyczaj. Ja mam 28 lat, on jest po 30. Znamy sie od miesiaca.. hmm nie znam jego nastawienia, domyslam sie ze nie byl w powaznym zwiazku.... co o tym sadzisz ZaczarowAnia? pozdrawiam

takaSama28 Próbowałaś może sama zrobić pierwszy krok? Odczuwasz jakieś zainteresowanie z jego strony? Jak wypowiedziały się osoby wyżej mężczyźni się prości. Czasami nie mają pojęcia, że my się nimi interesujemy. Nie ma sensu dawać im subtelnych znaków bo oni nie odczytają tego prawidłowo jeżeli w ogóle nawet zauważą. Możesz przejąć inicjatywę. Powiedzieć, że dobrze Ci się z nim rozmawia i chciałabyś to kontynuować więc może wyskoczycie na kawę. Jeżeli jest Tobą zainteresowany to zgodzi się od razu. Jeżeli zacznie kręcić i zanim podasz potencjalną datę spotkania to powie, że nie ma czasu bo jest bardzo zajęty to odpuść sobie. Z mężczyzną można łatwo się dogadać. Łatwo jest też w jakiś sposób go zdobyć. Ale jeżeli szuka się prawdziwego uczucia i poważnego związku to trzeba być sobą i nie wolno grać. Nie sprzedawaj też siebie. Nigdy nie czuj się gorsza i znaj swoją wartość. Rób to co jest według Ciebie słuszne. Nie ulegaj jego namowom jeżeli nie masz na coś ochoty. Nie oczekuj od razu zbyt wiele bo będziesz nieszczęśliwa gdy on nie spełni wszystkich Twoich oczekiwań a nie spełni wszystkiego na pewno. Staraj się korzystać z tego co dzieje się w tym momencie. Baw się trochę teraźniejszością. (oczywiście w umiarkowany, bezpieczny sposób ;) ) Gdy zaczniesz go poznawać to wtedy zdecydujesz czy jest to mężczyzna dla Ciebie. To chyba najbezpieczniejsza opcja.

Gość gość
A duzo tam jest osób w tej pracy?,moze da się znaleźć jakieś miejsce na uboczu?czym sie zajmujecie?

Gość gość
Autorka: "potem była chwila gdzie nie nie widywalismy się pisalismy do siebie." No i wasnie masz odpowiedz. Facet zawsze bedzie sie kontaktowal z kobieta na ktorej mu zalezy, nawet jakby polecial na ksiezyc! Nie zalezy mu.

Gość gość
"Potem mu wysłałam życzenia urodzinowe" i "A ostatnio wysłałam mu życzenia tojak sie zorientował z kim smsuje to sie bardzo ucieszył." To po pierwszych zyczeniach nie wpisal Cie nawet do telefonu skoro nie wiedzial kto pisze.... czarno widze.

Gość takaSama 28
ZaczarowAnia Dzieki za odpowiedz, ciesze się, że jeszcze tu zaglądasz:) nasza sytuacja wygląda tak, że na wszytskich spotkaniach, wypadach, na które mnie zaprasza jego kuzynka, on się zawsze pojawia, dobrze się nam rozmawia. Subtelnie daję mu znaki, że mi się podoba, stoje blisko niego, strącam mu włosek z ramienia i takie tam:) Czuję, że jak na mnie patrzy to jest jakieś napięcie miedzy nami to" cos". Boję się pierwsza wyznac mi, że mi na nim zależy, ponieważ najzwyczajniej w świecie boję sie odtracenia:( Wydaje mi się, że po moim zachowaniu, gestach łatwo się domyslić, że zalezy mi na nim....

takaSama 28 Postaraj się nie nastawiać na nic tylko po prostu pójdź z nim na spacer, wypij z nim kawę czy drinka. Tylko z nim bez żadnych znajomych. Zaproponuj mu coś. Wtedy on sam zacznie działać a Ty będziesz miała pewną sytuację. Jeżeli ma coś z tego wyjść to wyjdzie. Chociaż nie radzę Ci mówić od razu, że Ci zależy. Ale jeżeli masz potrzebę okazywania uczuć słownie to możesz powiedzieć, że miło spędza Ci się z nim czas. Bądź dla niego troszkę tajemnicza ;)