Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko wymiotuje co dawac do jedzenia i picia

Polecane posty

Gość gość

moja 6 latka sie rozchorowala. zwymiotowala kilka minut temu. co jej dac dojedzenia

Gość gość
Sucha bulke.zadnych jogurtow czy owocow

Gość gość
kilka minut temu zwymiotowala , i juz jej chcesz dac zarcie ? daj jej spokój narazie , trochę wody jej daj parę łyczków ....

Gość gość
Daj jej troche pepsi

Gość gość
zadnej k******a pepsi i coli ! to odwadnia ! woda niegazowana tylko !

Gość gość
Do picia elektrolity! Do jedzenia kleik ryżowy lub zupę marchwiankę. Zero produktów mlecznych. No i ustal czemu wymiotuje? Zatruła się czymś? A może po prostu zakrztusiła np flegmą?

Gość gość
Pepsi lekko podraznia jelita,co pobdza ich prace i zmnijszaja sie wymioty i nudnosci

Gość gość
Sucha bulke i wodę jak ktoś juz wyżej napisal.

Gość gość
tak bo jest glodna. zrobilam jej na sniadnaie kanapki z serkiem i ogorkiem. zjadla pol i wymiot. wiec corka jest nadal glodna.

Gość gość
Daj kawalek suchej bulki albo chleba.jeden wegiel i 2-3 luzeczki rozgazowanej pepsi

Gość gość
serek i ogórek :o wspaniałe danie dla rzygającego

Gość gość
a po co węgiel? on działa na BIEGUNKI nie wymioty! wiąże treść w kichach od dołu.

Gość gość
ale jej nic nie bylo. nie skarzyla sie wczesniej ze ja brzuszek boli, ze jej ni dobrze. wiec rano zrobilam normalne sniadanie. zjadla pol kromki i zwymiotowala.

Gość gość
Obrzydliwa rodzina, jak ktoś wymiotuje, to normalne, że pije elektrolity i NIE JE dalej. A ty chcesz jej wpychać jedzenie, obleśne :O Niech potem to zwymiotuje i zje może, a co tam :O

Gość gość
to może po prostu jej zaszkodziła ta kanapka? Zrób jej gorzką słabą herbatę i daj suchą bułkę, ew. z samym masłem.

Gość gość
jak jjej wpycham. co mamzrobic jak corka placze bo jest glodna.?????????

Gość gość
ta jasne, głodna jest, wymyślasz ;/ Zrób jej herbaty gorzkiej i jeżeli gada, ze jest głodna to powiedz, ze NIE MOŻE jesć bo dalej będzie rzygała

Gość gość
sucharki ,ryż ,kleik ,możesz dać paluszki słone ,chrupki kukurydziane nie może zaraz się najeść bo znowu będzie chora ,niech pije wodę powoli można z odrobiną soli jak będzie dalej wymiotować bo sól pomaga aby się nie odwodnić . możesz dać kawałek chleba czy butki cienko posmarowanej masłem ale z niczym więcej .

Gość gość
ok dzieki

Gość gość
Jeżeli jednorazowo zwymiotowała to trudno od razu nazwać to chorobą i dietować...ja dałabym normalnie coś jeść jeżeli prosi i dobrze się czuje. Oczywiście coś lekkostrawnego, ale bez specjalnych diet. Marchwianki itp. kleiki raczej się daje przy biegunkach. Może daj jej bułeczkę zwykłą na początek, niesłodką herbatę i zobaczysz czy już jest ok czy coś się będzie działo. Elektrolity warto podać jak dłużej dziecko wymiotuje, jednorazowo nie ma sensu, po prostu niech popija w międzyczasie.

na silne wymioty odgazowana oryginalna coca cola. jej twórcą był min farmaceuta, który szukał środka przeciw wymiotnego. To zadna głupota, wiem to od lekarza piediatry i to bardzo dobrego. Musi być oryginalna coca cola nie pepsi i odgazowana czyli zostawiona na troche aby uleciał gaz.