Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dawanie siary starszemu dziecku, gdy jest się w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 2 lata, jest przeziebiona, maz rzucil pomysl aby dac jej siary na lyzeczce, lyzka by mi sie uzbierala. Cos to w ogole da? Siara ma ponoc duzo przeciwcial.

Gość gość
normalne to raczej nie jest :(

Gość gość
Lyzecka siary ja nagle nie ozdrowi

Gość gość
a ty masz siarę w ciąży? U mnie pierwszego dnia po porodzie sie pojawiła. Co na to lekarz? A pomysł z "leczeniem" starszego dziecka bez sensu, jakiś zabobon :(

Gość gość
Ja bym nie dawala. Zaczniesz pobudzac laktacje a nie wiadomo jakie to moze miec skutki w ciazy. Lepiej kup w aptece jakis ziolowy syrop na przeziębienie.

Gość gość
No wlasnie mam siare. Jestem w 10 tc. To pewnie dlatego, ze 1.5 miesiaca temu odstawilam corke od piersi.

To nie jest nienormalne. Ja mialam siare w 2 ciazach od samego poczatku. Ale podawanie jej komukolwiek do picia uwazam za obrzydliwe, sama to sobie pij, blee.

Gość gość
2 letnie dziecko karmilas piersia?

Gość gość
Ja mam 2 letniego syna ktory sam chodzi,mowi,je wszystko,umie poslugiwac sie widelcem i nie wyobrazam sobie karmic takiego dziecka piersia

Gość gość
skad wy takie chore pomysly bierzecie?? po pierwsze mleko dopasowuje sie do potrzeb dziecka w zaleznosci od jego wieku; siara jest dla noworodka a nie dla dwulatki. po drugie siara to nie jest panaceum na wszystko, jak juz dziecko zachorowalo to mu nic nie da. po trzecie w czasie ciazy stymulowanie piersi jest zabronione, bo moze prowadzic do skurczy macicy i poronienia.

Gość gość
Skoro półtora miesiąca temu odstawilas to pewnie jeszcze tamtenpokarm, ja też mmialam dlugo

Gość gość
ja też mam dwulatka który mówi, śpiewa, liczy, zna kształty, kolory i dla mnie karmienie piersią takiego dziecka jest jak najbardziej normalne. Wracając do tematu jak kończy się karmić piersią przez redukcję, to pokarm zmienia swój skład i przypomina siarę aby dać jak najwięcej przeciwciał na koniec. Jeśli ciąża nie jest zagrożona, to można odciągać dla dziecka a wiele mam karmi w ciąży nadal, czasami dzieci same odstawiają się a czasami po urodzeniu mama karmi tandem.