Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość00000

9msc. Je w nocy

Polecane posty

Gość gość00000

Witam wszystkie mamy. Moja coreczka zaraz konczy 9 miesiecy i nadal je w nocy. Jak ja klade 20 -21 wypije mleka z dodatkiem kleiku ok 150 ml. 12 w nocy - 120 mleka ok 4- 5 120 mleka i rano ok 7 zdaza jej sie wypic ok 120 - jesli jest jeszcze spiaca. A jak sie juz obudzi to nie je do ok 9. Juz troszke meczace sie to dla mnie robi, zdazaja sie noce ktore przespi cale ale to bardzo zadko. mala je w dzien normalne posilki , mleko dostaje tylko na wieczor. Prubowalam ja oszukac woda ale nie udalo sie.

Gość gość
widocznie jeszcze potrzebuje. nic na siłę, przechodziłam przez to niedawno, gdy myślałam, ze dziecko już nie chce jeść, bo kilka razy przespało noc, zaczęło znów się budzić z płaczem. okazało się, że z głodu:-) w wieku 9 m-cy ma jeszcze pełne prawo się budzić na jedzenie.

Gość Sylwia_fl
Moim zdaniem nie ominiesz tego. Taką potrzebę i musi jeść;)

Gość gość
moja ma 18 miesięcy i się jeszcze budzi, to normalne.

Gość gość
A w dzien mleka nie chce pic? Widocznie nadrabia bo ma potrzebe. Ale w tym wieku to nie masz sie co martwic. Moj w prawdzie z twgo mleka o 12 szybko zrezygnowal,ale pil w dzien normlanie. Natomiast na te kolo 5 to sie dlugo budzil. Potem stwierdzilam,ze sprobuje z woda,a jak bedzie chcial mleko to wtwdy zrobie. I czasami obylo sie na wodzie a czasami po wodzie za 15 minut znow sie budzil i chcial jesc. To dawalam mleko. Potem jak juz bylam pelna ze dieta w dzien dostarczam mu wszystko to mleko o 5 bylo na prawde awaryjnie jak wiedzialam,ze poprzedniego dnia np.zjadl za mala kolacje(po poerwszych urodzinach). Nawet nie wiem kiedy dokladnie przestal sie dopominac. Pewnie jakos w 14-15 miesiacu. Teraz ma.16,5 i na prawde nie pamietam kiedy ostatnio robilam zaspana sniadanie:) teraz sie budzi,jeszcze z pol godziny prztulamy sie w lozku i dopierocwstajemy i ja ide szykowac sniadaniei to wcale nie blyskawiczne,bo gotuje i studze normalne mleko.

Gość gość
Moj ma 11msc i tez je o 4-5 nad ranem. Mleko stoi w podgrzewaczu a ja mu podaje półprzytomna i potem jeszcze śpimy do 7. Ale mój sie w nocy czesto budzi a to na smoka,a to sie zaplatal ,a to cos sie przysnilo,a to do mamy,nie pamietam kiedy przespal chociaż do tej 5 bez pobudki:)

Gość gość
Mój syn sam odrzucił jedzenie nocne w 11 miesiącu, był jeszcze na piersi, ale to nie ma znaczenia. Dziecko potrzebuje i tyle, trzeba mu dać jeść, a nie oduczać:) gdy przestał jeść w nocy automatycznie zaczął przesypiać całe noce i nie miał żadnej potrzby picia niczego innego, np. wody. Ciężkie było to 11 miesięcy i dobrze, że już minęło:)

Gość gość
Ja mam zlote dziecko :) Od 3go tygodnia zycia przesypia cale noce... ale od poczatku jest na MM

Gość gość
Mój 2 latek jeszcze czasem budzi się na mleko w nocy

Gość gość
Moj ma 2 i pół roku a budzi sie na picie !!! Ze dwa razy a do tego 15 miesięczna córa budzi sie na mleko 2 lub 3 razy także mamy z******te noce :)))

Gość Werka 123
moj ma 14 mies. i w nocy mnie wykancza. 21-1-4-7 w tych godzinach sie budzi do jedzenia.

Gość gość
jak ja czytam o tych dzieciakach powyżej roku, które jedzą po nocach i budzą się jak niemowlaki to mi się słabo robi :O To wasza wina głupie matki!!! Dziecko w tym wieku TRZEBA oduczać jedzenia w nocy. Ja oduczyłam tego mojego malucha, ale trzeba chcieć. Ale jak wam dobrze zarywać noce, to zarywajcie i pracujcie wspólnie np. nad próchnicą dziecka :)

Gość gość
werka123 ty jesteś nieźle upośledzona. Nie zauważyłaś, że twój dzieciak budzi się z przyzwyczajenia, a nie z głodu? Jak niemowlę bez kitu. żal :O dobrze ci tak :D nawet na matkę się nie nadajesz

Gość gość
Nie koniecznie budzi się z przyzwyczajenia. Moje dziecko miało taki okres zw dzień nie chciało w ogóle jesc zs to w nocy non stop pobudki. Teraz ma 22 miesiące i budzi sie o 6 na jedzenie i potem idzie dalej spać.

Gość gość
Pomału. Widocznie potrzebuje. Z czasem minie i mała będzie spała całe noce. Nie ma reguły że w 6 miesiącu wszystkie dzieci siadają, a w 12 zaczynają chodzić itd... A może kolację dostaje jakąś mniej treściwą i budzi się przez to? A może to będzie mały głodomorek? :) Nie martw się, obserwuj, czasem spróbuj coś zmienić. A kaszkę jej gotujesz, czy tylko kleiki dajesz?

Gość gość
A może dajesz za małą porcje? mój w tym wieku zjadał 210 i śpi do rana , za kilka dni skończy 10 mies.

Gość gość
Moja ma 9 miesięcy i już od 3 nie je w nocy. O 20 zjada 210 mleka z kaszą,wstaje o 7 rano