Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka2806

ile dni od zapłodnienia zrobić usg?

Polecane posty

Gość Anka2806

Witam Mam mały problem. Jestem już w 53 dniu cyklu. Okresu nadal ani śladu. Zaznaczam że mam cykle między 32 a 40 dni. Zrobiłam test ciążowy w 43 dc i wyszedł nagatywny była u Gin zrobił mi usg i także nic nie wyszło powiedział że macica jest w normie i pusta, jedynie lewy jajnik trochę powiększony. Przepisał mi tabletki duphaston które mam brać przez 5 dni i potem jeżeli w trakcie brania nie dostanę miesiączki to jeszcze czekać 10 dni i jeżeli nadal nic nie będzie to zgłosić się do niego. Moje pytanie to czy jest możliwe że USG i test był w błędzie a jestem w ciąży? Dziś na spokojnie wyliczyłam to była u Ginekologa 4 dni o teoretycznego zapłodnienia. Lekarz niby wyliczył że to 7 tydzień by był ciąży. Czytałam że niektórym kobietom dopiero w 6 tygodniu od zapłodnienia wyszło pozytywne USG i test czy to możliwe? Aha dodam jeszcze ze robiła test prolaktyny i norma jest do 23,3 ja mam 22.7. Napiszcie co myślicie

Gość gość
4 dni po zapłodnieniu byłaś na usg?

Gość Anka2807
Tak w 4 tygodniu do zapłodnienia.

Gość gość
no 4 dni po zapłodnieniu czy 4 tygodnie? bo to jednak różnica jakbyś nie zauważyła

Gość gość
jeżeli 4 tyg od zaplodnienia to lekarz dobrze wyliczył bo tygodnie ciązy liczy sie od ostatniego okresu a nie od zapłodnienia. w 7tc pęcherzyk powinien być juz widoczny.