Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fajny deser na upał

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się was zapytać, a raczej prosić o pomoc : czy robicie jakieś szybkie desery? Ale nie typu :lody z pudełka i gotowe, tylko coś z fantazją ;). Wiem że to głupio brzmi, ale jutro moi rodzice przyjeżdżają, a oni lubią restauracyjne dania, ale głupio coś zamówić, bo już i tak uważają mnie za niedołęgę. Ahhhh.... Błagam pomóżcie. Dobrze by było aby ten deser był chłodny, bo w taki upał...Bardzo was proszę o pomoc

Gość gość
Eton Mess sobie poszukaj. Albo Pavlova.

Gość gość
Ja to ostatnio zrobiłam sernik na zimno z paczki ale w pucharach a na to czekoladę rozpuszczon a i Śnieżkę pycha :-)

Gość gość
Tiramisu, mus czekoladowy

Gość gość
Ale to tiramisu to chyba się długo robi.. A tak to właśnie nie chciałam z paczki... Mój partner uważa że powinniśmy pójść na łatwiznę i podać mrożone owoce leśne polane białą czekoladą i jeszcze w takich małych dzbaneczkach też dostawić taką rozpuszczoną czekoladę. On coś takiego jadł w restauracji i cena tego deseru była w granicach 15-20 zł bo już nie pamięta, bo nie on płacił, ale tak zerknął. Co o czymś takim myślicie? I jeszcze zastanawialiśmy sie nad pieczoną gruszką z lodami waniliowymi polaną własnoręcznie zrobionym sorbetem malinowym. Ahhhh sama nie wiem

Gość gość
Panna cotta plus mus z sezonowych owoców.

Gość gość
No właśnie nad tym też się zastanawiałam tylko nie wiem jak dobrze ją zrobić, a nie mam wiele czasu więc nie mogę eksperymentować na przepisach o których nie mam pojęcia... Może dasz przepis, byłabym bardzo wdzięczna

Gość gość
Może trifle, skoro chcesz z owocami?

Gość gość
Wejdź na mojewypieki.com, tam jest przepis na waniliową, z którego robię i wychodzi pyszna :) (inne też są, ale jeszcze nie testowałam)

Gość gość
O to jest wspaniały pomysł, mam nadzieję że nie zepsuje czegoś ;)

Gość gość
Naprawdę bardzo Wam dziękuje, jesteście wspaniałe, a ja taka niezdara nigdy nic nie potrafię już myślałam że znowu przed rodzicami wyjdę jak jakaś niepełnosprawna, bardzo ale to bardzo Wam dziękuję. Zastanawiam się teraz nad panacottą i trifle, heheh a może sie popiszę i zrobię i to i to