Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akna1

podrażnienia po depilacji

Polecane posty

drogie panie, drodzy panowie jak się pozbyć takich podrażnień? nogi i okolice bikini

Gość gość
zedrzyj skóre i po problemie, będziesz mieć piękne, gładkie różowe ciało bez martwego naskórka

byłabym wdzięczna gdybyście poważnie odpowiadali a jesli nie wiecie nic na ten temat to idżcie spać

Gość gość
Bardzo dobry jest preparat po depilacji o nazwie Folisan. Ja swój kupiłam w salonie kosmetycznym. www.beautypremium.pl/depilacja-pasta-cukrowa/

Gość Maxineczkaaa90
ja tez mialam problemy z wrastajacymi wloskami ale zaczelam chodzic na wosk do time for wax i kosmetyczka doradzila mi naprawde fajne punktowe serum dodatkowo stosuje gruboziarnisty peeling i naprawde widze roznice

Gość nikki26
mi na podrażnienia po depilacji okolic intymnych pomaga provag żel, smaruję się nim po usuwaniu włosów woskiem czy maszynką do golenia, a na podrażnienia na nogach kupuję jakiś balsam czy maść z dużym stężeniem mocznika

Gość Sylwia_fl
Może stosujesz nieodpowiednie dla swojej skóry kosmetyki? A próbowałaś kiedyś usunąć na dłużej niechciane owłosienie?

Gość gośćmon
Kakaowy balsam do ciał świetnie łagodzi u mnie skórę nóg po depilacji. Na bikini niezastąpiony jest krem alantan

Gość gość
Ja używam folisan

Gość unikalna kompozycja
Po goleniu okolic intymnych żel LaciBios Femina (jak dobrze poszukasz w swoim mieście to można kupić za 9-10 zł). Stosuję od kilku miesięcy- działa. Na nogi i inne miejsca żel z żywokostem firmy Floslek (też ok. 10 zł). Sam stosuję z powodzeniem od dłuższego czasu i dlatego polecam Tobie. Tym bardziej, że są naprawdę tanie i dodatkowo w formie żelu. Idealnie się wchłaniają i nie kleją. W ogóle ten żel z żywokostem to jest dla mnie jakiś cud. Działa absolutnie na wszystko: podrażnienia, ranki, zadrapania, po wyciskaniu czegoś na twarzy następnego dnia praktycznie zero śladu.

Na podrażnienia po depilacji bardzo dobry jest balsam Bump Eraiser. Ma bardzo dobry skład, wiele naturalnych składników, które złagodzą podrażnienia i nawilżą skórę.

Gość SpecDsProbiotyków
Najlepiej do takich podrażnień nie dopuścić, bardzo ważne jest żeby maszynka do golenia-szczególnie okolic intymnych była za każdym razem nowa lub odkażona. Warto też skórę posmarować środkiem antybakteryjnym i z kwasem mlekowym/dobrze sprawdza się provag żel/. Można zastosować ałun-kryształ o działaniu antybakteryjnym i przyspieszającym gojenie.Dobrze też do golenia stosować piankę lub żel. Po więcej informacji na temat zdrowia i higieny intymnej zapraszam na provag.pl/

Gość gość
Dlatego ja nie golę tylko chodzę do salonu kosmetycznego na depilację pastą cukrową. Salon znalazłam na zumi.pl

Gość gość
jak już ogolisz to stosuj krem pilarix chyba. albo pilarex :D nie pilarix :D z mocznikiem. jak pojdziesz do apteki to bez problemu dostaneisz. 20 zł kosztuje, nie jets super wydajny ale na bikini spokojnie na dłuzej ci starczy. ja sie tak pozbyłam problemu wrastających wlosków po depilatorze

Gość gość
a na przyszłośc pomyśl o depilajci laserowej. troche trzeba wydać ale o ile prostsze jest życie :D zero podrażnień, praktycznei zero włosków. Ja na razie zrobiłam łydki ale tej jesieni bede dalej walczyc ;) tylko trzeba na dobry laser trafić. Raz poszłam z grouponu i kiszka. A teraz chodze do arkadii w opolu i super efekty

Gość Agatka2014
Witam, polecam depilację woskiem Lycon. Jest stosunkowo bezbolesna i po tym wosku włoski nie wrastają, Lycon ma też spray Ingrown, który przeciwdziała wrastaniu włosków. Polecam salon na Grzybowskiej 3 Body and Beauty Clinic w Warszawie

Gość Migea
Na nogi nakładam krem po depilacji Joanna, który opóźnia odrost włosów ale tez łagodzi podrażnienia po depilacji. A okolice bikini smaruję provag żelem, zawiera on substancje kojące i łagodzące, zarówno podrażnienia po depilacji, jak i po seksie, jakieś otarcia i ranki. No i chroni przed infekcjami.