Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy nie przegne jak nazwe corke Eurydyka

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży wyszlo ze to dziewczynka będzie, mamy juz 5letniego chlopca Morfeusza i czy Eurydyka nie będzie zbyt zboczone jak na rodzeństwo ? No wiecie morfeusz i eurydyka, Romeo i Julia itd. Ewentualnie jakie imie będzie pasowalo do siostry Morfeusza?

Gość gość
Ofelia.

Gość gość
Szczerze Ci powiem ze jak juz nazwalas syna Morfeusz to nikogo ta Euryduka nie zaskaoszysz bo pewnie wszyscy spodziewaja sie rownie nie typowego imienia. Mi sie ono nie podoba ale jesli dla ciebie jest ok to nie widze problemu.

Gość gość
Eurydyka jest trudna w wymowie i dziecko może je przekrecac. A jakie są jego zdrobnienia? Mnie bardziej Ofelia do Morfeusza pasuje.

Gość gość
Ładne imię ale ja nie lubię jak rodzeństwo ma właśnie imiona jak"Romeo i Julia" potem są problemy w szkole itp. Dzieci mogą stać się( nie muszą) pośmiewiskiem, ale to też zależy od rówieśników. Ale mogą mieć do Ciebie o to pretensje jak np dziewczynka będzie miała 12 lat i będzie czytała mitologię( chyba że to nie stąd, bo ogólnie nie przypominam sobie tej pary :p) ja bym wybrała również oryginalne ale inne imię. Może powinniście zrobić w domu taki quiz?

Gość gość
Podbijam Ofelia jakoś mi nie nezy

Gość gość
Sory, ale nie znam mitu o Morfeuszu i Eurydyce. Znam za to o Orfeuszu i Eurydyce...

Gość gość
o, właśnie, mnie się tez Orfeusz kojarzył, ale że jestem słaba z mitów, to myślałam, że przekręciłam.

Gość gość
Morfeusz :D serio tak dziecko nazwałas?