Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o pająka w odkurzaczu

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się dowiedzieć, czy jak wciągnęłam odkurzaczem pająka wielkości monety 5zł to czy on może wyjść czy już na pewno nie żyje? Proszę o pomoc, to nie prowokacja.

Gość gość
raczej żyje , miałam kiedyś podobnie ,brr aż mnie zmroziło

Gość gość
5zl razem z nogami?

Gość gość
Moze wylezc jak twardy zawodnik z niego. Lepiej wyrzuc natychmiast worek ale zanim go wyjmiesz z odkurzacza to wlacz i przyssij do dywanu zeby skotlowalo sie z rury. Fujjjj ja tez tak pozbywam sie pajakow z domu bo okropnie sie ich boje!!!!

Gość gość
My jak wciągamy pająka to zatykamy rurę papierem albo ręcznikami papierowymi ;) po co wyrzucać wszystko od razu, jak worek w połowie pełny

Gość gość
Żeby to samica nie była i tam jaj nie zniosla

Gość gość
5zł długości ciała bez nóg. Z nogami więcej. Ledwo go wciągnęłam. Odkurzacz jest na balkonie, myślicie że mógł wyjść? Proszę o poważne odpowiedzi, błagam nie straszcie mnie, mam arachnofobię, dla mnie to trudna sytuacja...

Gość gość
Jezus, jaja?? Jak myślę o tym, to tam coś białego przy tym pająku było, może kokon...

Gość gość
Tez się tak pozbywamy pająków i innych robali. Ble.

Gość gość
brrr mnie aż trzepie jak pomyslałam o tym pajaku. a gdzie mieszkasz? bo wiem ze tam tego jest od groma i przez to tam nie jeżdżę. raz byłam u siostry, siedziałam przed tv i kątem oka widziałam ze coś przebiegło. myslałam ze to mysz a to kurde pająk taki ogromny. nie mogłam spać normalnie, z paniki szwagier musiał mi baldachim zamontowac

Gość gość
sorry zapomniałam dopisać uk. w uk pełno pajakow

Gość gość
Urośnie z niego Sheloba niczym z "Władcy Pierścieni" mówię Ci ;)

Gość gość
Ja mieszkam w Warszawie, na Bielanach. Chyba kupię nowy odkurzacz.

Gość gość
ja mieszkam w uk. Odkąd przeprowadziliśmy się nad rzekę, to jakaś masakra.. :/ Sama kiedyś wciągnęłam w odkurzać jednego sporego delikwenta, ale nie wiem czy czasem nie wylazł, bo za ok.3 dni łaził taki jakiś kulawy strasznie podobny do tamtego :/ Kupiłam jakiś spray na robale, ale chyba nie działa, bo dwa dni temu pryskałam pajęczynę, co taki jeden sobie utkał przy oknie. Myslałam, że zdechł, ale dziś zauważyłam długie nogi w rogu okna (na zewnątrz).. :/ więc nie dość, że nie zdechł, to urósł!! :/ masakra... Przy innym oknie na zewnątrz też widzę już pajęczynę :/ Mężowi powiedziałam, ze jak nie zrobi czegos nie otwieram okien (a nie wyobrazam sobie, bo wtedy zaduch w domu..) :/ tez mam arachnofobię... Dodam, ze nie jestem autorką :)

Gość gość
niech mąż się tym zajmie twój

Gość gość
Taa..tylko on mocny w słowach, a jak przyhcodzi co do czego sam nie wie jak zabrać się do skutecznego zabicia tego.. Mam nadzieję, ze cos z tym zrobi bo ja okna na pewno nie otworze...Za bardzo sie boję dziadostwa..

Gość gość
Mąż nie da rady, ma traumę z dzieciństwa.

Gość gość
Ze mnie się w domu smieją a ja od 2- 3 lat dostaje dreszczy na widok pająków szczeg tych większych nie tych zwyklych .Potrafie plakac krzyczeć Kiedyś w nocy zobaczylam pająka postawilam na nim sloik zeby go ktos wywalił. Siostra za pozbycie sie pajaka dostaje kase na kebaba !

Gość gość
Ooo matko ja nigdy odkurzaczem nie wciągam bo wylaza i to agresywniejsze jakieś tylko ciapem je zabijam trzeba sie przemoc

Gość gość
Ja wiem ze sa zabobony ze Pająków sie nie zabija , dlatego zawsze bloagam zeby ktoś pozbyl sie go . Odkurzacz w ostatecznosci tylko z turboszczotką .Teraz mam taką PALETKĘ NA MUCHY co razi prądem i jak zostaje sama a pajaka widze to go tym traktuje .A mimo to cala noc mi sie sni

Gość gość
moskitiery w okna jedyne rozwiązanie i jakies aromatyczne zioła, mięta, szałwia itd

Gość gość
bylo trzepnac kalpkiem i po sprawie :) u mnie tez sa, a teraz bedzie ich wiecej bo bede sie chowac na zime do domu, my traktujemy je klapkiem a potem kibelkiem, kiedys maz wyrzucal ale etraz jest w domu dziecko i nie wyobrazam sobie znalesc takiego w lozeczku mojego syna.pozakladaj moskitiery na okna

Gość gość
No moskitiery muszę założyć w tym roku, wiem. A klapkiem się nie dało, bo on se siadł pod parapetem. Klapkiem nie dałabym rady z resztą.

Gość gość
Może wyjść. Mnie kiedyś wyszedł. Wyrzuć worek.

Gość gość
brrr, ja tez sie raz poplakalam na widok pajaka, bo byl ogromny i biegl prosto na mnie... Ale ja tym bardziej zaraz zabijam tym co mam pod reka, bo zanim bym przyniosla odkurzacz, to moglby uciec... W piaskownicy u syna czesto sa, ostatnio po rece mu chodzil, szybko go zrzucilam foremka do piasku i ubilam na laweczce, az zatrzeszczalo :/