Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfghjklertyuyhb

Czy da sie schudnąc w pol roku po porodzie?

Polecane posty

Gość asdfghjklertyuyhb

Jestem w ciązy i w przyszlym roku biorę slub. od porodu do wesela zostanie mi 7 miesiecy. czy możliwe jest schudnięcie w tym czasie? nie chce schudnąc trochę, nigdy nie bylam grubasem, ale chce mieć plaski brzuch. Na pewno slub to bedzie dobry bodziec do cwiczen, ale boje się że nie uda mi się zrzucic kg. Wiadomo, że dochodzi jeszcze uszycie sukni... wiec musialabym schudnąć w miarę szybko. Jak to bylo u Was? jakie cwiczenia wykonywalyscie? ile zrzucilyscie i w jakim czasie?

Gość gość
a dlaczego miałoby się nie dać? pół roku to bardzo dużo czasu

Gość gość
podpinam sie pod temaat ;) przeciez rok te odchudzanie nie moze trwac :(

Gość gość
nic nie robilam, przytylam 16kg i tyle zgubilam w miesiace :)

Gość gość
Glylupie pytanie czy sie da. Moja kumpelka 3 miesiace po porodzie poszla w fw a w ciazy przytyla 18 kg.

Gość Aguszna
Ja w ciąży przytyłam 20 kg, straciłam je w około 4 miesiące bez odchudzania, po prostu samo zeszło. Potem postanowiłam wziąć się za siebie i rezygnując całkowicie z pieczywa i słodyczy w miesiąc straciłam dodatkowe 6 kg. Powodzenia:)

Gość gość
mi np. się nie udało... ćwiczyłam, biegałam, zdrowo jadłam, ale to niewiele dało... za 1 miesiąc ślub a ja mam 10kg na plusie po ciąży ;/

Gość gość
hmm no 4 miesiace to nie tak zle przeciez:)

Gość asdfghjklertyuyhb
jak widac nie jest to glupie pytanie, znam wiele osob ktore po ciazy po prostu zostaly grube, nie wiem ile cwiczyly i co jadly, w dodatku moja ukochana siostra ktora by wszystko zrobila zebym przytyla jak najwiecej najlepiej z 50kg i stanela przed Oltarzem jako wieloryb powiedziala mi, ze dopiero 3 miesiace po porodzie moge zaczac cwiczyc wiec zostanie mi strasznie malo czasu. wiem, ze niektore kobiety gubia te kg od razu jednak wydaje mi sie, ze ja niestety nie bede do nich nalezala. tyje przede wszystkim w brzuch, typowo męsko. jestem w 5 miesiacu a mam juz 7 dodatkowych kg.

Gość gość
Pytanie jest glupie bo sama doskonale wiesz ze jedne bez trudu zrzucaja inne nie wiek skad ktos ma wiedziec jak yo bedzie z toba.

Gość asdfghjklertyuyhb
droga mądralińska, nie ma glupich pytan sa tylko glupie odpowiedzi, jak widac twoje. nie zapytalam czy ja schudne, nikt nie jest Duchem Swietym i nie może tego wiedziec. przeczytaj ze zrozumieniem i jesli zrozumiesz i masz cos do powiedzenia to odpowiedz, jesli nie to nie

Gość gość
Sama napisalas ze wiesz ze sa takie osoby ktore gubia szybko kg to jakiej odpowiedzi oczekujesz? Jedna schudnie inna nie.

Gość gość
wezmiesz sie za siebie to schudniesz - najwazniejsze zeby uwazac na to co jesz juz treraz w ciazy. nie jedz w ogole slodyczy i nie pij slodkich napojow bo to niepotrzebne kalorie a poza tym uzaleznisz sie od cukru i bedzie Cie do niego ciagnac po porodzie zabieraj dziecko na dluugie spacery ale nie idz zolwim tempem tylko energicznie tak zeby sie spocic. Ja 3 miesiace po porodzie wazylam mniej niz przed - przytylam 16 kg (w tym 2 ostatnie przez 2 tygodnie kiedy bylam juz po terminie)

Gość asdfghjklertyuyhb
niestety urodze w sroga zime wiec dlugie i intensywne spacerki odpadaja... slodkiego nie jem bo mnie nie ciagnie, ale napoje niestety tak. pije tak duzo, ze nie wiedzialam ze mozna tyle pic

Gość gość
to ja wam napisze szczerze jak było u mnie. Da się. Ja zawsze byłam szczupła, zero nadwagi. Ale zawsze raczej zwracałam uwagę na to co jem, nie przepadałam za słodyczami, nie jadłam na noc, nie podjadałam itp. Do rzeczy. W ciąży przytyłam 23 kg :( Po porodzie zachwycona teściowa jak zobaczyła mój brzuch (2 tyg po porodzie) powiedziała "taki wystający brzuch to jeszcze dłuuugo będziesz miała" - powiedziała to z szyderczym uśmieszkiem.... Ja się zawzięłam i po 3 miesiącach miałam tylko 3 kg za dużo, ale brzuch już był praktycznie jak przed ciążą. Dziś po pół roku od porodu zrzuciłam 24 kg, i wyglądam chyba lepiej niż przed ciążą. Co robiłam? Urodziłam sn i mogłam szybko zacząć ćwiczyć. Po tygodniu od porodu zaczęłam robić specjalne ćwiczenia w połogu. Dużo chodziłam z wózkiem - po 10-15 km dziennie i to szybkim tempem z aplikacja na telefon - spalałam tym ok 700 kcal dziennie i do tego karmiłam piersią (do dziś karmię) co daje kolejne 500 kcal, więc dziennie spalałam 1200 a jadłam ok 1800, więc tak jakbym była na diecie 600 kcal. Po 3 miesiącach zaczęłam ćwiczyć skalpel i inne ćwiczenia z Ewką. Do 3 miesiąca po porodzie nosiłam pas poporodowy który ładnie zbiera brzuch, potem już nie potrzebowałam.

Gość gość
Dodam jeszcze że owszem było zrzucić "łatwo" pierwsze 10 kg, ale kolejne kg to już było ciężko, a ostatnie 4 kg to już ciężko jak cholera... Ale się udało. A jeśli chodzi o sukienkę to tym w ogóle się nie przejmuj, większość przyszłych panien młodych chudnie przed ślubem dlatego ostatnia przymiarka powinna być tydzień przed ślubem. Sukienkę ślubną jeżeli ma gorset jest bardzo łatwo zwęzić, a zresztą możesz mieć z takim wiązaniem na plecach który zwężasz jak potrzebujesz. Często przyszłe panny młode są na diecie w trakcie szycia sukni, to jest normalne i w ogóle nie przeszkadza, zapytaj krawcowej potwierdzi moje słowa.

Gość gość
I jeszcze tylko napiszę że dużo moich znajomych nigdy nie doszło do figury sprzed ciąży ale też nic z sobą nie robią tylko narzekają i się objadają :o ale kilku, w tym mnie się udało, wszystko zależy od ciebie i jest to w 100% możliwe.

Gość gość
Do wagi sprzed ciąży wróciłam po 6 tygodniach, a nie należę do chudzin, które mogą jeść bez ograniczeń. W ciąży przytyłam 14 kg, więc w górnej granicy normy.