Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gotujecie swoim dzieciom obiady z dwoch dan

Polecane posty

Gość gość

wszedzie czytam ze takie dziecko( 11 msc) powiino zjesc zupe i drugie danie. ja zawsze mam jedno danie np. krupnik i wrdabiam mu ugotowane mieso

Gość gość
Podobno powinno. Moj ma 1.5 roku i dopiero od niedawna zjada dwa dania. Zupę przed spaniem okolo 12 a drugie danie kolo 16.

Gość gość
nie martw sie ja tez.. moj lada moment skonczy roczek a je tylko jedno danie.. tzn na ogol zupa z miesem na gesto.. rozne kombinacje..on w zyciu nie zje dwóch dan.. ledwo to jedno wciaga...wiec nie patrz na te wszystkie schematy bo kazde dziecko jest inne...jedno je mniej inne wiecej.. moj nigdy nie nalezach do lakomczuchow..ciezko sie go karmi i mało je... teraz mam zamiar na parze mu gotowac i lekko rozdrabniac..ale z tego co widze latwiej mu zjesc bardziej rozdrobniony bo ma tylko 4 zeby tzn jedynki...i ciezko mu sie gyzie..

Gość gość
Nie wiem, moja mama całe życie gotowała jedno danie i jakoś zyję a niedożywiona nie byłam nigdy.

Gość gość
Hm... Moje nie jadają dwóch dań. Jednak tak tera myślę, że mogłabym zupą zastąpić tę nieszczęsną kaszę... I chyba tak zrobię jak mi się zapasy skończą.

Gość gość
Mój jak miał roczek i troche ponad to w życiu by nie zjadł 2 dniach. Teraz ma 16 mc i od niedawna dopiero je dwa dania, przed spaniem zupkę zje na gęsto zawsze z mięsem a jak wstanie za 3h to już ma drugie danie albo jeszcze raz zupę jak nie chce mi się gotować. Na drugie dostaje kaszę kuskus/ryż/ziemniaki z jajkiem,mieskiem pokrojonym, gotowane warzywa duszone bardziej z łyżeczką masełka i z dodatkie ziół żeby był sosik bo inaczej nie zje do tego obowiązkowo utarty kiszony ogórek :D

Gość gość
Taaaa dwa dania ha ha. Chyba po to, aby mu rozepchać niepotrzebnie żołądek. Przecież jak dziecko ma jeden pełnowartościowy posiłek w jednym daniu, to po co mu drugie? Tak dla przykładu, podajesz autorko dziecku krupnik. Tak naprawdę z tych składników możesz zrobić dwa dania. Rosół i kaszę z mięsem i marchewką.

Gość gość
no wlasnie u mnie w domu tez bylo tylko jedno danie, nei zawsze jest to zupa, czasem kasza z mieskiem i warzywami albo spagetti, ogolnei to moj ladnie wszytsko je ale nie placze z glodu wiec chyba mu wystarcza, po obiedzie zjada tylko deser z owocow i potem na noc mleko, zreszt azawsze w ciagu dnia skubnie cos mi z talerza :)

Gość gość
cd. To po co się rozdrabniać, jak można zrobić pożywną zupę, a podejrzewam, że dziecko chętniej zje te składniki w jednym daniu, niż rozłożone na czynniki pierwsze. Te teksty to tylko pic na wodę i żeby matki miały więcej roboty. gość 21:35

Gość gość
gość dziś no wlasnie u mnie w domu tez bylo tylko jedno danie, nei zawsze jest to zupa, czasem kasza z mieskiem i warzywami albo spagetti, ogolnei to moj ladnie wszytsko je ale nie placze z glodu wiec chyba mu wystarcza, po obiedzie zjada tylko deser z owocow i potem na noc mleko, zreszt azawsze w ciagu dnia skubnie cos mi z talerza usmiech.gif - własnie:) Podajesz jeszcze deser z owoców, to poco dziecku dwa dania? Nie przejmuj się tym co piszą, co dziecko powinno. Jak sobie przypominam, to moje też nie jadły dwóch dań.

Gość gość
też gotowałam jedno- najczęściej zupę bo tam więcej warzyw. Ale moja dużo spała. Ciężko by było wcisnąć dwa duże posiłki po południu skoro o 18:00 już zasypiała na noc. Teraz mam gorzej bo już jest duza i chodzi do przedszkola. Jak ma wolne i jest jedno danie to zaraz się upomina gdzie zupka albo drugie.

Gość gość
tu autorka to wlasnie gosciu 21:35 zgadzams ie z toba, u mnie jest obiad o godzinie 14 i wlasnie nie rozumiem po co sie paprac raz z zupka potem z drugim daniem skoro wszytsko mozna podac za jednym zamachem :)

Gość gość
Wiesz autorko po co? Żeby ci potem nikt nie zarzucił, że jesteś leniwa krowa, że ci się dziecku porządnego obiadu nie chce ugotować he he. Jakby gęsta zupa z wkładką mięsną, nie była porządnym obiadem dla takiego dziecka. gość 21:35

Gość gość
a no moze i masz racje :) czasem zdarza mi sie byc leniwa krowa i wtedy serwuje obiad ze sloiczka :P hehe

Gość regerwg
W życiu... Nie znam nawet nikogo kto by tak gotował, czy to dla dzieci, czy dla całej rodziny.

Gość gość
Jeszcze nie mam dzieci, ale u mnie w domu na co dzień nie jadło się dwudaniowego obiadu, w rodzinie męża to samo. Ja szczerze mówiąc zawsze najadam się jednym daniem obiadowym, nie wyobrażam sobie napychać się dwoma daniami... Ostatnio na wczasach mieliśmy właśnie tego typu obiady i ledwo wstawaliśmy od stołu, a potem przez co najmniej godzinę musieliśmy odpoczywać... Nie, to nie dla nas.

Gość gość
Dwa dania to tylko serwuję jak ugotuję zupę owocową

Gość gość
u mnie tez jest zawsze 1 danie, nie chcialoby mi sie spedzac pol dnia na gotowaniu

Gość gość
Ja podaje o 13 zupę sama gotuje a o 17 drugie ze słoika tv chodzi o to żeby dziecko nie jadło tylko mleka ciągle . Dziecko 10 miesięcy

Moja ma prawie 10 miesięcy i je tylko jedno danie na obiad, zupke z mięsna wkładką i ma dość:-) na siłe jej nie będę dawać, ona zresztą taka jest ze zje tylko jak jest głodna. Widać tyle jej wystarcza. Je owoce, żółtko, chlebek, warzywa i miesko, może nie zjada wielkie tego ilości ale zjada. Żywe srebro a jaka wygadana :D (w swoim języku oczywiście). Słuchaj swojego dziecka przede wszystkim i konfrontuj ze swoim rozumem osoby dorosłej :-) . Ważne żeby dziecko nie jadło tylko mleka ale na sile nie ma sensu wpychac.

Gość gość
U mnie w rodzinie są codziennie obiady z dwóch dań, a dziecko je to co my tylko mniejsze porcje. Nie wyobrazam sobie, zeby dziecko karmić jedynie samą zupą, choćby z mięsem.

Gość gość
A moj pracujacy fizycznie facet jakos je sama zupe i to bez miesa i nie jest glodny