Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiek płodu

Polecane posty

Gość gość

Witam mam taka sprawe. Na usg lekarz stwierdził ze dziecko jest o 4 dni wieksze wzgleem terminu om. Jestem w 31 tygodniu. Czy to normalne? Czy kwestia wcześniej szego zajscia w ciaze niz podejrzewam?

Gość gość
na takim etapie ciaży odchylenia zdarzają się nawet do 2 tyg. Widać twoje dziecko będzie większe. Nie znaczy to że zaszłaś w ciażę 4 dni wcześniej.

Gość gość
Tak rozwazam wcześniej tzn 3 tgwcześniej ale mialam birmalny obfity okres ostatni wiec logicznie rzecz biorqc nie jest to mozliwe.

Gość gość
To wyluzuj. A tak ci wyszło teraz czy od samego początku było?

Bez nerwów :-) moje dziecko było zawsze o tydzień młodsze i mieściło się w tych ich przedziałach i odchyleniach. Nagle wybilo w gore w 3 trymestrze ale i tak była malutka, tylko 2800 gram.

Gość gość
Elasnie teraz tak wyszli wcześniej sie zgadzalo;)) czyli generalnie nie jest to zwiazane z ewentualnym wcześniej szym zaplodbieniem? Super.

Gość gość
No przestań 4 dni? Przecież to na granicy bledu:)

Gość gość
no to wiadomo, że każde dziecko inaczej rośnie -widać twoje jest ciut większe i stąd te 4 dni do przodu. Żadne odchylenie -norma. A ponadto usg to tylko urządzenie i też nie pokazuje dokładnych danych. wagowo może się mylić nawet o plus minus 0,5kg.