Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jecie normalnie?

Polecane posty

Gość gość

u was w domu je sie jeszcze normalne, domowe obiady typu: mielony z ziemniakami i buraczkami, mizeria, schabowy z kapusta zasmazana, udka z kurczaka z ziemniakami, sosem i surowka? Czy warzywka na parze i rybe z folii?

Gość gość
raczej normalnie, u mnie dzis nalesniki z mięsem

Gość gość
U nas tez je się głównie smażone mięsa i sosy, ale ja widzę po sobie, że nie mogę jeść czegoś co ocieka tłuszczem. Kiedyś mogłam zjeść wszystko i było ok. Teraz staram się nie jeść bardzo tłustych potraw bo później umieram. Lubiłam bardzo fasolkę po bretonsku mojej teściowej, a teraz jak ja zjem to jeszcze na drugi dzień cierpię.

Gość gość
mieszanie, lubimy mielone, pulpety, buraczki, kapustę, pierogi i często pojawiają sie te potrawy w naszym domu ale jest też domowa pizza, lasagne, ryba smażona lub na parze, różne makarony z sosami (szupinkowy wiedzie prym) naleśniki meksykańskie, z kurczakiem z dipem czosnkowym.

Gość gość
uważam, że jem normalnie, ale chyba mamy trochę inne podejście do normalnie :O Owszem jemy smażone - choć częściej pieczone lub z parowaru, ale jak robię np kotlety schabowe, to już nie zasmażam kapusty - w ogóle nie wiem jak to zrobić :O tylko daję do tego surówkę. Ryby jemy średnio 2 razy w tygodniu, najczęściej pieczone. często robię coś na parze, bo to naprawdę szybki obiad nie wymagający praktycznie pracy. uważam, ze jemy normalnie - nie żadne eko, ale nie uważam zalewania jedzenia tonami tłuszczu jak to robiły nasze babcie za normalną kuchnię.

Gość gość
ja bardzo lubie domowe jedzenie i nie zamienilabym na nic innego :D zaraz lece do sklepu bo widzialam, ze w polomarkecie jest obnizka na poledwiczki wieprzowe. uwielbiam <3

Gość gość
My jemy bardzo po domowemu, co nie znaczy, że zdrowo, bo ziemniaki z tłuszczem, smażona ryba, schabowy czy kotlet mielony albo nawet pieczenie i tłuste sosy ze zdrowym odżywianiem mają niewiele wspólnego, ale tak jemy, bo to nam smakuje. Jak warzywa to najlepiej jako dodatek do ziemniaków i mięsa, albo w zupie.

Gość Werka 123
kazdy jeto na co go stac

Gość gość
Roznie. W domu rodzinnym tak,ale kapusty zasmazanej w zyciu nie jadlam:P mama czesto dusi jakies miesa,albo robi schabowe lub mielone.i robi typowe zupy:rosol,krupnik,pomidorowa. Ja natomiasr rzadko smaze,schabowego nie pamietam kiedy robilam,bo nie lubie stac i smazyc,tak samo mielone. Ale robie np.pulpeciki,bo synek je,robe je zapiekane,albo spaghetti(wlasnie gotuje pomidory na sos),dusze rozne miesa,gotuje w zupie,l. Czasami zrobie zupe tradycyjna,ale bez smietany, a czasami jakas bardziej wymyslna-np.dzisiaj zupa krem z cukini(co u mojej mamy nigdy sie nie zdaza). Jemy tez warzywa i ryby na parze,albo warzywa pieczone.

Gość gość
ja nie smażę. Nie mam tez nigdy w lodówce majonezu czy śmietany. Ale na parze nie gotuje raczej. Ryby tez max 1 raz w tygodniu- pieczone w folii lub wędzone. Zupy jemy praktycznie wszystkie. Oczywiscie bez zasmażki i zabielane jogurtem. Mizeria, buraczki itp to jak najbardziej. Do tego duszone lub pieczone mieso. Ziemniaki, makaron czy ryż jemy - czasem ryz i makaron razowy ale mniej lubimy. Staram sie tez mozliwie czesto gotowac soczewice, komosę, grube kasze. Sosy troszke rzadziej ale bywa.