Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Piekarr

Sprzedawczyni

Polecane posty

Hej. Od kilku dni w sklepie z pieczywem pracuje nowa młoda i śliczna dziewczyna. Złapaliśmy kilka razy kontakt wzrokowy i "poleciały uśmieszki", ale na tym się skończyło. Obecnie ona uczy się co i jak i zawsze przy niej jest jakaś starsza sprzedawczyni i pomaga jej się uczyć. Nie wiem czy uśmiecha się do mnie i patrzy w oczy bo zwróciłem jej uwagę czy robi tak z każdym klientem? Kompletnie nie wiem jak jakoś do niej zagadać bo raz, że ciągle przy niej jest inna sprzedawczyni, a dwa to strasznie mnie onieśmiela. Na ogół też jestem dosyć nieśmiały, więc to tylko pogarsza moją sytuację. Wydaje mi się, że może być starsza o maks 4 lata (ja 19, a ona 19-23). Myślę żeby przeczekać do momentu gdy będzie już sama pracować na kasie, a potem jakoś zagadać - tylko jak? Sposób z kartką i numerem odpada. Myślałem o coś zapytać per Ty, a za chwilę poprawić na Panią (bo wkońcu się nie znamy) i wtedy gdy powie "aj tam" czy coś podobnego to się zapoznać i spytać jak się jej pracuje i czy pracuje tylko na wakacje czy na dłużej. Tylko co gdy nic nie odpowie po tej mojej "zaplanowanej gafie" ? Doradzicie coś? :)

Gość gość
Chyba to norma że z ekspedientką się rozmawia, ja zawsze zagaduję jak mam czas i dziewczyna mi wpadnie w oko, a z ekspedientką łatwiej zagadać niż z obcą laską na ulicy :)

No właśnie za bardzo nie wiem jak zagadać do ekspedientki bo większość jakie spotykałem to były już po 40. Zagadanie gdzieś na imprezie też wygląda całkiem inaczej, dlatego proszę o jakieś konkretniejsze rady :)

Gość nnagaprawda
ogólnie już jesteś spalony - bo jaka dziewczyna będzie chciała faceta który codziennie przychodzi po piwo :classic_cool: :D uśmiecha się bo musi by naganiać takich pijaczków jak ty - to wszystko, a ty zaraz sobie zacząłeś coś wyobrażąć

Gość gość
zapros ja na kawe

Gość gość
co ty nie umiesz rozmawiac z ludzmi.

Gość gość
sprzedawczynie to bardzo fałszywe kobiety - z jednej strony się uśmiechają, przymilają a z drugiej strony myślą jak ci coś wsunąć już na granicy daty spożycia a często nawet starego... uważaj!! te śmichy, hihy to to może być fałsz.....