Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AltGr

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Witam. Mam 20 lat i od kilku miesięcy biorę microgynon 21. przez cały lipiec brałam każdą tabletkę żadnej nie pomijając idealnie o danej godzinie (jak zawsze). 23 lipca dostałam miesiączkę w czasie przerwy od tabletek. przez dwa pierwsze dni była bardzo silna a w 3 i 4 już słabsza. Biorąc za koniec miesiączki 27 lipca dnia 31 lipca wybrałam się z chłopakiem na oddawanie krwi do krwiodawstwa. pierwszą tabletkę od kolejnego opakowania wzięłam dopiero dzień później, 3h przed tabletką z dnia drugiego (z tego co wiem można dwie tabletki antykoncepcyjne w jednym dniu jeśli w pierwszym się nie wzięło a nie wzięłam bo dopiero dzień później dostałam receptę) do tego połknęłam jedną harmonelle. 29 lipca (następnego dnia od brania dwóch tabletek) 4x wymiotowałam w godzinach od 5 do 7 rano (w tym za pierwszym razem żółcią). Przez kilka pozostałych dni nic się ze mną nie działo. Oddałam krew i wszystko było ok. Od wczoraj i dzisiaj miewam silne bóle pęcherza rano a potem bardzo często oddaję mocz - w czasie 8h w pracy oddałam mocz 8 razy co mi się nie zdarza ! Dodam że w czasie miesiączki kochałam się z moim chłopakiem w prezerwatywie 2x a 3 sierpnia kochałam się z nim bez prezerwatywy (bo już brałam tabletki od 8 dni) ale nie kończył we mnie. Czy to możliwe że jestem w ciąży ? Strasznie się boję bo nie mam warunków na dziecko dlatego się zabezpieczaliśmy, wiem że żadna metoda nie daje 100 %. Czy mam powody do obawy czy jednak ciąża nie jest możliwa i jest to jakiś problem z pęcherzem? Proszę o pomoc... dodam że od wczoraj pobolewają mnie piersi

Gość gość
po co współżyjesz skoro i tak panikujesz? coś kojarzę twoje wcześniejsze tematy. chyba coś pomieszałaś z przerwą z tabletkami a potem je zmieniłaś. Idź do lekarza skoro wymiotujesz i masz problemy z pęcherzem. Może tabletki ci nie służą.

Gość gość
To że bolą Cie piersi to norma przy pigułkach-mialam to samo. Tez wymiotowalam i tez bardzo czesto oddawalam mocz. Odstawilam te syf i wszystko wrociło do normy. Mowisz ze sie zabezpieczliscie prezerwatywa a potem bylo nie do konca, wiec raczej malo prawdopodobne ze jestes w ciazy. Idz jak najszybciej do gina i powiedz co i jak, pewnie zmieni ci tabletki.

Gość gość
Moim zdaniem miałas jakąs niestrawność a teraz zapalenie pęcherza. Ja bym się w twojej sytuacji w ogóle o ciąże nie bała.

Gość AltGr
zrobilam test ciążowy i wyszedł negatywnie, dostalam bardzo silne leki na pęcherz bo wdała się bakteria i faktycznie, chyba czas zmienić tabletki... Lepiej poszukać czegoś bez recepty czy jednak zasięgnąć recepty od gina ?