Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZEMU PO KAŻDYM POGRZEBIE SIĘ PIJE ALKOHOL TO SMUTNE

Polecane posty

Gość gość

DLACZEGO TAK JEST ,ŻE SIE ZAWSZE PIJE PO POGRZEBACH??OSTATNIO BYLAM NA POGRZENIE GDZIE FACET ZMARŁY ZMARL PRZEZ ALKOHOL I PIJANSTWO I JEGO ŻONA CALE ZYCIE MIALA Z NIM KRZYŻ..A PO POGRZEBIE JEGO OD RAZU ZAPROSZENIE DO DOMU DLA GOSCI I PICIE BYLO...GOSCIE SIE UCHLALI JAK SWINIE.. CO O TYM MYSLICIE??

Gość gość
Polacy to pijacy ale nie wszyscy. Jest jakaś tradycja że po pogrzebach robi się stypę czy raczej mniej powiedziane poczęstunek dla gości . Najczęściej dla najbliższej rodziny , znajomych , gości i przyjaciół . I raczej w jakiś knajpach jest alkohol bo wiadomo goście z zagranicy czy skąd daleko to należy sięjakiś poczęstunek . Ale osobiście też jestem przeciwna piciu na stypach , rozumiem na weselu i innych przyjemnych uroczystości.

Gość gość
DOKLADNIE

Gość gość
bo kazda okazja do wypicia w gronie rodziny czy znajomych jest dobra co to was obchodzi :) zawistne nie widzace wlasnej dooopy ludziska :) myslicie ze jestescie idealni ? otoz nie ...tacy jak wy sa najgorszym molochem na swiecie

Gość gość
myślę,że to brak kultury, ale jakie wychowanie i zwyczaje takie zachowanie. Ja w przypadku pogrzebu nie jestem zwolennikiem organizowania stypy w domu. Sala pożegnań pogrzebowych u nas zdała egzamin w 100% - http://www.exitus.com.pl/index.php/uslugi/uslugi-pogrzebowe w sam raz by jakiś czas się zatrzymać, pomodlić, pożegnać i wspomnieć.

Gość gość
to nie jest najlepsze rozwiązanie. Ale alkohol wielu pomoga w trudnych sytuacjach. Czesto na stypach podaja alkhol zeby rodzina i przyjaciele mogli sie rozluznic po trudnych chwilach. Dla mnie ostatnio przesadą było jak bylam na pogrzebie tescia kolezanki w http://wroclaw-zakladpogrzebowy.pl/ i tam jeden z braci zmarłego juz przed pogrzebem byl znieczulony.

Gość gość
u nas na stypie nie było alkoholu.