Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka1148

Niepokojące podkurczanie rączek

Polecane posty

Gość Majka1148

Jestem tutaj nowa i chciałabym się zapytać Was drogie Mamy, czy Wasze pociechy mają, lub miały takie odruchy, że podkurczały rączki do siebie i spinały przy tym bardzo mięśnie? Chciałam dodać, że córeczka ma 8 miesięcy i jest po wszystkich szczepionkach, które powinna w tym wieku otrzymać. Niepokoje się, ponieważ slyszalam, ze po szczepionkach u dziecka pojawiają się objawy autyzmu. Proszę o odpowiedź doświadczone mamy, które spotkaly sie z takim czymś. Czy to jest normalne u dzieci w tym wieku? Proszę o pomoc.

Gość gość
mysle ze panikujesz kochana ;)

Gość gość
ku r w a jak mnie denerwuja takie matki ktore zadaja pytania na forum zamiast ruszyc dup sk o do lekarza ludzie czy tak trudno zapisac sie na wizyte nie lepiej siedziec przed kompem zal

Gość majka1148
Czekam na poważne odpowiedzi, ponieważ martwię sie o swoje dziecko. Nie oczekuje krytyki, tylko rozwiania moich wątpliwości. Jeżeli ktoś nie ma ochoty pomoc to niech nie pisze. Z góry dziękuje za odpowiedzi

Gość gość
jak ja bym sie martwila o swoje dziecko to od razu zapisuje sie na wizyte do lekarza moja droga

Gość gość
Widzę ze same życzliwe osoby tu sa. Pytałam poważnie i oczekiwałam odpowiedzi powaznych. Dziekuje

Gość gość
Idz do lekarza jak cos cie niepokoi. A na diagnozowanie autyzmu to jeszcze chyba troche za wczesnie...zamiast sie martwic i czytac w necie pokaz dziecko lekarzowi.

Gość gość
moja córka tez ma 8 miesięcy i nie robi czegoś takiego. W sumie dziewczyny mają rację żeby pójść z tym do lekarza, choć nie muszą tego mówić złośliwie. Ja Ci mówię nie złośliwie czy wulgarnie, ale jeśli Cie coś niepokoi to jak najszybciej idz do lekarza. I nie wmawiaj sobie od razu autyzmu. to może okazać sie niczym poważnym, i tego Ci życzę.

Gość gość
Ja pisalam o wizycie u lekarza i to nie byla złośliwość. Uwazam ze jak matka widzi cos niepokojącego w zachowaniu dziecka to powinna odwiedzic lekarza. Tu chodzi o zzdrowie dziecka i takie szukanie diagnozy przez internet jest bezsensu. Ty i tak dalej sie denerwujesz i nie wiesz czy wszystko ok z maluchem. Lepiej byc przewrazliwona niz olac ewentualny problem.

Gość gość
A jak dokladnie spina miesnie? Moj maluch ma 9m cy i upada na jedna str On sie spina bardzo mocno a i tak np noe siedzi sam Powiedz czy jest to chlopczyk czy dziewczynka Sorki ale nie czytam od poczatku

Gość gość
Mój tak nigdy nie robił, ma 9mcy. Ja bym poszła do neurologa. Najlepiej nagraj wcześniej taką sytuację, żeby lekarz widział o co chodzi. A czy podczas takiego spinania możesz jej rączki rozłożyć?

Gość majka1148
Mam na myśli podkurczanie raczek kiedy sie złości, przyciska je jakby do siebie, coś jak odruch Moro. I to trwa sekundę, dwie i rozluźnia. I za chwile znowu. Robi to gdy jej wypadnie zabawka z rączki lub gdy jej sie coś zabierze. Może to normalne ze dzieci w tym okresie tak okazują swoje niezadowolenie?

Gość gość
Moja też tak nie robi, a ma 8,5 miesiąca. Idź do lekarza koniecznie!