Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Woreczki z ryżem dla gosci

Polecane posty

Gość gość

Bardzo chcialam od dziecka zeby w dniu mojego slubu obsypano mnie toną ryżu zamowilam woreczki eleganckie na ryz i w kosciele przed slubem rodzece swiadkowie beda rozdawac je goscia zeby po wyjsciu z kosciola nas obsypaki ryżem. Jak myslicie chcielibyscie jako goscie dostac takie woreczki czy to nie bedzie nie grzeczne ze strony Pary Młodej ze narzuca gosciom obsypanie ich tym ryzem. PS bylam już kilka razy na slubie gdzie goscie nie sypali ryzem mlodych tylko po wyjsciu od razy skladali zyczenia i nie chce zeby to sie powtorzylo na miom slubie

Gość gość
ja byłam na ślubie jednym gdzie dostałam płatki róż do rzucania, a na drugim bańki mydlane do puszczania. nie widze w tym nic złego, nawet to takie pozytywne i przyjemne było.

Gość gość
a kto bedzie ci wyjmował ten ryz z włosów?

Gość Zniesmaczona79
Kościół to świątynia Boga, a nie miejsce na rozdawanie jakichś woreczków z ryżem. Po drugie: macie zamiar wysprzątać potem przed kościołem, czy zostawicie taki syf?

Gość gość
jasne, że zostawią ten syf, bo przecież świadkowa w czasie składania życzeń nie weźmie miotły, żeby pozamiatać. I weź pod uwagę, że takim nieposprzątanym ryżem zabijasz ptaki, bo najedzą się tego, w żołądku ryż im zacznie pęcznieć i może pęknąć

Gość gość
1. Na ślubiekoleżanki też rozdawali ryż, uwierz mi na słowo, że sypała tylko matka, reszta ten ryż zwyczajnie UKRADŁA. 2. Naprawdę chcesz mieć takie wspomnienia ze ślubu? Będziesz obsypana tym syfem, ryż we włosach i sukience. Zostawisz brud pod kościołem i zabijesz ptaki. Ptaki zginą, bo ty paniusiu chcesz być obsypana ryżem. Załatw sobie płatki kwiatów, będzie o wiele piękniej i nikogo nie zabijesz. Nie bądź samolubną suką.

Gość gość
Bańki mydlane to świetny pomysł, wykorzystam na swoim ślubie. Pięknie będzie, o wiele lepiej niż dostać czymś twardym po głowie, ryżem. Makaronem niech rzucają albo od razu, kamieniami :D

Gość gość
Ja miałam ślub kilka tygodni temu i jak wyszliśmy to piekne, wielkie anioly obsypały nas płatkami róż a następnie goście ryżem. Ale to nie było planowane, to była niespodzianka. Faaaajnie było mimo, że było trochę ryżu we włosach.

Gość Allisse
Bardzo przykre jest jak się w niedzielę idzie na mszę i widzi przed kościołem zasyfiony chodnik różnymi ryżami, płatkami, serduszkami i innym badziewiem. Czemu pary młode nie myślą o tym, że powinny zadbać, żeby swojego syfu nie zostawiać innym ludziom? Jak się nie chce angażować świadków, czy gości, to trzeba wynająć jakąś obcą osobę, ZAPŁACIĆ JEJ, a ona po odjeździe całego wesela powinna dokładnie wysprzątać plac, czy chodnik przed kościołem.

Gość gość
U mnie wlasnie nie ma takiego problemu sypsnia ryzem wiec u mnie bedzie ten ryz czy to sie komus podoba czy nie wlasnie teraz wrocilam z kosciola i bylo pelniutenko ryzu przed koscioldm bardzo mi sie to podoba bo juz bylo widac z daleka bialo przed kosciolem i kazdy wie ze byl slub

Gość gość
Nie podoba mi się sypanie ryżem, bo potem trzeba go wyciągać z włosów, sukni i jest problem, ale lament o to, że na placu kościelnym będzie rozrzucony ryż... Błagam, kościoły i place też ktoś sprząta, a w cenę ślubu na pewno jest wliczona kwota dla tej osoby.

Gość gość
Pomyśl ile będziesz mieć ryżu we włosach. Nie zdążysz go tak sprawnie wyjąć i po tym jak Was goście obsypią ryżem to zaraz zaczną składać życzenia te osoby które na salę nie są proszone i na zdjęciach twoje włosy wyjdą białe w niektórych miejscach jakby ci ptak na..........ł, a jak pan młody będzie mieć ciemny garnitur to będzie miał białe ślady bo przecież tego ryżu nie będziesz wcześniej moczyć i czyścić by śladów nie zostawił

Gość Balikaa
Nie ma czegoś takiego jak "cena ślubu". Osoby sprzątające kościoły i okolice mają płacone za normalne sprzątanie, a nie po świeżo poślubionych brudasach-niechlujach.

Gość gość
szkoda że nikt nie posprząta gówien po ptaszkach!!!!!! bo chodników nie widać tak po obesrywane wszędzie!

Gość gość
ale jeśli płaci się za ślub to nie ma tam pozycji: sprzątanie przed kościołem, jest np. organista itp.

Gość gość
Mi sie najbardziej podoba rzucanie ryzem na Parę Młoda a nue jakies kwiatko sratki kwiatki to sie sypie na Boze Ciało a na slubie powinno sie tylko tylko ryzem sypac i ja bede miec rozdam kazdemu z gosci woreczki i po wyjsciu obsypia nas toną ryżu

Gość gość
Ja tez uwielbiam sypać ryżem na ślubie tylko ryżem

Gość gość
Dziwny pomysł... Myślę, że ryżem powinna obsypać SYMBOLICZNIE parę młodą jedna, góra dwie osoby. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić kilkudziesięciu osób przepychających się pod kościołem żeby wysypać zawartość woreczka na PM :) Nie dość, że długo by to trwało, to jeszcze pomyślałaś o tym kto by to posprzątał?

Gość gość
i np. 100 osobom rozdasz woreczki z ryżem? (zależy jakie duże wesele) W woreczku ok. 100gram, czyli wysypią 10kg ryżu? Poważne to nie jest

Gość gość
gość 2014.08.09 Bardzo chcialam od dziecka zeby w dniu mojego slubu obsypano mnie toną ryżu zamowilam woreczki eleganckie na ryz i w kosciele przed slubem rodzece swiadkowie beda rozdawac je goscia zeby po wyjsciu z kosciola nas obsypaki ryżem. Jak myslicie chcielibyscie jako goscie dostac takie woreczki czy to nie bedzie nie grzeczne ze strony Pary Młodej ze narzuca gosciom obsypanie ich tym ryzem. PS bylam już kilka razy na slubie gdzie goscie nie sypali ryzem mlodych tylko po wyjsciu od razy skladali zyczenia i nie chce zeby to sie powtorzylo na miom slubie X najpierw naucz sie poprawnej polszczyzny, dopiero mysl o slubie, zebys swoje dzieci mogla nauczyc polskiego jezyka

Gość gość
U mnie w parafii tydzien temu byly dwa sluby i byla tona ryzu przed kosciolem jutro tez beda dwa sluby jestem ciekawa czy tez bedzie duzo ryżu :-)

Gość gość
Niestety dziewczyny nie bylo sypanego teraz ryzu u mnie w parafi pomimo tego ze byly dwa sluby ale jest jeszcze jedna nadzieja bo w sobote za tydzień bedzie kolejny ślub u nas w parafii i moze teraz bedzie ryz zobaczymy

Gość gość
Mowie wam dziewczyny u mnie w parafii miesiac sierpien jest miesiacem subow od 2.08 jyz bylo 7 slubow z czego kolejny bedzie juz w piatek takze jestem ciekawa czy bedzie rrrrrrrrryyyyyyyyyyyźzzzzzzzzzzzz PS pomimo tego ze bylo jyz 7 slubow tylko na 3 bylo sypanie ryzem a na pozostalych nic albo z tuby kwiaty itp bleeee wole moj ukochany ryzuś

Gość gość
W piatek w mojej parafii byl slub ale niestety ani jedno ziarenko ryzu nie bylo szkoda bardzo lubie kiedy jest ryz

Gość gość
Warto miec ryz zeby potem kazdy kto bedzie szedl do kościoła wiedzial ze bym ślub i ja wlasnie mam zamiar miec ryz na moim ślubie

Gość gość
Co to za moda, chyba taki zwyczaj jest na wsi? Sypać ryżem przed kościołem i kto to bedzie sprzatał? Na wsi kury zjedzą a w mieście zostanie syf.

Gość gość
Nie wiem czy to dobry pomysł z tym ryżem zostanie we włosach i później trudno go wyjąć tym bardziej ze masz lakier na włosach to jeszcze gorzej tyn ryż się do nich przykleji