Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1118

trądzik

Polecane posty

Gość gość1118

Już od kilku lat mam problem z trądzikiem, obecnie mam 18 lat, a problem zamiast ustępować zwiększa się... Dotychczas 'pryszcze' dotyczyły okolic czoła i skroni, teraz zaczyna pojawiać się na policzkach i jest tego co raz więcej. Zauważyłam, że wypryski pojawiają się tam gdzie wcześniej nie miałam z tym problemu.. Mój trądzik to podskórne grudki, które ciężko leczyć ( maści nic na to nie pomagają ) i niekiedy bolące wulkany, które właśnie zaczęły pojawiać się na policzkach i strasznie długo się goją.. ( zaczyna się od podskórnej grudki i albo tak zostaje, albo zaczyna się z tego robić bolący 'potworek ' ). Do tego plamy i przebarwienia które zostają :( Dodam również, że mam problem z okresem ( pojawił się niedawno i jest nieregularny ) Nie wiem co już mam z tym robić :(

Gość gość
Byłaś u dermatologa z tym? Tu konieczny jest antybiotyk,maści to mało. Na mnie np. działał Tetralysal no ale każdy jest inny ;) Poza tym warto by było pójść do ginekologa, który zapisze hormony na regulację miesiączki. Hormony mogą też poprawić wygląd cery

Gość gość
masz pewnie pco

Gość gość
używaj kremów z filtrem, jak używasz kosmetyków na pryszcze, to przebarwienia będą się robić przez te wszystkie składniki na pryszcze od słońca (nawet przez okno słońce szkodzi). na te bolące podskórne - maść ichtiolowa, ale koszmarnie śmierdzi, ostrzegam. i brudzi. cudów nie ma, nie wyleczy w jedną noc, ale jak mnie sie kiedys robily te bolace - to nawet miesiac to trwalo, rosl, a pozniej malal, ale z miesiac w sumie, a z mascia ichtiolowa okolo tygodnia i mniej boli.

Gość gość1118
byłam u dermatologa, który przepisał mi dwie maści, stosuje je już ok 3 miesięcy i poprawy nie widać ;/

Gość gość
O kurwa, że tak powiem :-o Na te bolące pryszcze maść NIE pomoże! Pilnie zmień dermatologa bo dobry lekarz to od dawna zapisywał by Ci antybiotyk :-o

Gość gość
Antybiotyków na trądzik nie powinno się stosowac. Jeżeli czymś leczyć to izotretinoiną. A jeżeli to lżejszy trądzik to powinny wystarczyć zabiegi z kwasami i odpowiednia pielęgnacja zalecoma przez kosmetologa.

Koniecznie odwiedź dermatologa, który po obejrzeniu stanu Twojej cery stwierdzi, jakie leczenie należy podjąć. Być moze niezbędna będzie kuracja czymś mocniejszym, np. Izotekiem, zapytaj o to.

Gość gość
No przeciez izotek i izotretinoina to jest to samo. Tylko polscy dermarolodzy wolą antybiotyki przepisywać i stosują inne nieskuteczne metody.

Gość ananasik86
Mi na trądzik bardzo pomógł curiosin. Przepisała mi go dermatolog ale można go kupić bez recepty. Przy systematycznym stosowaniu po miesiącu już widziałam pierwsze efekty więc wg mnie naprawdę warto.

Gość gość
żel, tonik, maseczka z błota z morza martwego , żel ślimaczy, dieta nie za dużo tłustego, nie bierz antybiotyku . Uważam że dobry dermatolog Ci tego nie przypisze byłam u kilku

Gość gość
Polecam kwasy u kosmetologa

Gość gość
effaclar duo mi pomogl. krem

Gość gość
Zbadaj sobie hormony, chociażby testosteron. Jak masz trądzik na tle hormonalnym, to żaden krem nie pomoże.

rozumiem ze nie bylas jeszcze u dermatologa? umow sie na wizyte, nie lecz sie sama, zwlaszcza domowymi sposobami, bo moze byc jeszcze gorzej... nie ma co zwlekac. sama lecze sie izotekiem bo chce miec swiety spokoj

Gość gość
ja polecam dobrego leakrza http://www.dermalergtrop.com/ mi pomogl w koncu. bo moj tradzik nie dawalal za wygrana z lekarmi, kremami i innymi specyfikami. A ten dermatolog dal mi jakas masc i lek i pomoglo.

Gość gość
Mi na trądzik bardzo pomogły zabiegi z kwasami - salicylowy i pirogronowy. Z tego co się orientuję ma te kwasy np.firma Bandi i Purles.

Gość gość
Kwasy z Purles te o których wyżej nazywają się S-Peel, to połączenie kwasu salicylowego, pirogronowego i retinolu. Bardzo dobrze działają na skóry tłuste, mieszane, z trądzikiem i z przebarwieniami pozapalnymi.

Gość gość
Zacznij się lepiej odżywiać i znajdź przyczynę, a trądzik sam zniknie :)

tradzik mam juz przeszlo 15 lat, ilosc kremow jakiej uzywalam niezliczona, kuracje tetracyklina, potem izotekiem nie pomogly, to cholerstwo chyba nie bedzie miec u mnie konca :( jesli macie dobre sposoby chetnie wyprubuje...:)

Gość gość
Miranda wypróbuj kwasy Purles. Już po pierwszym zabiegu widać ogromną poprawę.

W metodach walki z trądzikiem weszły także lampy LED. Działają zarówno na trądzik młodzieńczy, wieku dojrzałego jak i różowaty. Stają się one coraz bardziej popularne. Cechą charakterystyczną światła lampy LED jest to, że energia świetlna emitowana przez urządzenie TriWings jest intensywne w działaniu, a przy tym bezpieczne i nieinwazyjne.

ja wlasnie jestem w trakcie kuracji izotekiem, a wlasciwie jego tanszym zamiennikiem i mam nadzieje ze w koncu pozbede sie tego cholerstwa :)

Gość gość
Eh tzw.Małgosia chciała po prostu zareklamować dermatologa :)

Gość gość
Idz na oczyszczanie manualne na kwasach jak nie będzie słońca efekt super

i co, bylas u dermatologa? tak sobie mysle, nie wiem czy lekarz od razu przepisze Ci antybiotyk. pamietam jak poszlam na pierwsza wizyte i na twarzy mialam naprawde tragedię to dermatolog zaczela od masci i innych d**ereli :( a bylo ze mna naprawde zle :( dopiero jak poszlam do niej prywatnie- nie moglam czekac tak dlugo na wizyte na fundusz- to przepisala mi antybiotyk na moja usilna prosbe...

chyba nie bede miala wyboru skoro izotek nie pomogl, to widocznie na mnie izotretynina nie dziala...