Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko 9m budzi sie co godzina w nocy

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny mam taki problem ,ze moje dziecko budzi sie w nocy co godz a czasem nawet I co 30min.Jestem wykonczona.Do 6m bylo super syn sie budzil dwa razy w nocy ,potem bylo troszke czesciej ,no I juz od miesiaca jest totalna porazka ,bo budzi sie co chwile.Dziecko jest na piersi ale tylko wciagu nocy w dzien juz je normalnie I pije krowie mleko,je kaszki.Jest najedzony przed spaniem usypia przy piersi w 10min I go odkladam do lozeczka i juz od tej9.00 do 12.00 w nocy wstaje 3 lub razy. Wychodza mu zabki od 6m ma juz prawie 1o,wiem ze to moze byc przyczyna ,ale zeby nie spac w nocy ciagiem nawet 2 lub 3g?

Gość gość
Co dostaje jako ostatni posiłek?

Gość gość
Mój syn ma tak samo. Jak skończył 2 miesiące zaczął przesypiac całe noce a około 7 miesiąca zaczął budzić się. Teraz ma 14 miesięcy budzi się średnio 4- 5 razy w ciągu nocy. Nie je, pije tylko wodę ale myślę, że to nie pragnienie jest tego przyczyną. Zdarzało się też ze budzil się co 15- 30 minut. Ledwo się położyłam, nie zdążyłam zasnąć a już musiałam do niego wstać...teraz od kilku nocy jest trochę lepiej budzi się 3- 4 razy. Najpierw kolo 24 a potem dopiero o 4- 5 wiec zdążę się wyspać trochę.

Gość gość
myślę, że budzi się z głodu i pierś którą podajesz mu w nocy nie wystarcza

Gość gość
przestawił Ci się. Nie dawaj krowiego mleka takiemu maluchowi tylko mm z kleikiem kukurydzianym DZIAŁA CUDA. spróbuj na sen dać coś takiego i sprawdź czy dłużej Ci pośpi.

Gość autorka t
Pred snem daje mu kasze i zjada 300ml i potem popija piersia.Jesli twierdzicie,ze to glod to dlaczego budzi sie juz po 1godzinie po posilku?Wciagu dnia je duzo .Sniadanie jogurt 200ml,potem kaszka250ml potem obiad 250ml i 100ml mleka krowiego(odtluszczonego) i kompot z 70ml.Dodam ze przerwy miedzy jedzeniem ma nawet do 3godz i jest ok.Aha i w dzien spi dobrze bo 2g przespi ciagiem.

Gość autorka t
Zapomnialam dodac kasze na koncu (bo je dwa razy kasze po 250ml)

Gość gość
aha i mm nie ruszy pluje nic i nie chce pic ,tylko mleko krowie pije.Chcialam go odstawic od piersi wciagu dnia i zastapilam to innym mlekiem.

Gość gość
a moze przyczyna jest usypianie przy piersi? nie chodzi mi o samo karmienie tzn piers,zeby nie bylo moze byc np przy butli,nie wazne ale usypia u ciebie a budzi sie gdzies, gdzie nie był. Moze spróbuj usypiac w lozeczku. U nas bylo podobnie, mala nawet jak sie przebudzila potrafila sama po chwili usnac.

Gość gość
tak tylko lozeczko nie jest mu obce od pierwszego miesiaca zycia.Ja od zawsze odkladalam go do lozeczka.Myslalam zeby go odstawic calkowicie od piersi,ale narazie nie dam rady jestem wykonczona i cholernie zmeczona.Padam o 3 w nocy i zabieram go juz do mojego lozka ale on dalej sie budzi co chwila tylko jak juz leze chociaz to jest mi lzej.Jak sie buzi w nocy to daje go do piersi chwila i spi tylko co z tego jak za chwile sie znowu budzi.

Gość gość
zeby pewnie ida a piers usmierza bol

Gość gość
Autorko Twoje dziecko je więcej ode mnie-zaznaczam, że mam 30 lat

Gość gość
No wlasnie tez uwazam ,ze glod to nie powod tak czestego wstawania. Nie jest grubym chlopcem jest drobny ale wysoki.

Gość gość
Tez jestem w szoku ile tqoje dziecko je!! Jak na szesciomiesieczne miemowle baaaardzo duzo. Moze pragnienie go budzi. Ja jak dawalam mojej malej kasze na noc to tez niespokojnie spala - chyba z przejedzenia. Po drugie, moze mu za cieplo?moja jak tylko jej za cieplo zaraz sie kreci, budzi i potrafila mi tak noc cala. Potem dopiero wpadlam ze nawet cienki kocyk nieraz dla niej to za duzo.a smoczka uzywasz? Bo w sumie chyba on traktuje twojego cyca jak smoczka. Mo chyba ze je kilkanascie minut w nocy. Z ciekawosci zapytam ile wazy twoj maluch?

Gość gość
Mam taka nadzieje ,ze to przez zeby ,bo faktycznie w 3 miesiace wyszlo mu az 8 zebow,teraz widze kolejne dwa kly jeden przebil a drugi sie swieci ale nie przebil przez skore.Dawalam mu paracetamol ale zadnej roznicy nie bylo wiec mu nie daje.

Gość gość
Idzie mu juz 10 ty miesiac

Gość gość
Maly ma 80cm i 9,500kg.

Gość gość
Sory nie doczytalam ze to 9-10 miesiac:-) masz glodomorka zabkujacego:-) nic tylko zagryzc zeby

Gość gość
Smoczka nie chcial wogole.Tak teraz wyglada ze piers to smoczek dla niego,ale nigdy tak nie bylo to ostatni miesiac taki jest.Od 7.00rano juz nie dostaje piersi az do nocy ,dostaje dopiero o 20.00.W ciagu dnia nie domaga sie piersi.

Gość Ale bajer
Twoje dziecko to wyjątkowy ewenement.Ma 3 miesiące i już 8 ząbków?! Nie słyszałam o tym że dzieci takie maleńkie mają zęby.

Gość gość
Nie pisalam ,ze ma 3 miesiace tylko ,ze ma skonczone 9m

Gość gość
Najprpwdopodobniej zeby,mojemu wychodzi teraz 7 i dopuki razem wychodzily to noce.to byl koszmar,pobudki co pol godziny,czasami 15 min,luksusem byla godzina,a pottafil obudzic sie i np.godzine czy dwie nie spac. Tzn. Chcial spac,ukladal sie ale poplakiwal i nie mogl zasnac. Przyczyna moze byc tez,ze jest przejedzony. I ciezko mu na brzuszku. Moj tez z tych chudych a na kolacje potrafil wypic 300-400 ml kaszy! I wtedy rowniez sie budzil. Ale.on nie potrafil sie najesc w dzien,nie zjadal az tak imponujacych ilosci tylko nadrabial wieczorem i wtedy tez zle sypial. To bylo przed zebami(tymi co wychodzily na raz). Teraz zjada mniej i w sumie jak zaczal jesc mniej na kolacje to zaczal lepiej spac. W tej chwili wychodzi mu ostatni kiel,tamte sie przebily i juz jest super,potrafi znow przespac cala noc,chociaz dzis 2 razy sie przebudzil na smoka,bo wczoraj bardzo go meczyl zabek(pchal strasznie wszystko i rece do buzi).