Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosowawaniliowakawa

Ja postępować z tą znajomością

Polecane posty

Gość kokosowawaniliowakawa

Witam, Znamy się od wielu lat... od wielu iskrzy, ale ostatni miesiąc intensywnie. Spotykamy się kilka razy w tygodniu, w weekendy, on dużo mi pomaga... wiele godzin rozmów, śmiechu, wspólnych wędrówek... Wysyła mi jasne sygnały, że jest mną zainteresowany, ja też z resztą. Była rozmowa na ten temat - powiedział mi, że mu się podobam, że mu zależy,ale za wcześnie na kolejny związek. Mnie też zależy, ale też się boję... każde z nas mając po 30 lat wiadomo jest po jakiś przejściach. Kiedy byliśmy jeszcze w luźnej znajomości, bez tak intensywnych spotkań mówił, że nie wie czy z kimkolwiek będzie się w stanie związać, choć tego chce. Ja też nie wiem czy będzie to możliwe. Ale... zależy nam na sobie, poznał mnie ze swoją rodziną, w następny weekend ma poznać moją. Był wspólny wyjazd i jest masę planów na przyszłość... Ale nie wiem co robić? Nie chce niczego przyspieszać, ani przegapić, ani tym bardziej spieprzyć. Boję się, a jednocześnie ta znajomość wciąga mnie co raz bardziej. Mam ochotę dzisiaj wysłać sms-a, że tęsknię, że czekam... a z drugiej strony taka blokada...

Gość gość
Gdyby faktycznie byl zainteresowany, nie gadal by glupot o tym, ze za wczesnie na zwiazek. trzyma Cie 'na zas', poki sie cos lepszego nie trafi

Gość gość
to jeszcze ja. a ta Twoja blokada, tez o czyms swiadczy, nie byloby blokady, gdyby to bylo TO.

Gość atramencikowa
Hmm, ja mysle, ze przynajmniej jest szczery mowiac o tym, ze nie jest gotowy na zwiazek. W takiej sytuacji dalabym po prostu czasowi czas :) jesli ma sie cos wyklarowac to sie wyklaruje, ale bez zbednego cisnienia.

Gość gość
Jeszcze co do postu wyzej - mysle, ze gdyby trzymal autorke na zas nie mieliby ze soba stalego kontaktu i nie przedstawialiby sie wzajemnie swoim rodzinom. Blokada wydaje mi sie natomiast calkiem naturalna, zwlaszcza jesli sparzylas sie wczesniej.

Gość gość
Sparzyłam się wcześniej i to bardzo... on też, bo każdy był już w jakimś poważnym związku. Poza tym kiedyś go lekko olałam, po prostu uciekłam (wyjechałam). Powody dokładnie poznał dopiero jakiś miesiąc temu.