Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szampon przeciwłupieżowy

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakiś dobry szampon przeciwłupieżowy,ale naprawdę dobry!Nizoral odpada,bo za drogi. Poza tym mam bardzo gęste,grube i długie włosy,a więc buteleczka Nizoralu znikała w zastraszającym tempie,a efektów nie widziałam. Head&shoulders też nie działa. Używam od roku i nic. Wprost przeciwnie. Mam wrażenie,że mam jeszcze gorszy łupież przez to. Już nie wiem co robić.Jest jakiś szampon,który naprawdę usunie łupież?

Gość gość
jak zaczęłam używać Head & Shoulders z braku innego szmponu bo taki był w domu dostałam łupież nie wiem czy ma to jakiś związek tak czy siak nic lepszego niż nizoral nie znam a też nie mogę używać bo mam alergię i wiadomo drogi mi się przetłuszczają włosy też więc używam z nivea do włosów przetłuszczających się i jak umyję włosy to na krótki czas po myciu łupież znika myję włosy co 3 dzień więc tak pod koniec pierwszego dnia już widzę białe kropki

Gość gość
A jaki masz łupież? Suchy czy tłusty?

Wygląda na jakiś grzybiczy problem. Trzeba iść do dermatologa. Oni tam mają takie specyfiki, że dupcia blada.

Gość gość
Mi na suchy pomógł Pharmaceris do łupieżu suchego, jest też wersja do łupieżu tłustego H-PURIN OILY.

Gość gość
Dla mnie najlepsze na walkę z łupieżem są szamponu Dermena. Zamawiałam je w Aptece pod Smokiem i nigdy nie musiałam długo czekać na dostawę

Gość gość
Sebiprox daje rade,chociaz Nizoral tez nie dzialal.

Gość jowiTuli
Ważne, by szamponem przeciwłupieżowym myć skórę głowy, bo tam ma działać, a nie całe włosy, bo wtedy faktycznie się szybko kończy. Sama używam szampon leczniczy pirolam, kiedy widzę, że łupież zaczyna się pojawiać i jest bardzo skuteczny, 3-4 mycia i po problemie. A przy tym łagodzi podrażnienia na skórze głowy i nawilża ją.