Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2latek sam u babci

Polecane posty

Gość gość

od jutra,nocowac bedzie jego ojciec z nim. ja nie moge, praca mi nie pozwala. pracuje do10listopada. niania mnie wystawila, dlugo by gadac, byla na umowe zlecenie, refundowana przez UP. wylogowanie jej z zusu zabralo mi dwa dni papierów i latania, w tym wylogowanie jej uslug w urzędzie pracy. nie chce drugiej lali zatrudniac na 2 miesiace. nerw mnie bierze, na czarno to raz i juz bym miala, ale legalnie to odechciewa sie. w tym szkopuł. urząd dawal na nianie 400złotych:( i byla od maja do sierpnia. teraz jej sie usrało zeby nie pracowac.a tyle mialam chetnych a wzielam akurat ją. daje 2 latka na tydzien a od 1 wrzesnia na 2 iesiace. bede go widywac co wekend.

Gość gość
zatrudnienie lali(niani) na umowe zlecenie, umowe uaktywniająca to 9 papierów w ZUS i Urzędzie pracy. ale po pierwszym miesiacu jakos dalismy rade, potem za pare tygodni ona daje mi informacje ze juz pracowac nie bedzie. nei wazne są powody, dla mnie liczą sie skutki. moje dziecko to nie jest psiak, ze mozna go dawac kazdemu komu sie usra i odesra.

Gość gość
A z babcia zzyty ? Bo jak tak,to nie widze problemu,tym bardziej,ze tata bedzie nocowal.A czemu Ty nie mozesz,to jakos daleko?

Gość gość
nie moge bo to wies zabita dechami 30km stąd, w dodatku mąz pracuje 14-22 w tym tygodniu a ja 8-16. nie mamy jak razem dojezdzac. i ja zostane. pomyslec, ze sa osoby ktore by za taka prace u nas(warmia i mazury) duzo daly, ale nie trafila sie lala ktorej sie odechcialo.a nowej juz nie chce. za 2miechy koncze staż i bede dalej w domu siedziec. oczywiscie lali nie ma od tygodnia i nawet nie zainteresowala sie moim dzieckiem. ma je w dupie.

Gość gość
teraz bede przez lale dzieciaka widywac co tydzien. oczywiscie na czarno to korowód chetnych. co z tego.zeby dostac dotacje to trzeba legalnie zatrudnic. i wam to szczerze odradzam. odradzam!

Gość gość
Ale chyba PUP wyciagnie wobec niej konsekwencje,no bo to faktycznie nie do pomyslenia!

Gość gość
ja też jestem z warm.-maz. i nie znam nikogo kto chciałby pracować na etacie za 400zł.

Gość gość
Ale chyba,jak sie decydowala,to wiedziala za co :-o

Gość gość
poszlam na staz, poniewaz oni placa za przedszkole/zlobek/nianie to zatrudnilam JA na umowe zlecenie mlodą studentkę.co miesiac dostawalam na nią dodatkowe 400złotych. ona byla moim pracownikiem nie UP.

Gość gość
dokładałam drugie 400 do niani...dostawala 800.

Gość gość
Aaaaa....no ale chyba mozesz gdzies to zglosic? Bo rzeczywiscie,sytuacja nie do pozazdroszczenia

Gość gość
wypisalam ją z zusu, napisalam podanie w urzędzie pracy ze juz nie chce dotacji na opiekunke i na tym koniec. dla dziecka byla dobra, nawet bardzo dobra. i co z tego. skoro zostawila go z dnia na dzien.

Gość gość
Moze jednak podpytaj w UP,bo ja vym tego tak nie zostawila,przytarla nosa nieodpowiedzialnej gowniarze :-o

Gość gość
nie chce sobie psuc humoru.musze miec jej podpisy na pitach.

Gość gość
A no,jak tam chcesz,a o malego sie nie martw,dadza rade ;-)

Gość gość
ale czy ja dam. tak pusto bedzie bez niego.do kogo bede wracac.

Gość gość
moja stażystka dostaje 1200 zł, więc 800 to bardzo mało.

Gość gość
800zl u nas zarabiaja wwszystkie nianie w miescie.takie mamy stawki.700-900.